|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
ΜΙΚΡΟ ΓΛΑΣΤΡΟΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
Πληροφορίες : θα ηταν ιεροσυλια να το χαρακτηρισω γλαστρολιμνη!!! λογω των πολυ λιγων λιτρων
( η αρχικη ιδεα ηταν για 80 λιτρα καθαρα αλλα λογω αστοχειας υλικου ή αστοχεια κατασκευης ειχα διαροη και τελικα κατεληξα στην παρακατω κατασκευη που μου ηρθε σε μια μικρη κριση εφυειας την στιγμη που ειπα να παρατησω το project ) το δοχειο μεσα στην γλαστρα ειναι μποτιλια απο μηχανη νερου χωριτηκοτητας 20 λιτρων Όγκος:18 λιτρα καθαρα Κατηγορία: γλαστροενυδρειο ( μια κατηγορια απο μονο του !!!) Φυτά: κερατοφυλλο και υδροφυλια πολυσπερμα Ψάρια / ¶λλα είδη: πανω απο 50 σαλιγγαρια μικρου μεγεθους λαθρεπιβατες στα ενυδρεια μου Διακοσμητικά υλικά:- (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) - Φωτισμός: το φως της μερας Διάρκεια φωτισμού: αναλογα την εποχη! Φιλτράρισμα: 500 λιτρα την ωρα κινεζικο φιλτρακι με σφουγγαρι το οποιο στελνει το νερο σε δυο diy bakki shower με αρκετο κεραμικο μακαρονακι Λίπανση: - Παροχή CO2: - Παράμετροι: pH: 7,5 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 15 ΜΕ 20 Αλλαγές νερού: καθε βδομαδα 30 τις εκατο Θερμοκρασία: απο 22 εως 25 αυτην την εποχη ¶λλες πληροφορίες: - Φωτογραφία:
|
||||
|
||||
εξυπνο. καλη συνεχεια!
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Πραγματικά,πολύ πρωτότυπη ιδέα!
|
||||
|
||||
Ελα τωρα πες την αληθεια .Θα βαλεις και uv?
Σοβαρα τωρα ομορφο το εργο σου αλλα δεν καταλαβα γιατι δεν χρησιμοποιησες ολη τη γλαστρα για να κερδισεις και περισσοτερα λιτρα. Θα μπορουσε να γινει ενας χωρος για αναπαραγωγη ψαριων ή καραντινα κλπ
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- πλακα πλακα εχω μια uv..... αλλα ειναι 60 εκ και δεν χωραει
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη douran_p : 30-05-11 στις 23:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
προχθες εστειλαν περιπολικο σπιτι του γιατι νομιζαν οτι καποιος κατουρουσε στο μπαλκονι του!!!
|
|
|||
|
|||
εαν δεν έχει τι να κανει ο ανθρωπος...
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
εχω πολυ βαρυ και γεματο 24ωρο...... 10 με 12 ωρες υπνο..... μετα 2 με 3 ωρες ξεκουραση ( απο τον υπνο )!! τις υπολοιπες ωρες απλα καθομαι και περιμενω να ξανακοιμηθω!!!!!
|
||||
|
||||
πολυ εντυπωσιακο!!!!!! θα βαλεις ψαρακια;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
δεν προλαβαίνουμε να πάμε και στους αγανακτισμένους ρε γμτ.......... |
|
||||
|
||||
εβαλα 3 αρσενικα εντλερς.... το σκεφτομαι να βαλω και θηλυκα αλλα δεν θα ξερω τι να κανω τον γονο απο σεπτεμβριο....
δεν εχω βρει κουνουποψαρα στο ποταμι..... οταν βρω μπορει να βγαλω τα εντλερς και να βαλω ενα χαρεμακι ------------------------- Παράθεση:
ετσι ακριβως!!!!!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη douran_p : 04-06-11 στις 11:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
ωραια!!!!!!!!!!!! και θελω κουνουποψαρο αλλα δε....
|
|
||||
|
||||
σε μας εδω πανω γινεται χαμος.... αλλα ακομα ειναι νωρις και δεν εμφανιστικαν..... περσι επιασα 2 θηλ - 1 αρσενικο και τα κρατησα ενα σχεδον χρονο στο 15 λιτρο ενυδρειο τις κοπελας μου......αλλα καποιες φορες που δεν βαζαμε το καπακι την κανανε απο το ενυδρειο δυστηχως εχουν την συνηθεια να πηδανε εξω...... αλλα τουλαχιστον μου εχουν μεινει 2 μικρα νεογεννητα και για αυτο το σκεφτομαι να βαλω στην γλαστρα γιατι θα εχω σιγουρα απωλειες......
|
||||
|
||||
δε το ξερα οτι εχουν τετοιες τασεις!!!
