|
Αναγνωρίσεις ειδών Το είδατε και δεν ξέρετε τι είναι? Εδώ... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Geophagus...surinamensis?
Καλημέρα
Πρόσφατα απέκτησα αυτούς τους δύο πανέμορφους γεωφάγους οι οποίοι είναι μάλλον surinamensis. Το μάλλον το χρησιμοποιώ διότι για τον έναν είμαι σίγουρος, αλλά για τον δεύτερο( τον μικρό) δεν είμαι αφού στην ουρά του εμφανίζει κιλίδες και όχι γραμμές όπως ο κλασσικός surinamensis. Πάντως απ όσο έχω διαβάσει ορισμένα ''νέα είδη surinamensis'' όπως τα χαρακτηρίζουν, εμφανίζουν κιλίδες στην ουρά τους. Επίσης ο μικρός δεν εμφανίζει έντονα και την χαρακτηριστική μαύρη βούλα! Θα ήθελα λοιπόν αν κάποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος να με βοηθήσει, οπως και αν μπορεί να αναγνωρίσει το φύλο τους αν και ξέρω πως είναι δύσκολο! Ευχαριστω εκ των προτέρων Υ.Γ. έχω ανεβάσει δύο φωτό του μικρού(αυτού για τον οποίο δεν είμαι σίγουρος) που είναι η πρώτη και η τρίτη, και μία του μεγάλου που είναι η δεύτερη |
|
||||
|
||||
Κανείς δεν ξέρει?
|
|
||||
|
||||
αλτιφρον μιπως http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=491
|
||||
|
||||
αυτόπιστεύω και εγώ φίλε μου γιατί οι φωτογραφίες που μου παρέθεσες μοιάζουν πολύ στον μικρό..
|
|
||||
|
||||
και ο syrinamensis εχει βουλες στην ουρα μιαζουν πολυ αυτα τα δυο ειδη http://www.worldcichlids.com/fotm/Se...inamensis.html
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
αυτο ειναι αρσενικο ! δες τα τελειωματα απο τα πτερυγια
|
||||
|
||||
Ετσι ακριβώς είναι του μεγάλου τα πτερύγια(ίσως και λίγο μακρύτερα) Από την άλλη ο μικρός δεν έχει καθόλου τελειώματα στα πτερύγια οπότε πιθανόν να είναι θηλυκος..σωστά?
Δικός σου ο surinamensis στην φωτο? |
|
||||
|
||||
altifron ειναι ο δικος μου
|
||||
|
||||
Χαχαχα καταλαβα δεν θα βγαλουμε ακρη αραγε υπαρχει περιπτωση ζευγαρωματος μεταξυ altifron και surinamensis?
|
|
||||
|
||||
δε νομιζω
|
||||
|
||||
Αν θυμαμαι καλα η μονη ουσιωδης διαφορα που ειναι διακριτη σε ενα απειρο ματι ειναι οτι οι altifrons εχουν τελκο μεγεθος κοντα στα 12-14 εκ ενω οι surinamensis φτανουν γυρω στα 25-30. ο μικρος μου για παραδειγμα ειναι κοντα στα 14 εκ ενω ο μεγαλος 20 εκ
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
lt για geophagus ? | mmamatsis | Αμαζόνιος και περίχωρα | 7 | 15-11-12 14:58 |
geophagus brasiliensis | mixalis p | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 12-01-12 12:02 |
Geophagus steindachneri | Makis M | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 4 | 28-07-06 23:41 |