|
|||
|
|||
Θάνατοι....
Παιδία εδώ και μια-μίαμιση βδομάδα έχω θανάτους στο ενυδρείο...Συνολικά έχουν πεθάνει 4 αρσενικα guppies,2 θυληκά,3 γλύφτες,3 neon,
To ενυδρείο είναι 120 λίτρα και φυτεμένο με αλιθηνά φυτά... Μετρήσεις με aqualife σταγόνες: NITRITE:0 ppm AMMONIA:,0.20 mgs/litre PH:7,7-7,8 Κάνω αλλαγή νερού μια φορά την βδομάδα και αφαιρώ γύρω στα 12 λίτρα.Ξαναγεμίζω με νέρο και βάζω sera aqutan ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μετά από μια ώρα sera nitrivec.επίσης βάζω και 1 χαπακι διαλυμένο στο νερό tetra plant Crypto... Ακόμα τα ταίζω μέρα παρα μέρα με flakes της tropical. ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΓΝΩΡΙΣΗ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
|
||||
|
||||
Πόσο καιρό είναι σε λειτουργία το ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
guppies + neon ?
Αμμωνία θα έπρεπε να είσαι 0 όπως επίσης και ΝΟ2 ? Μπορείς να περιγράψεις λίγο τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα ψάρια σου πριν αποδημήσουν?
|
|||
|
|||
Aυτό ξέχασα να το γράψω...Γύρω στους 4 μήνες
|
|
||||
|
||||
Αλλαγες νερου το 30% εβδομαδιαιως.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
2.αμμωνία είναι μηδέν ήθελα να γράψω <0,20 που είναι η πρώτη ένδειξη. 3.Συμπτώματα ιδιαίτερα δεν παρατηρώ...Το μόνο είναι λιγο πριν πεθάνουν έίναι σε μιά γωνιά ακίνητα... |
|
|||
|
|||
Δηλαδή το πρώτο λάθος είναι αυτό.Ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
Πόσα ψάρια συνολικά έχεις μέσα?
Και γιατί δεν ταΐζεις κάθε μέρα? |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Δεν τα ταιζώ κάθε μέρα γιατί διάβασα εδώ ότι είναι καλύτερα για τα ψάρια αυτό. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
καλύτερα 2-3 φορές την ημέρα από λίγο.Τόσο κάθε φορά που να τρώγετε σε μισό λεπτό περίπου.Να μην προλαβαίνει να πέφτει κάτω.Αλλά αυτό δεν πρέπει να έχει σχέση με τους θανάτους. Τις αλλαγές νερού να προσέξεις οπως σου υπέδειξε ο STAV. Πάντως ΝΕΟΝ με ΓΚΑΜΠΥ δεν είναι το καλύτερο.Αλλες συνθήκες θέλουν τα μεν απ τα δε.Κοίταξέ το λίγο
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ναι αλλά οι θάνατοι που οφείλονται?? |
|
||||
|
||||
Λίγο δύσκολο να καταλάβω! Υπάρχει περίπτωση τα τεστ σου να δείχνουν λάθος?
|
||||
|
||||
Θα πρότεινα το νερό της αλλαγής να το φτιάχνεις ξεχωριστά (π.χ. σε μία λεκάνη), να προσθέτεις το αντιχλώριο και το άλλα υλικά που αναφέρεις και να το εισάγεις έτοιμο στο ενυδρείο. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ οτι τα ψάρια ταλαιπωρούνται λιγότερο (πχ από το χλώριο που έχει νερό). Επίσης το νερό παίρνει την θερμοκρασία του χώρου.
|
|
|||
|
|||
αυτό δεν μπορώ να το ξέρω...
|
|
|||
|
|||
υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα ψάρια των φωτογραφιών να μου κάνει τη ζημιά???Γιατί κάποια αρσενικά guppies είχαν φαγωμένες ουρές...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Τώρα για τον θάνατο των ψαριών δε φαίνεται κάποιος εμφανές λόγος αν και έχεις αρκετά ψάρια διαφορετικών απαιτήσεων, δοκίμασε μετρήσεις αμμωνίας no2 no3 με καινούρια υγρά τεστ...
|
|||
|
|||
κάποιος που να μπορεί να κάνει ανγνώριση των ψαριών...
|
|
||||
|
||||
Τα ψάρια που έχεις στη φωτό είναι 1=CAE 2=Pleko >gibiseps (κάπως έτσι εδώ ο Κώστας g πρέπει να μας πει ακριβή ονομασία) 3= Ξιφοφόρος αρσενικός 4=Ξιφοφόρος θυλ. 5=Το ένα είναι μόλυ λύρα το άλλο δεν μπορώ να το δώ 6= Bleading heart tetra
|
|||
|
|||
ευχαριστώ πολύ
|
|
||||
|
||||
δεν φαινεται να φταινε τα ψαρια ουτε οι αλλαγες αλλα ουτε και το ταισμα στο χασιμο των ψαριων υπαρχουν σφαλματα βεβαια αλλα δεν εξηγουν αυτες τις απωλιες...θερμοκρασια ποσο εχεις?μηπως ειναι πολυ ψηλη η πολυ χαμηλη?πρεπει να σιγουρευτεις για τισ μετρησεις αν εχασες ψαρια και δεν βρεις τι φταιει σιγουρα θα ξαναχασεις...
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
εγώ είμαι πεπισμένος ότι μερίδιο ευθύνης έχουν οι ξιφοφόροι το μόλλυ και το άλλο το άσπρο στην 5 φωτο. γιατί τσιμπούσαν συχνά τα guppies..
|
|
||||
|
||||
δε νομιζω οτι φταιει κοινωνικος παραγοντας ολα τα ψαρια σου ηρεμα ειναι αν και δεν ταιριαζουν τοσο αλλα ηρεμα τι αλατι εριχνες μεσα?
|
||||
|
||||
Μπααα, νομίζω ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονούν.
Ρε παιδιά πλάκα κάνουμε με τις αναλύσεις επί των αναλύσεων ? Εδώ ο φίλος μας το έγραψε ξεκάθαρα ότι έκανε το τραγικό λάθος να αλλάζει λιγότερο από 10% του νερού του εβδομαδιαίως για 4 μηνές. Και σε τελική κυρίως τα Neon δεν είναι και από τα πιό σκληροτράχηλα ψάρια, σε αντίθεση με τα Cardinal. Με την παραμικρή κουτσουκέλα στις τιμές είναι τα πρώτα που θα την "κάνουν". ¶λλαζε το νερό φίλε μου, από 30% την εβδομάδα, βλ. 40 λίτρα min την εβδομάδα. |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάνατοι ψαριών (ίσως νυκτική κύστη) | sakis1976 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 19-03-06 22:48 |
Ξαφνικοί θάνατοι εγκυων molly | pani | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 14-03-06 13:52 |
Θάνατοι πλακόστομων | mpampis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 17-12-03 13:14 |
HELP! Περίεργοι θάνατοι P. Ramirezi | Emmanuela | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 20-02-03 16:16 |
Ξαφνικοί θάνατοι σε Corydoras... | γαυρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 27-12-02 23:23 |