|
||||
|
||||
Στρωσιμο με αμμωνια και φυτα ?
Γεια σε ολους..
Ειμαι αρχαριος στο χομπι και εχω μια απορια..... Στρωνω ενα 125 lt με την μεθοδο της αμμωνιας. Εχω συγκεντρωση περιπου 2.5 με 3ppm. Κατα την φαση αυτη μπορω να βαλω φυτα στο ενυδρειο ? Ειχα κατα νου vallisnerias, anubias, ceratophylum και Cambombas. Υπαρχει κινδυνος για τα φυτα απο την αμμωνια ? Διαβασα οτι η αμμωνια ειναι τροφη για τα φυτα αλλα μηπως τα 3ppm ειναι πολλα ? Φιλικα, Αγγελος |
|
||||
|
||||
μπορεις να βαλεις αυτα που ειπες εκτος ισως απο το κερατοφυλλο......
|
|
|||
|
|||
Και το κερατόφυλλο δεν θα έχει πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
Με το κερατόφυλλο έστρωσα το ενυδρείο μου και δεν έπαθε απολύτως τίποτα
|
|
||||
|
||||
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια ....
Μια ακομα ερωτηση : για ποσο μπορω να αφησω τα φυτα στο γλαστρακι τους μεχρι να αποφασισω το setup ? Φιλικα Αγγελος |
|
||||
|
||||
Ανάλογα τα φυτά π.χ. οι ανούμπιες μπορουν να μείνουν αρκετό καιρό στο γλαστράκι, τι φυτά έχεις?
|
||||
|
||||
Θα παρω σημερα. Λεω για Vallisnerias - Anubias - Ceratophylum και Cambomba. Δεν εχω αποφασισει βεβαια ποσα θελω για 125 lt..
|
|
||||
|
||||
Εφοσον δεν τα έχεις ακόμη γιατί βιάζεσε και δεν παίρνεις σιγά σιγά τα φυτά που θέλεις?
|
||||
|
||||
Δεν θα τα παρω ολα. Απλα θελω να τα προσθεσω σιγα σιγα ενω στρωνει το ενυδρειο. Να εχω κατι να κανω ενω περιμενω ...
|
|
||||
|
||||
Για τις Vallisnerias εξαρτάται από το είδος άστες για το τέλος τα υπόλοιπα αντέχουν σε γλαστράκια αρκετά. Το Κερατόφυλλο μπορείς να το έχεις να επιπλέει και να σε βοηθήσει στο στρώσιμο πολύ.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Από φώτα τι υπάρχει στον εξοπλισμό ; Θα σου πρότεινα να το κάνεις για 8 αρχικά ώρες και θερμοκρασία όχι πάνω από 28ο C.
|
||||
|
||||
Το ενυδρειο ειναι Juwel 125 με 2x18 W. Μηπως ειναι λιγα. Αν βαλω ανακλαστηρες βοηθαει ?
|
|
||||
|
||||
καλως ορισες φιλε καλο θα ηταν να βαλεις ανκλαστηρες ειδικα εαν προκειτε στο μελλον να κανεις πολλα πραγματα με φυτα .για αρχη γνωμη μου ειναι να μην αγορασεις τπτ.ελα απο το συλογο να ενημερωθεις περι υποστρωματος λιπασματων κ.α
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις σε ηλεκτραποθήκες κυρίως! Αλιώς ....σε πετ σοπ τα γνήσια της Juwel μαζι με τα κλιπ για να πιάσουν επάνω στην λάμπα.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Είναι ότι σημαντικότερο μπορείς να κάνεις στην περίοδο στρωσίματος. Μπήκα και εγώ στον πειρασμό των φυτών όταν ξεκίνησα, αλλά αποφάσισα ότι ήταν φρονιμότερο να εστιάσω μόνο στην απόλυτη κατανόηση του κύκλου του αζώτου και στην εποίκιση του φίλτρου μου από τα απαιτούμενα βακτηρίδια, μετρώντας, παρατηρώντας και καταγράφοντας την δυναμική τους ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση νιτροδών και κατόπιν νιτρικών, με αυξομείωση της χορηγούμενης ποσότητας αμμωνίας.Με φυτά όπως καταλαβαίνεις αυτές οι μετρήσεις θα ήταν πλασματικές. Κάθε βήμα στον καιρό του, μην βιάζεσαι!!! Επίσης θα σου πρότεινα, σαν αρχάριος κι εγώ, να αφιερώσεις τον χρόνο στο διάβασμα, για να σε βρεί εκείνη η όμορφη στιγμή που θα κάνεις προσαρμογή στα πρώτα σου ψάρια, όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένο. Φιλικά Γιώργος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αμμωνια και φυτα | gleboukas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 09-08-06 10:21 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
ΦΥΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΥΛΑ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:03 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |