|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Ενυδρειο στο μπαλκονι....
Λοιπόν θελω την γνωμη σας....
Βρηκα στο υπογειο μου ενα προπολεμικο 200λιτρο ενυδρειο..... (Το ειχα αγοράσει στο ....δημοτικο....). Σκεφτομαι λοιπόν να το χρησιμοποιησω σαν φυτωριο στο μπαλκόνι..... Θα του εχω μονο ενα φιλτρακι και τιποτα αλλο.... Ουτε θερμαντηρα ουτε φως......οσο το βλεπει ο ηλιος μονο. Θα κανω δουλεια ή να το ξεχασω ? Προφανως το θεμα της αλγης απο το ηλιακο φως δεν με πειραζει..... |
|
||||
|
||||
με τις χαμηλες θερμοκρασιες τι θα κανεις??
|
||||
|
||||
υπομονη....
Κοιτα Πανο σαφως και καποιε μερες η θερμοκρασια πεφτει αρκετα.....Ομως εδω ειναι Κρητη και οχι Αλεξανδρουπολη.... Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο θα την παλεψουν τα φυτα εστω και για την μικρη περιοδο που η θερμοκρασια θα πεσει....... |
|
||||
|
||||
η αληθεια ειναι πως εχουμε μεγαλη διαφορα θερμοκρασιων...και εδω παγωνουν τα παντα με αρκετους βαθμους κατω απο το 0 οταν πιανουν τα κρυα....
αλλα τα περισσοτερα φυτα εχουν στις οδηγιες φροντιδας τους θερμοκρασια 15-30 χοντρικα.....δεν πιανετε αρκετα κατω απο 15 εκει??
|
||||
|
||||
αρκετα οχι.... Η θερμοκρασια Τον Ιανουαριο Φεβρουαριο ειναι καπως χαμηλα αλλα τους υπολοιπους μηνες νομιζω οτι παλευεται.....
http://www.wunderground.com/NORMS/Di...746&Units=both |
|
||||
|
||||
καλη επιτυχια τοτε!
|
|||
|
|||
Ηλια να ριξω αλλη μια ιδεα; γιατι δεν το κανεις emersed καλλιεργεια κατι σαν Vivarium χωρις νερο με moss κατω και διαφορα φυτα ενυδρειου η και τροπικα ημιυδροβια;
http://www.wildsky.net/vivarium/evivariu.htm |
|
||||
|
||||
εμενα το μυαλο μου πηγαινε τωρα σαν 2η λυση σε νουφαρα και χρυσοψαρα αλλα τωρα αυτη ειναι αλλη μια λυση.....
|
|
||||
|
||||
...η λύση είναι να πάρεις ένα δίμετρο και αυτό να γίνει sump...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
λες?
|
|
||||
|
||||
Το κυνηγάς όμως ε? 2,5 στο σαλόνι 2 μέτρα στην κάμαρα 200 στο μπαλκόνι… μου φαίνεται θα χρειαστεί να σε φιλοξενήσουμε εντος ολίγον. Δεν αφήνεις τη γυναίκα σου να βάλει ότι θέλει μέσα μα μην έχεις και μουρμούρα?( ελπίζω να μη σε πειράζει η πλάκα)
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Στις γλαστρολίμνες μου στην ταράτσα, έχω τροπικά φυτά. Ένα βράδυ η επιφάνεια του νερού έπιασε 1 εκ. πάγο. Από κάτω τα φυτά ζούνε, μερικά σε κακό χάλι αλλά ζούνε!
Στην Κρήτη τι κρύο να έχετε; πιάνει πάγο το νερό; Εγώ πιστεύω ότι το μόνο σου πρόβλημα θα είναι η άλγη, και ότι τον χειμώνα δεν θα αναπτύσονται αλλά θα χάνουν μερικά φύλλα! Σε πειράζει;
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
ή το κάνεις wabi kusa και τελειώνει η υπόθεση
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
Θα τα πεταξω απο το μπαλκονι τα μανομετρα!!!! | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 15-09-07 17:28 |