|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Θέμα: Tο παλιό-καινούργιο ενυδρείο μου!! ( 30λίτρα )
Λοιπόν σήμερα τελείωσα το στήσιμο του ενυδρείου μου!! :-* respkt respkt
Tα ψαράκια που φιλοξενώ είναι Killifish Fp. gardneri nigerianus "gold" !!!! Και το καλύτερο έρχεται τώρα.. Τα μικρά μου ακόμα δεν πέρασε μια μέρα και άρχισαν τα ζευγαρώματα!! Πριν λίγο μάζεψα περίπου 30 αυγά και όλο και γεννάνε!!!! Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό αλλά είναι φανταστικό!!!!!! |
|
||||
|
||||
Σε τι συνθήκες τα έχεις?
Ph...? Τωρα το ειδα!! 30 λίτρα???? Με τις γεννήσεις...τι θα κάνεις?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
οντως τα 30 λιτρα ειναι λιγα.
chocolatepuma τα αυγα απο τα κιλι μπορεις να τα μαζεψεις και να τα αποθηκευσεις σε υγρη τυρφη για οσο καιρο θελεις, οποτε περιοριζεις τις γεννες. μεγαλο αποθημενο αυτα τα ψαρακια. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για pH 6,8 ...? Τα ψαράκια είναι όντως όμορφα
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αμωνία:0 Νιτρικά:20 Νιτρώδη:0 ph: Το ενυδρείο είναι φλώρινα οπότε το νερόόξινο.. Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά είναι σίγουρος 99%! Με τις γέννες δεν θα έχω θέμα, διότι είτε αυγά είτε μικρά θα δίνονται όλα! ------------------------- Παράθεση:
Για του λόγου το αληθές θα βάλω το συντομότερο φώτο!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη piranha friend : 06-10-13 στις 22:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
μιας και πιασαμε κουβεντα για τα κιλι, να πω κατι ασχετο?
τα ελληνικα κιλι εχουν διασωθει? αυτο ειναι το αποθημενο . piranha friend οταν θα σου περισσευουν αυγα ριξε συρμα. με ενδιαφερει πολυ η ολη διαδικασια. |
|
||||
|
||||
Να είσαι σίγουρος φίλε μου!!
Υπάρχουν ελληνικά κίλι?? Δεν το ήξερα καν!! Και για να μην έχει κάποιος ακούσει κάτι μάλλον δεν τακατάφεραν.. Να ρωτήσω και εγώ κάτι? Το είδος αυτό πόσο καιρό ζει, προτού εναποθέσει τα αυγά και πεθάνει( )? |
|
|||
|
|||
αναλογα το ειδος, τα κιλι ζουν απο μερκους μηνες (οσο κραταει η περιοδος των βροχων στην πατριδα τους δηλαδη) εως 2 χρονια νομιζω.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.seriouslyfish.com/species...neri-gardneri/ http://www.aquaticcommunity.com/fish/clownkilli.php ξεκινα απο το λινκ και ψάξε και για αλλα... YΓ το οριο ζωης στα συγκεκριμενα ειναι 2εως3 ετη αναλογα τις συνθηκες διαβίωσης και τη διατροφη |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Για Killies τα 30 λίτρα είναι ωκεανός. Το σύνηθες ενυδρείο για αυτά είναι κάτω από 20 λίτρα. Αν έχεις σκοπό την αναπαραγωγή. Χαίρομαι που ασχολείσαι με αυτά. Για τις απολύτως καλύτερες συμβουλές και οδηγίες σε συμβουλεύω να έρθεις σε επαφή με το American Killifish Ascociation που έχει τις πληρέστερες οδηγίες διαθέσιμες στην σελίδα τους.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
εγω θεωρω οτι ειναι λιγα τα 30 λιτρα για να κρατησει καποιος σταθερες συνθηκες. σιγουρα ωκεανος ειναι αν σκεφτεις οτι στην πατριδα τους γεννιουνται και μεγαλωνουν μεσα σε μια λακουβα νερο απο πατημασια ελεφαντα.
