|
||||
|
||||
New_Project_130lt
Καλημέρα σε όλη την παρέα...
βρήκα μια μέρα κενό και είπα να ετοιμάσω το νέο ενυδρείο (σιγά σιγά) έχουμε και λέμε Ενυδρείο διαστάσεων: 600 x 600 x 350 (κόστος 60 ευρώ) Πάχος τζαμιών:
Φίλτρο DIY,μάλλον για σαμπ περισσότερο θα πάει (τέλος τα εργοστασιακά, αλλιώς τι χόμπι θα ήταν ) δυο (2) 10Lt μπουκάλια (κόστος 0 ευρώ) Μερικά από τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την υπερχείλιση (κόστος 7 ευρώ)
|
||||
|
||||
Καλή αρχή! Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τα μπουκαλόφιλτρα!
|
|
|||
|
|||
Μεγαλε εγραψαες. πος θα το κανεις φιλτρο???
|
|
||||
|
||||
Στον πάτο έχω κάνει δυο τρύπες (δεν ήθελα να έχω εξωτερικές σωλήνες) από τις οποίες η μια θα είναι η εισαγωγή και η άλλη η εξαγωγή.
Δηλαδή, από τον έναν σωλήνα (υπερχείλιση) θα κατεβαίνει το νερό στο ένα μπουκάλι, θα περνάει μέσα από υλικά φίλτρανσης στην συνέχεια από τον σωλήνα που ενώνει τα δυο μπουκάλια θα περνάει το νερό στο άλλο μπουκάλι και στην συνέχεια με την αντλία θα επιστρέφει στο ενυδρείο.
|
||||
|
||||
Χμ! Κυβος... Πας για κατι τετοιο?
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
Αν δεν τα εχεις ξεκινησει τα φιλτρα,θα σου προτινα να βρεις τις 20λιτρες μπουκαλες απο τους ψυκτες νερου(αυτους που εχουν τη μπουκαλα πανω αναποδα και απο κατω ποτυρακια και κουμπια για ζεστρο και κρυο).
http://www.vrisko.gr/logos/320429.jpg Ειναι πολυ πιο σκληρες και αντεχουν πιεσεις(μεγαλυτερες αντλιες) σε σχεση με αυτες τις 10λιτρες που τσαλακωνουν ευκολα και θα μπορεις να βαλεις περισσοτερα υλικα, και τα υδραυλικα σου με μεγαλυτερη σιγουρια. |
|
||||
|
||||
Τέτοιου τύπου μπουκάλες είναι και αυτές που βάλω απλά είναι 10λιτρες.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ενω οι 20λιτρες που ειχαμε στο μαγαζι και εχω κρατησει 1,ειναι σκληρη σαν τα βαρελια τροφιμων που εχουμε για τη προετοιμασια νερου. Ισως η συγκεκριμενη μαρκα να ηταν ετσι. Εγω στη δικια μου θελω να κανω μια τρυπα και να τρεχει το νερο με πολυ μικρο λαστιχο σαν αυτα στις αεραντλιες,λιγο πιο μεγαλο εστω για να κανω αλλαγες σε γαριδαδικο παρα πολυ σιγα. Εχεις καμια ιδεα για το αν υπαρχουν μικρα υδραυλικα η κατι αντιστοιχο να μου πεις για μικρο λαστιχο σε διαμετρο και βανακι. |
|
||||
|
||||
Πιστεύεις ότι θα ήθελα να μπω σε μπελά και να μαζεύω 150 λίτρα από το σαλόνι???
------------------------- Παράθεση:
Σε όλες έχω βγει με κατεβασμένο το κεφάλι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη no_name : 06-09-15 στις 14:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Κανενας δεν θελει να μαζευει νερα απο το σαλονι του αλλα καποια στιγμη βρεθηκαν σε αυτο το σημειο ακομα και εμπειροι χομπιστες. |
|
||||
|
||||
Δεν θίκτηκα (βλέπεις φταίει ο γραπτός λόγος που φάνηκε έτσι)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ψαχνω για μικροτερο απο 1/4 περιπου το μισο |
|
||||
|
||||
εντυπωσιακο το ενυδρειο στο βιντεο αυτο.
γιωργο περιμενω να μας αφησεις αφωνους και αυτη τη φορα με το ενυδρειο αυτο. μπραβο. |
|
|||
|
|||
No name τι σκέφτεσαι να φιλοξενησεις τελικα;
|
|
||||
|
||||
Γιώργο καλή αρχή!
Ενδιαφέρουσες οι διαστάσεις της γυάλας.. Θα παρακολουθώ την εξέλιξη και αυτού του ενυδρείου σου!
|
||||
|
||||
Δεν έχω σκεφτεί ακόμα... και θα αργήσω πολύ να σκεφτώ (είμαι σε αρχικό στάδιο στησίματος)
Σ' ευχαριστώ Θάνο... !!!
|
||||
|
||||
Σήμερα ήρθε το έπιπλο...
Στην συνέχεια έγινε η δοκιμή του ενυδρείου για τυχόν διαρροές και .... είχαμε διαρροή Ξεκολλήθηκε και ξεκίνησε ο καθαρισμός των τζαμιών από την σιλικόνη. Τις επόμενες ημέρες θα κολληθεί πάλι!!!!
|
||||
|
||||
Συμβαινουν αυτα στα DIY
Μηπως είχες διαροή στην αριστερη κάτω γωνία όπως φαίνεται στη φωτο ; Γιατι μου μου φαινεται πως το αριστερο πλαινο πατάει (πάταγε) και λίγο έξω από τη βάση
|
||||
|
||||
Όντως συμβαίνουν... στην πίσω γωνία έγινε η ζημιά.
|
||||
|
||||
δεν φανταζομαι να εγινε η δοκιμη πανω στο επιπλο? λογικα στο μπαλκονι μονο του θα το δοκιμασες. τι ξυλο ειναι αυτο στο επιπλο? MDF? θα βαφτει? ομορφο φαινεται παντως.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
MDF είναι το έπιπλο, 16αρι εκεί που θα πατήσει το ενυδρείο και 8αρι τα υπόλοιπα. Θα βαφτεί με μαύρο χρώμα.
|
||||
|
||||
Ιδεες.
http://www.ukaps.org/forum/threads/t...the-end.14521/ http://www.ukaps.org/forum/threads/t...o.33301/page-7
|
||||
|
||||
ομορφο θα γινει κιαυτο
60χ60χ35 ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα βαλεις. αντε να δουμε τι θα δουμε παλι |
|
||||
|
||||
Για πες καμιά γνώμη George...
|
||||
|
||||
μερικές ιδέες και από εμένα.. το ενυδρείο που έψαχνα να σου δείξω δεν το βρήκα.. ήταν ένας κύβος σαν το δικό σ στημένος με φυτοχωμα και λευκη αμμο. Είχε νησί στο κέντρο με υδροφυλλα φυτα οπως αυτο στην δευτερη φωτογραφια..
Πιστευω θα γινει διαμάντι αυτο που πας να φτιάξεις.. http://www.tuncalik.com/2009/09/biotope-in-my-study/
|
||||
|
||||
Μιτσάρα το πρώτο που δείχνεις είναι με white clound... είχε κατέβει σε διαγωνισμό της Ρωσίας και βγήκε πρώτο.
Κάτι τέτοιο να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι να φτιάξω, αλλά θα δούμε... Σε περιμένω σπίτι να τα πούμε από κοντά!!!!!
|
||||
|
||||
Έλα τρέλανε μας πάλι
|
||||
|
||||
|
||||
|