21-03-10, 15:30 | #1 |
Νεα ψάρια
21-03-10, 15:30
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Εχω ένα ενυδρείο 25 λίτρα και μέχρι στιγμής έχω τρία ψάρια μέσα.Ενα Gyrinocheilus aymonieri,ένα balandiocheilus melanopterus και ένα botia(το κλασικό με τις τρείς μαύρες ρίγες και τα κόκκινα πτερύγια)
Μέσα έχω το σπίτι του μπόμπ σφουγγαράκι που είναι 15Χ8,ένα ψέφτικο φυτό σαν Ceratophyllum demersum και έναν βράχο με φάρο 8Χ4 με κουφάλα και έχω μπλέ χαλικάκι. Το φίλτρο μου είναι της hydor,o θερμοστάτης μου είναι της jager και έχω μια παλιά τρόμπα αέρα που μου την έδωσε ο θείος μου(παλιός λάτρης αλλά τα παράτησε κανοντας οικογένεια) Περιμένω απάντησή σας!!! |
|
Εμφανίσεις: 5217
|
|
||||
|
||||
Καλώς ήρθες στην παρέα μας αλλά δυστυχώς θα σε στεναχωρήσουμε....
Το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό για τα ψάρια που φιλοξενείς...κάνε μια αναζήτηση στο forum και διάβασε και ορισμένα πράγματα εδώ : www.tsamisaquarium.gr και συνεχίζουμε.
|
||||
|
||||
Απο εκεί σας ανακάλυψα!
|
|
||||
|
||||
Επομένως...αντιλαμβάνεσαι αυτό που λέω για μικρό ενυδρείο και ψάρια που έχουν απαιτήσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που τους δίνεις τώρα σωστά;
Μήπως λοιπόν είναι σωστότερο να δώσεις τα ψάρια που έχεις και να προμηθευτείς κάτι που να ταιριάζει στα λίτρα σου ; Εκτός και αν έχεις σκοπό σύντομα (άμεσα) να πας σε πολύ μεγαλύτερο ενυδρείο.
|
||||
|
||||
έχω σκοπό να πάω σε 60-80....λοιπόν τι μου προτείνεις?
|
|
||||
|
||||
Αρχικά να διώξεις όλα τα ψάρια που έχεις ....
Κατόπιν να σκεφτείς ψάρια που σου αρέσουν και να συζητήσουμε εδώ ποια κάνουν για τα λίτρα που σκέφτεσαι και ποια όχι. Στς 25 λίτρα μπορείς να βάλεις ένα μονομάχο...και στα 60-80 ίσως να ξεκινούσες με ζωοτόκα.
|
||||
|
||||
μήπως ξέρεις στα πόσα λίτρα κρατάω τα ψάρια μου?
|
|
||||
|
||||
Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση....π.χ. τα Botia θέλουν ομάδα και όσον αφορά τον "Ασημένιο Καρχαρία" ....θέλεις πισίνα.
|
||||
|
||||
έχει ο γείτονας.οπότε ο καρχαρίας πάσα στον γείτονα και το botia ειχα σκοπό να πάρω άλλα 2 αλλά δεν είχε και θα πάω αυριο να του πάρω 2 φίλους.για τα botia το 60λιτρο τα βολευει?
|
|
||||
|
||||
Το botia θέλει τουλάχιστον 200 λίτρα
|
||||
|
||||
και το botia στην πισίνα........θα πάρω τα ζωοτόκα να ξεμπερδεύω...ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!!!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
co2 + ψάρια???? | zak | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 28-10-09 00:14 |
Που θα βρώ ψάρια ? | Yannis_K | Malawi | 13 | 13-12-08 18:28 |
80 lt + τί ψάρια;; | Moutralewn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 10-10-07 12:26 |