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
ωραιο ρε πιρανχα. ελπιζω μονο να εχεις καπακι!
|
|
||||
|
||||
Τα 20 λίτρα όντως αναφέρονται ως ελάχιστο για το συγκεκριμένο είδος
Ωστόσο δεν έχω διαβάσει ποτε κανέναν να προτείνει το είδος αυτο για μεγαλύτερα ενυδρεια πχ 30λιτρο Όσο μικρά κι αν παραμένουν, συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο πως δύσκολα κρατάς σταθερές συνθήκες σε τόσα λίγα λίτρα Και μην ξεχνάμε πως στη φύση μπορει να ζουν σε μια λακκούβα αλλα εκει τις απώλειες τις κανονίζει η ίδια η φύση Εννοείται πως δεν διαφωνούμε κάπου και πως ανταλλάσουμε απόψεις Μακάρι να πανε ολα καλα και με τα ψαράκια και με τους γόνους Edit : Το apple ίσως να πρεπει να μετακομίσει
|
||||
|
||||
Όντως δε χρειάζονται απαραίτητα πολλά λίτρα για να "δείξουν", αλλά τα λίτρα χρειάζονται και για την ευκολία του ιδιοκτήτη. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να πω ότι ζουν σε λακούβες (ότι μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε σημείο κρατάει νερό ναι), μάλλον σε λακούβες πεθαίνουν! Για αυτό και πηδάνε τόσο πολύ για να βρουν σημείο που να είναι πιο πιθανή η επιβίωσή τους (για αυτό το λίγο που ζουν) και το ζευγάρωμά τους.
|
||||
|
||||
Ναι φυσικά και έχω καπάκι!!
Παράθεση:
Το apple είναι μόνο το κέλυφος.. Εχει πεθάνει πολύ καιρό πριν.. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Mικρε δεν ξεκινάς να στ΄λενεις κανα αυγο? ;D
|
|
||||
|
||||
ΕΕΕ!!
Οχι και μικρός!! Εχω μαζέψει πάνω από 70 αυγά και όλο μαζεύω.. Είσαι σίγουρος πως μπορείς να βγάλεις μικρά?Είναι πολύ δύσκολα με την τροφή τους!! |
|
||||
|
||||
Πιράνχα αν τα δεις να πηδάνε...(απ το ενυδρείο)...κάτι θα σημαίνει!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Καμιά άλλη παρατήρηση για βελτίωση?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη piranha friend : 08-10-13 στις 12:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
περισσότερα φυτάκια ,αυτη τη στιγμη δεν ειναι πυκνοφυτεμενο
|
|
||||
|
||||
Ναι ρε φίλε όντως δεν είναι!!
ΘΑ πάρω την Παρασκευή βαλινσέριες και μος και ένα άλλο που δεν το θυμάμαι.. |
|
||||
|
||||
Πανο καλη φοιτητικη ζωη αρχικα. Ευχομαι να το δεις το χομπυ με μεγαλυτερη ωριμοτητα. Το φυτο που εχεις φυτεμενο γνωριζεις πως το λενε ?
|
||||
|
||||
Το φυτό δυστυχώς δεν το θυμάμαι αλλά είναι μεσαίο από άποψη δυσκολίας!
Θέλεις να σου φέρω? Ευχαριστώ πολύ !!!!! |
|
||||
|
||||
Πλάκα κάνεις.... Νόμιζα πως είναι σαν την καμπόμπα!!! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παλιό ενυδρείο καινούρια αρχή | aNe | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 16 | 17-02-13 01:27 |
Ένα παλιό ενυδρείο που δεν υπάρχει πια... | Αλέξης6 | Bettas | 6 | 03-05-10 00:37 |
OSCAR σε παλιό ενυδρείο και η μετακόμιση... | elk | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 13 | 16-08-09 21:37 |
Το παλιό Σπασμένο ενυδρείο μου!!! | mesasola | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 10 | 26-10-08 08:21 |
Απο παλιό σε Νέο Ενυδρείο | sfk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 29-08-08 15:20 |