|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Καθαρισμός ανεπιθύμητων σαλιγκαριών.
Πρόκειται για μια απλή μέθοδο που εφαρμόζω,για τον καθαρισμό των ανεπιθύμητων σαλιγκαριών, και λειτουργεί μόνο σε ενυδρεία που έχουν για βυθό λεπτόκοκκη άμμο και χώρο μπροστά.
Παίρνουμε μια χτένα με αραιά δόντια (για σγουρά μαλλιά),την κόβουμε στη μέση(10cm) και την προσαρμόζουμε σε ένα κοντάρι(ανάλογα με το βάθος του ενυδρείου)...και απλά χτενίζουμε τον βυθό.Η άμμος περνάει από τα δόντια ενώ τα σαλιγκάρια όχι και έτσι τα συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο.Μαζεύουμε με την απόχη,σαλιγκάρια και άμμο και μετά τα κοσκινίζουμε.Η άμμος βγαίνει από τις τρύπες της απόχης ενώ τα σαλιγκάρια δεν μπορούν να περάσουν,ακόμη και τα πολύ μικρά. Η καλύτερη ώρα είναι λίγο πρίν σβήσουν τα φώτα το βράδυ και αφού έχουμε ρίξει τροφή μια ώρα πριν. Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος και δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά,η όλη διαδικασία. __________________ |
|
|||
|
|||
Χρηστο ωραια η "τσουγκρανα"......και πολυχρηστικη φανταζομαι...
|
|||
|
|||
δεν χαλαει η βιολογια του βυθου με το χτενισμα???
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Δέν λέω να ''οργώσεις'' τον βυθό σου....να χτενίσεις απαλά λέω,ίσα-ίσα για να μαζέψεις τα παράσιτικά σαλιγκάρια.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χαραμάδας : 20-10-10 στις 12:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
γνωριζει κανεις καμια αλλη μεθοδο για πολλα παρα πολλα σαλιγκαρακια...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όλα τα ασπόνδυλα θα αποδημήσουν σύντομα "εις Κύριον" ............................. Μόλις είδα και εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....034#post495034 σχετική αναφορα!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
2) Botia ( -//- ) 3) Clea Helena 4) Παγίδες είτε αυτοσχέδιες είτε αγορασμένες απο pet shop.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Οχι τίποτα αλλά για να διώξεις τα παράσιτα από το ενυδρείο,πρέπει πρώτα να σκεφτείς τι παραμέτρους έχει αυτό το ενυδρείο. Π.χ οι παγίδες δεν κάνουν τίποτα (καρατσεκαρισμένο). Τα helena είναι λύση αλλά θα σου φάνε και τα αλγοφάγα σαλιγκάρια (αν έχεις). Τα botia κάνουν δουλειά αλλά θέλεις καμιά 20αριά αν έχεις υπερπληθυσμό και μεγάλο ενυδρείο με ότι αυτό συνεπάγεται (κοπαδιάζουν και τρελαίνονται). ------------------------- Δεν θα πάθουν τίποτα Πάνο.Μπορεί να ψοφολογήσουν τα aplle και όλα τα υπόλοιπα ψάρια (εκτός των δίσκων),αλλά τα παρασιτικά είναι ''σκυλιά μαύρα''.Και σου το λέω γιατί εχθές καθάρισα τα υλικά του φίλτρου μου, τρείς μέρες αφού το άνοιξα (άλλαξα φίλτρο) και ενώ ήταν εκτός νερού τα υλικά είχε μέσα ζωντανά σαλιγκάρια.Τρείς μέρες μετά,χωρίς νερό.Αραγε τι ph είχε ο αέρας??? . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χαραμάδας : 20-10-10 στις 15:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Έχω δοκιμάσει τα puffer και είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά.
Έχω δοκιμάσει παγίδες αυτοσχέδιες (λιγότερο αποτελεσματικές , αλλα κάνουν δουλειά στην περίπτωσή μου , δηλαδή μαζεύω καμιά 20αρια και τα ταίζω στα puffer). Τα Clea τώρα τα δοκιμάζω (μόλις 6 μέρες) και εκτιμώ οτι είναι αρκετά αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου (έχουν τσακίσει τα μικρά σαλιγγαράκια και εκτιμώ οτι μόλις τελειώσουν θα την πέσουν και στα μεγαλύτερα). Να διευκρινήσω οτι τα Clea έχουν μια προτίμηση σε σαλιγγάρια με μέγεθος απο το μισό έως το διπλό τους. Δεν την έχουν πέσει ακόμα στα apple snail. Για τα Botia μόνο απο αναφορές άλλων , δεν τα είχα ποτέ σε ενυδρείο μου. Δεν είχα ποτέ στο ίδιο ενυδρείο puffer , botia , clea και παγίδες αν αυτή ήταν η ερώτησή σου. Φιλικά Στέφανος
|
|||
|
|||
ερώτηση: θα μπορούσαν τα puffer να συνυπάρξουν αρμονικά με άλλα ψάρια στο ίδιο ενυδρείο ή θα γινόταν ο κακός χαμός?
απο μια πρόχειρη αναζήτηση, μου φαίνεται πως είναι μάλλον αρκετά επιθετικά. |
|
||||
|
||||
Εξαρταται το puffer που εχεις.
Εγω εχω το colomesus asselus το οποιο ειναι φιλησυχο κ σπανια ενοχλει τα αλλα ψαρια. |
|
||||
|
||||
Πολύ καλή δουλειά παλιότερα μου είχαν κάνει η παγίδα της Sera http://www.sera.de/nc/gr/produkte/suesswasseraquarium/heilmittel-und-vitamine/bekaempfungsmittel/sera-snail-collect.html?sword_list[0]=snail&sword_list[1]=collect
και ταhttp://www.tsamisaquarium.gr/Selides...cracanthus.htm |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντιμετώπιση σαλιγκαριών | smartcdi | Σαλιγκάρια | 19 | 23-06-09 10:26 |
Εμφάνιση σαλιγκαριών | GIAN_NIKOLA | Σαλιγκάρια | 3 | 11-03-09 01:57 |
Κατακλυσμός σαλιγκαριών! | Irwan | Σαλιγκάρια | 3 | 04-03-08 10:01 |
Αναγνώριση σαλιγκαριών | aafent | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 16-10-07 18:20 |
Αυγά σαλιγκαριών? | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-11-06 14:42 |