|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Malawi ????
Καλημέρα παιδιά.....!!!
Όσο είναι στην αναμονή το ενυδρείο λόγω έλλειψης χρόνου και λόγω ψησιματος για να στηθεί κι αυτό το ενυδρείο ,4° για την ακρίβεια (οι παντρεμενοι με καταλαβαίνουν πιστεύω) , μου έχουν κεντρισει το ενδιαφέρον κάποια είδη από τη λίμνη Malawi και συγκεκριμένα τα labidochromis caeruleus και labidochromis sp. hongi...Και ρωταω εγώ τώρα μπορώ να φιλοξενησω κάποιο απ αυτά τα είδη στο ενυδρείο μου ή και τα 2 μαζί;;;Κι αν ναι πόσα;;; Το ενυδρείο και η αρχική σκέψη είχαν αναφερθεί εδώ: Neolambrologus brevis ( τελικά N. Simillis) Ευχαριστώ ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη k antonis37 : 15-07-19 στις 07:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Εννοεις να βαλεις σε 50 λιτρα labidochromis?
|
|
|||
|
|||
Φυσικά και όχι σε 50 λίτρα....Αναφέρω παρακάτω στη συζήτηση ότι ήρθε στη κατοχή μου 1 ενυδρείο με διαστάσεις 110 cm μήκος , 35 cm πλάτος και 50 cm ύψος..
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δες και τα Labidochromis chisumulae που είναι πιο μικρόσωμα και θα μπορείς να έχεις περισσότερα ψάρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 15-07-19 στις 20:53 |
|
|||
|
|||
Σας ευχαριστώ πολύ κ. Κλεοβουλε για όλα αλλά κυρίως για την υπομονή που διχνεται μ εμάς τους νεότερους στο χομπι που είμαστε συνεχώς στο ψαξιμο σχετικά με τη ψαροσυνθεση των ενυδρειων μας...
Φαντάζομαι πως μόνο ένα είδος απ τα παραπάνω ψάρια μπορεί να φιλοξενησει το ενυδρείο μου ή μήπως είναι εφικτός ο συνδιασμος δύο ειδών;;;;Χαρεμι ή χαρεμια;;;Υπάρχει θέμα υβριδισμου μεταξύ αυτών των ειδών;;; Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κουρασα.....!!!! |
|
||||
|
||||
Εγώ θα πρότεινα μόνο ένα είδος με 1-2 χαρέμια (έτσι κι αλλιώς αποφεύγουμε να βάζουμε 2 είδη του ίδιου γένους μαζί για να αποφύγουμε υβριδισμούς).
υ.γ. δεν κουράζομαι όταν βλέπω ότι κάποιοι το ψάχνουν καλά το θέμα πριν κάνουν βεβιασμένες κινήσεις και λάθη που ίσως στοιχίζουν σε ζωές |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ πολύ γι ακόμα μια φορά....!!!
Θα επανελθω για ερωτήσεις σχετικά με το στησιμο του ενυδρειου πριν ξεκινησω... |
|
|||
|
|||
Καλησπέρα....!!!!
Έχω μια ερώτηση - απορία σχετικά με την άμμο που θα χρησιμοποιησω...Είχα μαζέψει αρκετή άμμο από τη θάλασσα απ την οποία είχε χρησιμοποιηθεί κάποια ποσότητα στο ενυδρείο με τα simillis και μου έχει περισεψει αρκετή ακόμα...Επειδή όμως δεν ήξερα ποσό θα μου χρειαστεί την ξεπλυνα όλη με αποτέλεσμα αυτή που περισεψε ν αποθηκευτει ψιλοβρεγμενη....Τη ξεπλενω πάλι και τη χρησιμοποιω ή μαζευω άλλη;;;; Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ.....
|
|
|||
|
|||
Καλησπέρα και πάλι....Θα ήθελα να κάνω μια ακόμη ερώτηση σχετικά με τη ψαροσυνθεση....Σίγουρα θέλω ένα χαρεμι labidochromis caeruleus...Ψάχνοντας είδα όμως και τα elongatus mpanga τα οποία είναι σχετικά μικροσωμα ψαράκια...Ερώτηση λοιπόν: Θα μπορούσα να έχω ένα χαρεμι labidochomis caeruleus και ένα χαρεμι elongatus mpanga στο ενυδρείο μου;;;;
Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
Κατά τη γνώμη μου μπορείς
|
|
|||
|
|||
Τέλεια...
Αναλογίες 1 (αρσ) προς 3 (θηλ) το κάθε χαρεμι;;;; |
|
||||
|
||||
Ναι. Τα ελονγκάτους και 1 με 4
|
|
|||
|
|||
Σ ευχαριστώ πολύ γι ακόμα μια φορά....!!!!
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Από μακρυά φαίνεται εντάξει. Έχεις φτιάξει αρκετές τρύπες/κρυψώνες/περάσματα με τις πέτρες?
*προτίμησε να ανεβάζεις τις φωτο έτσι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=99089 |
|
|||
|
|||
Τοποθέτησα τις πέτρες με τέτοιο τρόπο ώστε πίσω από κάθε πέτρα να έχει τουλάχιστον μια - ένα πέρασμα - κρυψώνα - τρύπα....
