|
||||
|
||||
Στρώσιμο
Καλησπερα παιδια εχω βαλει το reef να στρωσει με τροφη σε ενα καλτσον απο την πεμπτη και ριχνω special blend.Σημερα και χτες πηρα τιμες η οποιες ειναι : Χτες NH3=0,1 N02-=0,1 N03-=0,65 PO4-=2,6 PH=7,82 Alkalinity =9,8 και σημερα ειναι:NH3=0,26 N02-=0,040 N03-=0,3 PO4-=0,8 και πχα αλκαλικοτητα τα ιδια με χτες οι μετρησεις εχουν γινει με φαμσατοφωτομετρο και πεχαμετρο.Πως τα βλεπετε ειναι λογικο να πεσουν τα νιτρικα και τα φοσφωρικα παρολο που εχω αντιφοσφωρο (aquaforest phos minus)ειναι τοσο ψηλα ? Να αρχίσω προβιοτικα με πηγη ανθρακα βοτκα ας πουμε και βιταμινες -αμινοξεα.;;Γραφω συνοπτικά τον εξοπλισμό: Ζωντανος βραχος 2 κιλα ,αραγωνιτης,skimmer εξωτερικο κρεμαστο , φιλτρακια εσωτερικό με ανθρακα αντιφωσφορο,wave maker 2000lt/h και αντίστροφη όσμωση. Το ενυδρειο ειναι 22 μπορει και παραπάνω λιτρα, καθαρά 27 μικτά .Ακούω γνώμες ευχαριστώ.
Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
Καλη αρχη σου εύχομαι φιλε!
Μήπως να μεταφερθεί το θεμα στις παρουσιάσεις/nano reef με αλλη ονομασία ή θέλεις να κανεις καινούργια παρουσίαση; |
|
||||
|
||||
Ναι να μετφερθει και πρέπει να διορθώσω την αμωνια εχω γραψει λαθος προχτες ηταν 5.5 και χτες 5.0
|
||||
|
||||
Καλησπέρα φιλε!
Τι νεα εχουμε απο το στρώσιμο του υφαλου,πως παμε; |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
φίλε από όσο φαίνεται,μου κάνει για συνθετικός!
έχεις καμιά άλλη φώτο να τσεκάρουμε καλύτερα.... |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
καλη αρχη και καλη πωρεια στα αλατια σου ευχομαι. για οτι χρειαστεις παντα καποιος θα ειναι εδω για να σε βοηθησει! μην διστασεις ουτε λεπτο να ρωτισεις οτι θεσ!!
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ παιδιά
Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Γεια σας παιδιά γύρισα σήμερα απο Αθήνα και πηρα μετρήσεις τα πράγματα δεν ειναι καλα στο ph και στα φωσφορικα λοιπόν οι σημερινές μετρήσεις είναι NH3=4,46 nitrite =1.7 nitrate =1.53 phosphate = 3.43 ph=7.34 ανέβηκε και πολύ η αλατοτητα λογω οτι έλειπα και δεν εβαζε κανεις νερο σε 10 μερες θα μπει η αυτόματη.Γεια πείτε πως πανε τα πράγματα πηρα phos guard για να βγάλω τα πολλα και μετα να βάλω τον σιδηρουχο Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Skoti σε ευχαριστώ πολυ το ξαναμετρησα το ph και είναι γύρω στοβ7.8 Ηρθε και το ραφρακτομετρο έβαλα και τον νεκρό που πηρα παρακάτω φωτογραφίες Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Ηρθε και το ραφρακτομετρο έβαλα και τον νεκρό που πηρα παρακάτω φωτογραφίες Πως σας φαίνεται ειναι πολυ φορτωμένο η κομπλε; Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Theokarav : 07-06-17 στις 21:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Προσπάθησε λιγο να πειραματιστής με το στήσιμο του βράχου,καταρχήν βαλτα έξω και διχοτόμησε τα δυο μεγαλα κομματια σε 4-5 μικρότερα και δημιούργησε σπηλιές διαμπερές και μη,αέρινα περάσματα ροής και θέσεις για κοραλλακια!
