|
||||
|
||||
4 neon έχουν σπυράκι στο στόμα τους.
είναι 4 neon που μου χάρισαν χθες και επειδή είδα αυτά τα σπυράκια στα στόματα τους φοβήθηκα να τα βάλω με τα υπόλοιπα neon που έχω μην είναι κάποια ασθένεια και κολλήσουν όλα μαζί. Τώρα τα έχω σε καραντίνα μήπως και βρεθεί κάποια λύση.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: το ενυδρείο που ήταν μέσα 80*33*33 ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1 χρόνος και κάποιοι μίνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): τώρα το έχω βάλει στους 29 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 4 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 4 2. ΔΕΡΜΑ: εξόγκωμα σαν μεγάλο σπυράκι στο στόμα 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: κανονική 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : έχει όρεξη. 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: μου είπε το παιδί που τα είχε ότι είναι εκ γενετής ¨/ 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : ναι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :τίποτα μονό ανεβασμένη θερμοκρασία 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: είναι 4 neon που μου χάρισαν χθες και επειδή είδα αυτά τα σπυράκια στα στόματα τους φοβήθηκα να τα βάλω με τα υπόλοιπα neon που έχω μην είναι κάποια ασθένεια και κολλήσουν όλα μαζί. |
|
||||
|
||||
Καν'τους μια προληπτική θεραπεία με melafix για τα πτερυγια και ektozon για τα πιθανα παράσιτα.
Για το σπυρί δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Τα πιράνχα αμα πεσουν με μεγάλη ταχυτητα κατα λάθος πάνω στο τζάμι κανουν σπυρί με ασπρο "πυον". Μπορεί να μην καλοπερνούσαν στο πετ σοπ.... Ισως είναι κατι παρόμοιο. Υ.Γ. Και αφου είναι εκ γενετης μπορεί απλά να είναι καποια ιδιαιτερότητα τους. Οπως οι μαυροι εχουν πιο μεγάλες/πλακουτσωτες μύτες και οι ασιατες πιο σχιστα ματια. Υ.Γ.2 Μην έχεις τοσο ψηλά την θερμοκρασία. Το μόνο που μπορεί να τα κάνει είναι να τα αποδυναμώσει εφόσον δεν ακολουθείς κάποια άλλη θεραπεία. |
|
||||
|
||||
αυτο το σπιρακι το εβγαζαν και τα δικα μου
δοκιμασα υπερδοσολογια μελαφιχ + αλατι αλλα τιποτα τα ψαρια μετα απο λιγο καιρο εχαναν το χρωμα τους και πεθαιναν μεχρι ενχηρηση δοκιμασα και σε οσα το αφερεσα ξανα εβγαλαν και οι συνθηκες νερου ηταν αψογες τωρα δεν εχω νεον αλλα θα ηθελα πολυ να μαθω αν υπαρχει θεραπεια και τι ειναι αυτο αν τα εβαζες μαζι θα κολλουσαν ολα το μονο συγουρο ετσι την πατησα και εγω
|
||||
|
||||
Συμφωνω με τον προλαλησαντα,ειχαν ασπρα σπυρια δεν τα επιανε η θεραπεια ουτε το αλατι εχαναν χρωμα και πεθαιναν.Τι εννοεις ενγχειρηση???πως το κανες σε ενα νεον που ειναι μικροσκοπικο??
|
|
||||
|
||||
νιστερι και κοψιμο και μετα βουτια σε αλατονερο
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Καντε μια αναζητηση για Neon tetra disease. |
|
||||
|
||||
Οκ κατάλαβα τι είναι την είχα ερευνήσει αυτή την ασθένεια πριν αποφασίσω να πάρω τα tetras .
τώρα τι κάνουμε ? ποσό κολλητικό είναι ? γιατί έβαλα και ένα apple snail μέσα στη καραντίνα άλλα αυτό ήταν οκ και το έριξα στο κύριο ενυδρείο.. είναι τόσο κολλητικό? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Neon tetras με black neon...ταιριάζουν ; | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-06-08 12:23 |
για τους φίλους των neon tetra | blondi | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 17-06-08 01:48 |
Νεκρό γκουράμι (συνέχεια από σπυράκι στο στόμα) | candus | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 30-11-07 09:10 |
Σπυράκι στο στόμα! | candus | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 27-11-07 21:34 |