Ερώτηση - απορια : Για τα φυτά μπορώ να ριχνω κάποιο λίπασμα ή ταμπλέτες αντίστοιχα ή δεν χρειάζεται;;;Θα υπάρξει κάποιο θέμα εφόσον ρίχνω για τα ψαράκια μου όταν με το καλό μπουν στο ενυδρείο;;; Ευχαριστώ *Για τις φωτογραφίες προσπάθησα να τις με το τρόπο που μου λέτε αλλά δεν τα κατάφερα γιατί αντί για "Αναζήτηση " μου βγάζει "Επιλογή αρχείου " το οποίο ενώ το επιλεγω δεν κάνει τίποτα.... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Προς το παρόν από φυτά έχει μέσα ανούμπιες και πτερόπους...Αργότερα θα βάλω μερικές βαλισνέριες και κρυπτοκορίνες που έχω απ το άλλο ενυδρείο κι αν δε πάνε καλά ψάχνω για κάτι άλλο...!!!Εχινόδορους μπορούν να μπουν;;;;
*Σχετικά με τις φωτο πατάω και ανέβασμα αλλά και πάλι τίποτα...Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η όλη διαδικασία γίνεται από κινητό τηλέφωνο κι όχι σε υπολογιστή..... ------------------------- Τη Δευτέρα μπολιάστηκε το εξ. φίλτρο και από τότε συντηρήται με τροφή.....Τη Κυριακή θα κάνω μετρήσεις να δω αν έπιασε το μπολι κι αν έχει στρωσει το φίλτρο...Αν είναι όλα οκ μπορώ να βάλω τα ψαράκια ή κάνω αλλαγή και συνεχιζω τη συντήρηση της βιολογίας και μετά από μερικές μέρες ξανακανω μετρήσεις και αφού και πάλι όλα είναι οκ τότε βάζω και τα ψαράκια;;;;Τα ψαράκια θα πρέπει να μπουν σταδιακά ή όλα μαζί;;; Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη k antonis37 : 20-09-19 στις 22:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Καλησπερα!
Αφου μπολιασες μπορεις να βαλεις ψαρια ακομα και τωρα .... Καλο θα ηταν να τα βαζεις ανα εβδομαδα και οχι ολα μαζι να προλαβαινει η βιολογια να προσαρμοζεται... ετσι και αλλιως θα παρακολουθεις με συχνες μετρησεις ωστε να επεμβαινεις με αλλαγη νερου η επιπλεον μπολιασμα αν χρειαστει!
|
|||
|
|||
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση....!!!!!
|
|
|||
|
|||
Έκανα μετρήσεις και όλα οκ...Τη Τρίτη θα πάρω τα ψαράκια...Θα είναι μικρά οπότε δε ξεχωρίζει ακόμα το φύλλο....Θα υπάρχει πρόβλημα αν βάλω πρώτα ψαράκια απ το ένα είδος ή θα πρέπει να μπουν κι απ τα δύο είδη;;;;Τα ψαράκια που θα φιλοξενησω θα είναι labidochromis caeruleus και elogantus mpanga....
|
|
||||
|
||||
Αν είναι μικρά μπορείς να τα βάλεις και όλα μαζί. Λίγο προσοχή στις μετρήσεις στην αρχή και όχι απότομα πολύ φαγητό.
|
|
|||
|
|||
Κλεόβουλε όταν λες όχι απότομα πολύ φαγητό τι εννοείς;;;Να τ αφήσω κανα δυο μέρες χωρίς τροφή και μετά να τους δινω λίγο λίγο;;;Από τροφές τι μου προτείνεις;;;
Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ουσιαστικά για να μπορέσει να προσαρμοστεί η βιολογία σου με τις απαιτήσεις τις ιχθυοφόρτησης χωρίς να έχεις θέματα με αμμωνία και νιτρώδη. Για τα ψάρια μην φοβάσαι μπορούν να μείνουν πολλές μέρες χωρίς τροφή και ούτως η άλλως μέχρι να προσαρμοστούν και με κλειστά τα φώτα δεν θα φάνε όσο θα τρώγανε φυσιολογικά. |
|
|||
|
|||
Οκ κατάλαβα.....!!!!
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.....Από τροφές τι μου προτείνεται;;; |
|
||||
|
||||
1. NorthFin cichlid formula
2. NorthFine cichlid veggie 3. NLS (New life spectrum) cichlid formula 4. NLS cichlid veggie |
|
|||
|
|||
Απ τα καταστήματα που που προμηθευομαι τροφές και άλλα αναλωσιμα εδώ στη Θεσσαλονίκη βρήκα τις εξής τροφές:
1.ocean nutrition cichlid veggie formula 2. tropical Malawi 3.sera cichlid Είναι οκ αυτές ή κάποια απ αυτές γιατί αυτές που μου προτείνεις φίλε isidor δεν τις έχουν;;;; Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
Αυτές που σου πρότεινε ο Ισίδωρος είναι από τις κορυφαίες και κατά τη γνώμη μου. Απ' αυτές που βρίσκεις οι πρώτες δύο είναι οκ.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
malawi?? | rawnerve | Αναγνωρίσεις ειδών | 5 | 25-04-11 16:05 |
Malawi????????? | sonic | Αναγνωρίσεις ειδών | 21 | 07-12-10 12:32 |
malawi for ever | chris7gtir | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 08-01-09 21:29 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 300lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 11-07-08 15:46 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 240lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 06-05-08 22:35 |