26-07-08, 08:24 | #1 |
Απορια!!!
26-07-08, 08:24
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
εαν τα νιτρικα σου NO2 NO3 ειναι μηδενικα μετα απο 10 μερες, χρειαζεται αλλαγη νερου??και εαν ναι γιατι?
ευχαριστω |
|
Εμφανίσεις: 5585
|
|
||||
|
||||
Aν εχεις 85 ψαρια και εχεις 0 νιτρικα μετρα λιγο και την αμμωνια σου ,μηπως και δεν εχει στρωσει το ενυδρειο.
|
|
|||
|
|||
ναι μπορει αλλα εαν εχω και μιδενικη αμμωνια τοτε χρειαζεται αλλαγη??
|
|
||||
|
||||
Mπορει αμμωνια-αμμωνιο-νιτρικα να ειναι στο 0 αλλα υπαρχουν και αλλα βλαβερα στοιχεια στο νερο του ενυδρειου που αυξανονται και αυτα απομακρυνονται μονο με τις αλλαγες νερου που κανουμε.
|
|
|||
|
|||
μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε τι ειδη bettas υπαρχουν(γενικως οχι μονο στην χωρα μας)???
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Για να εχουμε καλο ερωτημα τα νιτρικα εχουν καποιο συγγεκριμενο τροπο συνδεσης με τα bettas και ρωταει ο παραπανω φιλος?!!!!!!!
|
||||
|
||||
NO2 NO3
δυσκολο και τα δυο να ειναι στο 0 παντα θα εχεις λιγα νο3 και φυσικα θα κανεις αλλαγες μετα το στρωσιμο του ενυδρειο ....... αλλαγες που κανουμε ολοι καθε 10ημερο καθε μηνα αναλογα το ενυδρειο
|
|||
|
|||
δηλαδη δεν μπορει καποια στιγμη το ενυδρειο να φτασει σε ενα επιπεδο που να ειναι σαν στη φυση και να μην χρειαζεται αλλαγες!!!!!!!!
δεν το λεω απο βαρεμαρα... |
|
||||
|
||||
Αν το κανεις μεγαλο σαν ποταμι..
|
|
||||
|
||||
συνεχίζω την σκέψη του Σωτήρη.......που ακόμα και στο ποτάμι το νερό σε κάθε σημείο του αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο.
|
|
||||
|
||||
φιλε πετραν22 εντελως φιλικα καλο θα ειναι να ακους αυτα που σου λενε οι παλιοτεροι χομπιστες.Δεν τα λενε κουτουρου ειναι απο πρωσοπικες εμπειριες και οχι μοναχα.Στα πα και στα πμ που εστειλες.Δεν γινεται να εχει ενα ενυδρειο ΝΟ3 0.So simple.
|
|
|||
|
|||
φιλε nik (εντελως φιλικα)
αμα σου πω οτι εκανα μετρηση και τα ΝΟ3 ειναι μηδενικα θα με πιστεψεις???? τωρα δεν ξερω εαν εχω αμωνεια η NO2....\ να υπενθημισω οτι το ενυδρειο τρεχει 25 μερες και επειδη ειχα προβλημα με τα νητρικα εχω βαλει εδω και μερες λιγο νερο απο στρωμενο ενυδρειο και μακαρονια απο το πετ σοπ που ηταν ηδη στρωμενα..... ειληκρινα σεβομαι την εμπειρια και αποψη σας αλλα η μετρησης για το ενυδρειο που δεν εχω κανει αλλαγες εδω και μια βδομαδα τουλαχιστον ειναι μιδενικες,βεβαια δεν ταιζω και παρα πολυ... ------------------------- και εχω μονο 5 φυτα σε 400 λτ ενυδρειο.. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Petran22 : 27-07-08 στις 03:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Μας τα λες με το τσιγκελι και ακρη δεν βγαινει.
Δυο χρονια το ενυδρειο η 25 μερες? Με πιο τροπο εστρωσε? Τι σχεση εχει το νερο απο στρωμενο ενυδρειο? Μετρησεις NH3, No2, No3 Ποσα και τι ψαρια εχεις μεσα. Ποσο ταιζεις? Παντως σε στρωμενο ενυδρειο, στο 100% των περιπτωσεων εκτος απο πολλα φυτα με co2 και μπολικο φως, μηδενικα Νο3 σημαινει παντα λαθος μετρηση. |
|
|||
|
|||
μια ερωτηση γιατι δεν ξερω που αλλου να την βαλω...
Αγορασα μια λαμπα για ενυδρειο απο ηλεκτρολογιο και ειναι καπως στη ασπρο-ροζ αποχρωση.! ειναι φυσιολογικο? |
|
||||
|
||||
¶νοιξε καινούργιο θέμα ανθρωπε του Θεού!
Τι λάμπα? Τι γράφει επάνω? Αν είναι gro-lux λογικά θα έχεις αυτό το ροζ.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το ζητημα ειναι οτι υπαρχουν και αλλες "ουσιες" (εκτος των νιτρικων) που πρεπει να φευγουν και να ερχονται με τις αλλαγες του νερου . Γι'αυτο χρειαζονται οι αλλαγες νερου και με μηδενικα νιτρικα. Εκτος και αν εχεις τη φιλτρανση του bleher (λιτρα βιολογιας οσο και το ενυδρειο και φυτα που εχουν τις ριζες τους μεσα το νερο αλλα βγαινουν εξω απο το νερο για την απονιτροποιηση και ετσι κανεις αλλαγες νερου καθε 6-12 μηνες)
|
||||
|
||||
Και όχι μόνο! Τα ιχνοστοιχεία που καταναλώνονται κάπως πρέπει να αναπληρωθούν!
|
|||
|
|||
τωρα αυτο που ειπες για το φιλτρο με εβαλες σε σκεψεις......
το ενυδρειο μου ειναι 420 λτ αλλα εχω αλλο ενα 120 περιπου. θα μπορουσα με λιγη φαντασια πανω απολα να το κανω σαμπ? |
|
||||
|
||||
Αν τα καταφέρνεις στις κατασκευές ναι!
|
|||
|
|||
εχω βρει κατι αντλιες σε μαγαζι με ιλεκτρολογικα και ειναι για λιμνες κανει??
|
|
||||
|
||||
Όχι!
Διάβασε πρώτα πως λειτουργεί το sub και μετά! Υπάρχει θέμα μέσα στο φόρουμ αναλυτικότατο! Για κάνε ένα search.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορια.. | skipper | Malawi | 3 | 21-04-08 09:08 |
Απορια | akosmas | Malawi | 11 | 13-11-07 14:23 |
απορια | βασιλης βεροια | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-11-07 18:01 |
απορια | muthos | Malawi | 3 | 23-02-07 15:38 |
ΑΠΟΡΙΑ | hlias | Bettas | 5 | 14-04-05 21:55 |