|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
φωτισμος
καλησπερα παιδια...εχω ενα 130λιτρο..τρεχει περιπου εξι εφτα μηνες...εχω μεσα molly και platy...διαστασεις ειναι 80χ45χ45...πηρα καποια ευκολα φυτα...java moss.. tinky moss.. valisneria..spiralis sp.. hygrophyla polysperma... και θελω να αλλαξω το φωτισμο..με αυτα που εχω διαβασει δεν υπαρχει κατι στανταρ για το φωτισμο...και σκεφτομαι να βαλω δυο λαμπες τ5 sylvania μια gro lux και μια aquastar... υποστρωμα δεν εχω..ουτε διοξειδιο..ισως βοηθαει επειδη τρεχει τοσους μηνες το ενυδρειο να εχει στρωσει η αμμος....τι γνωμη εχετε για αυτες τις λαμπες??? καθε γνωμη θα με βοηθησει...
|
||||
|
||||
Μια χαρα ειναι οι λαμπες. Απο λιπασματα ριχνεις καθολου?
|
|||
|
|||
λιπασμα δεν ριχνω...ειχα παρει ενα γενικο λιπασμα..ιχνοστοιχεια...αλλα το σταματησα γιατι εχει γεμισει αλγη...και πανω στα φυτα...προς το παρον εχω τρεις λαμπες led...και δεν ειδα καμια αναπτυξη στα φυτα εκτος απο τη μοςς...και γιαυτο θα βαλω αυτες τις δυο τωρα...
|
||||
|
||||
Θα ελεγα οταν κανεις την αλλαγη του φωτισμου, να ριχνεις λιπασμα (με πολυ φειδω), παρακολουθοντας αν θα βοηθησεις τα φυτα. Ο φωτισμος θα τους ανοιξει και την ορεξη, το πιθανοτερο. Οποτε, θα χρειαζονται και θρεπτικα.
Αλλα σιγα σιγα, προσεκτικα και με αρκετη παρατηρηση, ωστε να μην εμφανιστουν αλγες.
|
|||
|
|||
τωρα τα φυτα εχουν πανω αλγη...και αν επαιρνα excel για να φυγει η αλγη θα μου χαλασει τη moss....με ποιον τροπο αλλιως θα φυγει η αλγη...
|
||||
|
||||
Τι λαμπες ειχες πριν και ποση ωρα διαρκει ο φωτισμος?
|
|||
|
|||
τωρα εχω τρεις λαμπες led φθοριου 8 watt η καθε μια..6500k 900lumen η καθε μια...ειχε γεμισει ο τοπος αλγη..και στα φυτα πανω..και τα τζαμια πανω..και αλλαξα τωρα το setup μεσα και το καθαρισα..αλλα στα φυτα πανω παραμενει...και ο φωτισμος ειναι 10 ωρες την ημερα...μονοκοματο...
|
||||
|
||||
Πολλες ωρες.
Αφου ξεκινας ξανα επρεπε να καθαρισεις τα φυτα σε διαλυμα νερου/χλωρινης 1/19 και μετα να τα ξαναβαλλεις εφοσον τα ξεπλυνεις σε τριπλη δοση αντιχλωριο.Στο φωτσμο ξεκινα με 6 ωρες.
|
|||
|
|||
α θα το κανω αυτο που λες δεν το ηξερα...μετα μολις μπουν οι λαμπες...το λιπασμα με τα ιχνοστοιχεια να το ριχνω?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο αλλος τροπος ειναι το οξυζενε .Η ψεκαζεις με ψεκαστηρι εκτος νερου η με συριγγα μεσα στο ενυδρειο πνω στο προβλημα.Ανα 100 λιτρα βαζεις 10 μλ οξυζενε αν θυμαμαι καλα.Και σε αυτο οι μοςς ειναι ευαισθητες ειδικα εκτος νερου.
|
||||
|
||||
οι λαμπες που αναφερεις ειναι απ τις ιδανικοτερες για φυτεμενο.Προσωπικα η aquastar δεν μ αρεσε καθολου στο πως εδειχνε τα φυτα και συνολικα το ενυδρειο..πολυ ασπρα ολα,ισως επειδη ειναι 10000kelvin..
