|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Βυθος;Γαριδακια;
Καλησπερα παιδια.
Εχω ενα ενυδρειο το οποιο το εχω βαλει αγγελια (κυβος 30λιτρων) το οποιο δεν το βλεπω να φευγει.(δεν αξιζει γιατι μου ζητανε να το δωσω σε πολυ χαμηλη τιμη)Το ερωτημα μου ειναι το εξης.Εδω και ενα μηνα δεν λειτουργει και τωρα αποφασισα να το κανω γαριδαδικο.Ο βυθος ειναι ετοιμος η εχει χαλασει η βιολογια του;Να σημειωσω οτι εχει μεσα νερο το ενυδρειο αλλα το φιλτρο δεν ειναι σε λειτουργεια. Αναμενω απαντησεις σας. Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
χωρις υδροβιο ον μεσα;
αν ειναι ετσι,ναι,δεν υπαρχει βιολογια.
|
||||
|
||||
Ποσο καιρο εχει μεινει στασιμο το νερο μεσα στο ενυδρειο;
|
||||
|
||||
2 εβδομαδες σιγουρα ειναι στασιμο μπορει και παραπανω και χωρις υδροβια οντα.
Αν δεν εχει βιολογια τι μπορω να κανω για να επιταχυνω το στρωσιμο του βυθου; Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
Μπορεις να μπολιασεις και τον βυθο!
Για δυο βδομαδες στασιμο νερο σκεψου μηπως θα ηταν καλυτερα να κανεις καποια απολυμανση πρωτα στο ενυδρειο και στο φιλτρο του αν ηταν μεσα στο νερο.
|
||||
|
||||
Τι εννοεις απολυμανση;
|
|
||||
|
||||
Απο ενα καλο πλυσιμο με καυτο νερο και τριψιμο σε ολες τις επιφανειες,μεχρι και χρηση χλωρινης.
|
||||
|
||||
συμφωνω!
αν οχι χλωρινη,τα υπολοιπα σιγουρα! καθαρισε καλα και βαλε μπολι στο φιλτρο! θα χρειαστει και μπολι στο υποστρωμα,γιατι οι γαριδες απαιτουν "ωριμο" βυθο!
|
||||
|
||||
Καυτο νερο ναι, χλωρινη ομως δεν θα εβαζα για κανεναν λογο.
|
|
||||
|
||||
Γιατι για κανενα λογο;
Η χλωρινη κανει την καλυτερη απολυμανση!
|
||||
|
||||
εχω βαλει κι εγω!
δεν υπαρχει προβλημα,αρκει να ειναι η απλη χωρις αρωματικα. απλα νομιζω στην περιπτωση αυτη δεν ειναι απαραιτητη (δεν εχει αρρωστιες - νομιζω). με καυτο νερο πιστευω εισαι οκ.
|
||||
|
||||
Λεω να κανεις μια αλλαγη νερου 90% με αποχλωριωμενο και σωστης θερμοκρασιας νερο και να βαλεις να δουλεψει το φιλτρο οπου θα εχεις καθαρισει καλα τα υλικα με το νερο που θα εχεις βγαλει απο το ενυδρειο ... και να δεις.
Αν ο βυθος εχει σκουπιδι κανεις μια σκουπα προσεκτικα χωρις να τον ανακατεψεις, μονο για να ρουφηξει απο πανω τα χοντρα σκουπιδια.
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα γαριδακια μου..! | Liz@ | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 3 | 09-01-11 21:59 |
φιλτρο βυθου | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 20-12-09 18:44 |
special request: γαριδακια, αστακουδακια | orck | Greek Aquarist's Boards | 44 | 25-11-08 00:48 |
σκουπα βυθου! | neki1986 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 16-05-08 13:24 |