Καλορίζικο το ρεφρακτομετρο...... |
|
||||
|
||||
Οκ φιλενσε ευχαριστώ πολύ!
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Μια χαρά φίλε τώρα θα κάνει τον κύκλο του σιγά σιγά και θα είσαι κομπλέ.
|
|
||||
|
||||
Σάκη δυστυχώς δεν πεφτει με τίποτα εχουν κολλήσει τα νιτρώδη εκει μονο παρασκευη απο 18 την Πέμπτη έπεσε σε 17 είναι φυσιολογικό και το σκιμμερακι δεν μαζεύει τίποτα
|
|||
|
|||
με τι τεστ μετράς μήπως είναι χαλασμένο;
πόσο καιρό στρώνει; |
|
||||
|
||||
Με φαμσατοφωτομετρο ειναι τα εχω τεστάρει με εμφιαλωμένο που δινει πισω στην ετικέτα <0.05 και μετρανε σωστά.
Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Η αμμωνία μηδενιστηκε εδω και 2 βδομάδες. Και τα νιτρώδη δεν. Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Theokarav : 25-06-17 στις 09:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
κάνε αλλαγή νερού και ρίξε και λίγα βακτήρια.
λογικά θα πέσουν! |
|
||||
|
||||
Βακτηρια ρίχνω λες να κανω και αλλαγή εε;
|
|||
|
|||
ναι φίλε.
|
|
||||
|
||||
Οκ σε ευχαριστώ !
|
||||
|
||||
Καλησπέρα παιδιά σημερα μου ήρθαν υγρά τεστ της σαλιφερτ(με το φαμσατοφωτομετρο δεν είχα σωστες μετρήσεις γιατι τα τεστ δεν ήταν για θάλασσα) και πηρα μετρήσεις .Έχουμε και λέμε NH4 =0 No2 =0 .2 ΝH4=12.6 PO4=0.03 θερμοκρασία 27 με stc 1000 και ψύκτρες αλατοτητα 1.025 στους 27 και ph =7.68 kh=9.8 καλα νομίζω πως παμε......
|
||||
|
||||
Μπράβο φιλαρακι, καλα εκανες με τα τεστακια!
Μια χαρά στρώνεται σιγα σιγα ο ύφαλος! Αναμένουμε την συνεχεια ......με καμια φωτο φυσικά αν μπορεις! |
|
||||
|
||||
Εννοείται με τα πρώτα ζωντανά μεσα η φωτο!
|
||||
|
||||
Και..... ναι ήρθε και η δικη μου ωρα μετα απο κοπο χρόνο και χρημα να δω κατι να κολυμπαει μεσα...παρακάτω φωτογραφίες
Και μια ερώτηση για τι σας φαίνεται αυτο ειναι gorgonian??αν μπορείτε να καταλάβετε γιατι η φωτο δεν ειναι καλη έρχονται βέβαια κι αλλες με την φωτογραφική. Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- αυτο Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Theokarav : 04-07-17 στις 17:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Καλορίζικα τα ψαράκι σου!
Μια χαρά ειναι το ενυδρείο,έβγαλες το κατω κομμάτι του βράχου, πολύ καλύτερο ετσι! ¶λγη ειναι,απο οτι φαίνεται στην φωτο,αφαίρεσε την εαν θέλεις με τα χέρια ή με μια οδοντόβουρτσα, αυτο το είδος συνήθως κανει θαμνακια! |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Μπράβο φίλε ωραίος ο ψαρής....
Στην τελευταία φώτο πιο πολύ για ξενία μου κάνει. |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ πολύ Σάκη να σαι καλα !
|
||||
|
||||
Στην τελευταία φώτο πιο πολύ για ξενία μου κάνει.[/QUOTE]
Και εμένα! |
|
||||
|
||||
Voas τι ειναι αυτο;;
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο???? | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 21-01-10 20:54 |
Στρώσιμο | erling | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 08-11-07 17:59 |
Στρώσιμο | Eagle | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-03-07 14:35 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
άρχισε το στρώσιμο! | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 35 | 25-01-03 19:14 |