απ την αλλη τα ψαρια εδειχναν υπεροχα μ αυτο το συνδυασμο αλλα εν τελει την εβγαλα κι εβαλα μια cool white 6500k.θα το δεις κι εσυ οταν την βαλεις..
|
|||
|
|||
ισως βαλω κι εγω μια cool white οπως ειπες...αλλα αυτο με τη χλωρινη και το οξυζενε δεν καταλαβα...νομιζα να βγαλω τα φυτα απο μεσα και να τα πλυνω...εσυ μου ειπες να το ριξω μεσα στο ενυδρειο????
|
||||
|
||||
Για να μην κανεις κανενα λαθος!Τη χρηση του οξυζενε κατα της αλγης μπορεις να το χρησιμοποιήσεις και εντος και εκτος του ενυδρειου.Τη χλωρινη Μονο εκτος και μετα καλο πλυσιμο με αντιχλωριο.
|
|||
|
|||
Παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! Να ρωτησω και κατι αλλο, το λιπασμα που εχω ειναι τα ιχνοστοιχεια του μισιρλη. Ειναι καλο ή πρεπει να παρω κατι αλλο? Αμμο εχω βαλει απο τη θαλασσα, ειναι ενταξει για τα φυτα?
|
||||
|
||||
Τα ιχνοστοιχεια ειναι μια χαρα.Στην αμμο εχω ενσταση.Θα παρεις χαλαζιακη αμμο.Δεν ειναι απαραιτητο απο καταστημα ενυδρειακο!
|
|||
|
|||
Ωχ! Για την αμμο τι ενσταση εχεις? δε κανει για τα φυτα? Για την χαλαζιακη που λες απο που θα μπορουσα να παρω εκτος απο πετσοπ, γιατι ειναι και πανακριβη!
|
||||
|
||||
Αν εχεις σκοπο να προχωρησεις σε φυτεμενο βαλε χαλαζιακη.Κανε αναζητηση σε μαντρες με πετρες,βοτσαλα.
|
||||
|
||||
Δες σε praktiker και καταστήματα με είδη κηπου, έχει.
------------------------- Σε υπόστρωμα με πέτρες λάβας 6mm θα μπορούσε να γίνει τίποτα ή θα πρέπει να μπει χώμα από κάτω ?? Αν ναι έχει στα praktiker τσουβάλια με 6 euro. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantin : 06-05-17 στις 11:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
οκ...σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια...αν εχω καποια εξελιξη θα επανελθω...
|
|||
|
|||
καλησπερα...εψαξα λιγο και βρηκα ζεολιθο 10 ευρω 25κιλο σε χαλικι 3-5mm... κα και χαλαζιακη αμμο 12,5 ευρω το 25κιλο...και σκεφτηκα να βαλω απο κατω λιγο ζεολιθο και πανω απο το ζεολιθο χαλαζιακη αμμος οπου αυτη θα φαινεται...ο ζεολιθος νομιζω θα κανει καλο στα φυτα...η γνωμη σας???
|
||||
|
||||
Προσωπικά αποφεύγω τον ζεόλιθο μόνιμα μέσα στο ενυδρείο.
Ο ζεόλιθος απορροφά αμμωνία και μπορεί υπό συνθήκες να την αφήσει πάλι, επίσης αν για κάποιο λόγο όπως πχ για κάποια θεραπεία ρίξεις αλάτι στο ενυδρείο ο ζεόλιθος θα αφήσει όση αμμωνία έχει απορροφήσει, αυτό δεν το θέλουμε να συμβεί γιατί θα είναι καταστροφικό για τα ψάρια. Θα σου συνιστούσα να μη το κάνεις
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτισμος; | al6s | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 28-11-12 21:42 |
φωτισμος ριο 125 | johnpecn` | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 17-11-12 21:45 |
φωτισμος | grigoris.kriti | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 04-11-12 16:59 |
Φωτισμος | Satriani | Φωτισμός | 5 | 05-03-09 06:49 |
Φωτισμος | Αλεξανδρος Κοντος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 11-10-07 22:51 |