εμεις παλυ ενα παραξενω πραγμα εχουμε πολλα κουνουπια στη πειοχη λογο ριζιου αλλα κουνουποψαρα πουθενα! η πεθαινουν απο τη μεγαλη ροη που εχει ο αλιακμονας η απο τη χημεια που βαζουν στα ριζια! δε ξερω παντος θελω να κανω γονο και να ριξω μεσα στα καναλια μας!!! |
|
||||
|
||||
τα κουνουποψαρα ειναι ξενοφερτα ψαρια νομιζω απο κεντρικη αμερικη και δεν νομιζω οτι θα ηταν σωστη κινηση να τα ριξεις στα καναλια της περιοχης γιατι ειναι τοσο ανθεκτικα που θα επιβληθουν και θα δημιουργησουν προβλημα στα γηγενη ειδη , τεσπα εγω εχω ενα ζευγαρακι στο 13 λιτρο και ευχαριστως να σου εδινα αλλα αυτη η θυληκια δεν λεει να γεννησει !!............
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εμενα γεννουσε αλλα τα ετρωγε!!!! δεν υπαρχει πιθανοτητα να γεννησει και να μην τα φαει ολα....... σε μας γεννησε πολλες φορες και την τελευταια την εβγαλα και την εβαλα σε αλλο ενυδρειο και επιτελους ειδα γονο!!!!!
|
||||
|
||||
βασικα αυτο φοβαμαι και εγω οτι τα γεννησε και τα εφαγε αμεσως γιατι την βλεπω να ξεφουσκωσε !!! δεν ξερω υπαρχει καποιο κολπακι (π.χ συχνες αλλαγες νερου με χαμηλη θερμοκρασια ?? ) για να επιβαλλουμε στην θθληκια να γεννησει ??
|
||||
|
||||
Παράθεση:
πρεπει να εισαι τυχερος και να την πετυχεις λιγη ωρα αφοτου γεννησε αλλιως δεν θα μεινει τπτ..... τα μικρα εχουν την ταση να κρυβοντε κατω στο χαλικι πρεπει να εισαι πολυ παρατηρητικος γιατι δεν πανε ψηλα για να αποφυγουν τα φαγωμα!!!! αλλα σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν υπαρχει αλλη λυση απο το να την βαλεις αλλου μολις δεις οτι εχει μικρα!!!! και ακομη καλυτερα αν εχεις κανενα αεροφιλτρο για τα μικρα γιατι αν εχεις πολυ ροη τα πολυ αδυναμα θα σου πεθανουν!!!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
στα ριζια προτιμουν να βαζουν φαρμακα και γαλαζοπετρα που εχουν ψωφισει πολλα ζωα! κουναβια αλεπουδες και πουλια!!!! ειχα διαβασει καπου οτι σε περιοχες με μεγαλο προβλημα απο κουνουπια εδς στην ελλαδα εχουν βαλει κουνουποψαρα και ισως ηταν καλυτερα στα ριζια τους να εβαζαν απο αυτα!!! παρα φαρμακα! παντος θα θελα μια γλαστρολιμνη απο αυτα τα ψαρια!!!! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
παντως αμα πιασω μπορω να σου στειλω οσα θες!!!!!! αλλα αν πας και εκει στα μερη σου σε κανενα σημειο με οχι πολυ τρεχαμενα νερα θα βρεις σιγουρα!!!! δεν νομιζω να μην εχει...... ------------------------- εγω τελικα εβαλα και 3 θηλυκα εντλερ και απο σεπτεμβριο θα δουμε τι θα γινει με τον γονο!!!!!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη douran_p : 04-06-11 στις 22:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ποια περιοδο να παω να δω αν εχουμε |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εδω ακομα δεν εχω δει...... σε κανα μηνα!!!! νομιζω.................. οταν δω θα σου πω
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γυαλα στο μπαλκονι!! | tsilojohn | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 24 | 30-08-10 00:55 |
Ενυδρειο στο μπαλκονι.... | imichal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 15-12-08 09:37 |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
Θα τα πεταξω απο το μπαλκονι τα μανομετρα!!!! | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 15-09-07 17:28 |
Το μικρο μου. | Isidoros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 04-02-05 19:58 |