|
|||
|
|||
Ανθρακας vs αλλο βιολογικο υλικο
Καλησπερα,
διαβασα το παρακατω σε ενα αλλο post και προβληματιστηκα.. (copy-paste) "Το φιλτρο αν καταλαβα σωστα ειναι το ELITE 200 ή κατι τετοιο. Στο διατρητο καλαθακι ειναι ανθρακας, τον οποιο θα αφαιρεσεις και μεσα στο καλαθακι θα βαλεις καποιο βιολογικο υλικο πχ σαμπστρατ προ." Εχω το Magi-300 της Resun που λειτουργει με τον ιδιο τροπο.Απο το μαγαζι που το πηρα οταν ξεκινουσα μου εδωσε και ενα κουτι ανθρακα(καρβουνακια δηλαδη) για να τα αλλαζω ανα 1-2 μηνες. Πρεπει να βαλω αλλο βιολογικο υλικο? Και αν ναι γιατι? Το φιλτρο το δουλευω με αυτον τον τροπο πανω απο 5 μηνες και εχω αλλαξει δυο φορες καρβουνακια .. Επισης σε καθε αλλαγη νερου προσθετω μια καψουλα bactozym...ετσι μου ειπαν...Κανω κατι λαθος?????
|
||||
|
||||
Αλλη δουλεια ο ανθρακας αλλη το βιολογικο υλικο. Ο ανθρακας ειναι για να κραταει χημικα συστατικα(πχ υπολειματα φαρμακο μετα απο θεραπεια) και το βιολογικο υλικο για την βιολογια. Δεν χρειαζετε ο ανθρακας να ειναι σε μονιμη βαση στο ενυδρειο.
|
|
||||
|
||||
τον ανθρακα τον βάζεις μετα απο θεραπία. αν τον εχεις συνεχεια μεσα, μπορει να τραβάει λυπάσματα κλπ, που ειναι χρείσημα στα φυτά...
αν εχεις μέσα μονό ανθακα, είχα διαβάσει οτι μετα απο καποιο χρονικο διάστημα μαζέυει βιολογία, καλύτερα αλλαξέ τον με κατι άλλο, πχ substrat και σφουγγάρια...
|
|||
|
|||
Δηλαδη αν τον αφαιρεσω και βαλω ενα ακομη κοματι σφουγγαρι ειμαι οκ?
|
||||
|
||||
Εισαι ΟΚ.
|
|||
|
|||
Ok παιδια ευχαριστω .Θα το αλλαξω γιατι ουτως η αλλως με παιδευε στις αλλαγες.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ουπα για βιολογικο υλικο. | dinos99 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-12-07 15:37 |
Φυσαλίδες στο υλικο του τζαμιου. | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 26-11-07 11:17 |
Οικονομικό Υλικο για φιλτρο | Zorba_The_Freak | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 42 | 27-10-07 14:08 |
Βιολογικο | afrodite | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 09-04-04 21:06 |
Βιολογικο υλικο "Substrat" σε εξ. φιλτρο, πιο και | mikenuke | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 18-07-03 21:44 |