|
||||
|
||||
Τι ειναι αυτο????
Πριν λιγο σηκωσα το καπακι του ενυδρειου κ ειδα ακριβως πανω απο το φιλτρο αυτο το σαλιγκαρι...
ξερει κανεις τι ακριβως ειναι αλλα κ πως μπορει να μπηκε στο ενυδρειο μου??? ειναι αρκετα μεγαλο(περιπου 1,5-2 εκ.)... μεσα στο ενυδρειο εχω 1 nerite snail(zebra),4 apple snail κ παρα πολλα μικρα απο γεννα....... Τι μπορει να ειναι??? |
|
||||
|
||||
Από το μέγεθος και μόνο μου μοιάζει κάτι στην οικογένεια των Lymnaea. Ψάξε στο διαδίκτυο για Lymnaea.
A! Μην την σκοτώσεις.
|
|||
|
|||
Η αναγνωριση του γενους μεταξυ Lymnaea και Physa γινεται κυριως μεσω των σπειρων. Τα Lymnaea εχουν μυτερο τελειωμα με 4-5 δεξιοστροφες σπειρες ενω τα Physa εχουν παντοτε αριστεροστροφες σπειρες.
Απο κοντα επειτα τα Lymnaea εχουν πεπλατυσμενες κεραιες και μαλλον ογκωδες κεφαλι, ενω τα Physa λεπτες κεραιες σαν τριχες. Στα Physa η τελευταια σπειρα ειναι ογκωδης σε σχημα σταγονας. Οποτε εγω τουλαχιστον,αναγνωριζω στις φωτο ενα Physa acuta σε πληρες μεγεθος. Ολα τα Physa ειναι ακινδυνα για τα φυτα και κυριως τρωνε αλγες. |
|
||||
|
||||
πως μπορει να βρεθηκε μεσα στο ενυδρειο μου?????
μεσω καποιου φυτου?? |
|
|||
|
|||
Ναι συνηθως ερχονται ως αυγα ή ως λαθρεπιβατες πανω στα φυτα. Μην ανησυχεις, εχουν κι αυτα το ρολο τους μεσα στο ενυδρειο.
Αν ψαξεις μαλλον θα βρεις κι αλλα. |
|
||||
|
||||
Σωστά Αλέξανδρε έχεις δίκαιο.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ειναι αυτο ? ειναι κακο? | dr0s0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 03-05-09 00:00 |
TI ειναι αυτο? | alan boy | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 28-07-07 14:06 |
TI ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?? | alan boy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 27-03-07 17:54 |
τι ειναι αυτο??? | Vasilis | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 3 | 09-12-04 02:00 |