|
||||
|
||||
ξαφνικα σαλιγκαρακι
για σας παιδιά κ χρόνια πολλά,πριν 10 μέρες είχα βάλει ενα anudias darteri κ σήμερα παρατήρησα ενα σαλιγκαράκι κολλημένο στο γυαλί,προφανώς ήταν επάνω στο φυτό όταν το πείρα,είναι πολύ μικρο,το μισό νύχι από το μικρο μου δαχτυλάκι,δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα σαλιγκάρια,θα γίνει μεζές για τα ψαράκια μου?platy,γκουπακια κ 1 γατόψαρο.περιμένω απαντήσεις απο τους έμπυρους κ γνώστες.
|
||||
|
||||
Δεν είμαι ιδιαίτερα έμπειρος, αλλά από τα λίγα που ξέρω τα ψαράκια που αναφέρεις δεν τρώνε σαλιγκάρια (τα clown όμως τρώνε - κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ).
Το πιθανότερο είναι ότι τα φυτά που έβαλες είχαν αυγά σαλιγκαριών τα οποία εκολάφθηκαν (κάνε επίσης αναζήτηση για τρόπους απολύμανσης των φυτών πριν τα βάλεις στο ενυδρείο σου). Στις επόμενες μέρες μάλλον θα δεις κι άλλα σαλιγκάρια. Γενικά είναι δύσκολη υπόθεση το να τα εξολοθρεύσεις τελείως αν μπουν στο ενυδείο, αλλά δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Για αρχή, δες τα links για "σαλιγκάρια στο ενυδρείο" από το: http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm Έχει και φωτογραφίες - δες ποιά έχεις και πόσο "επικίνδυνα" είναι για τα φυτά σου. |
|
||||
|
||||
ευχαριστώ για της γνώσεις σου.
|
||||
|
||||
αν το δεις και απο την αλλη, ειναι μερος του βιοτοπου... οποτε, εμενα, δεν με ενοχλουν καθολου...
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
και ξαφνικα δειτε τι βρηκα πρωι πρωι (αξιζει να το δειτε) | chris129 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 22 | 22-09-07 22:47 |
νεο σαλιγκαρακι???? | deMetrIs | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 18-05-06 13:29 |