|
||||
|
||||
Θερμοκρασια
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΓΟΥ Η΄ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ??
|
|
||||
|
||||
΄πρέπει να βάλεις ανεμιστηράκι και να προσέχεις λίγο την εξάτμιση του νερού .Θα σου πουν και οι πιο έμπειροι αλλά δεν συνιστάται πάγος κατα την γνώμη μου
|
|
||||
|
||||
οπως λεει και ο ginodim τα ανεμιστηράκια είναι λύση.το να βάλεις πάγο π.χ. θα αλλάξεις τους βαθμούς μέσα στο ενυδρείο και το μόνο που θα πετύχεις είναι το στρες που θα προκαλέσεις με τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και η αλλαγή αυτή θα είναι μονό για κάποιες ώρες.μετά τι σου μένει? το στρες κάτι το οποίο δεν το θέλουμε με τίποτα
|
|
||||
|
||||
Φιλος εβαλε παγο σε ενυδρειο με χρυσοψαρα και οταν ενα απο αυτα ακουμπησε πανω του με το ματι, το ματι του πεταχτηκε εξω σε χρονο μηδεν...
Γενικα δεν ειναι λυση, αλλα ειναι και επικινδυνο.. |
|
||||
|
||||
παιδιά, εγώ σήμερα πάτησα τούς 28!!!
ο θερμαντήρας δεν ανάβει καθόλου. τα ανεμιστηράκια που μπαίνουν? |
|
||||
|
||||
οι ανεμιστηρες μπαινουν στο καπακι....αν πιανουν και λιγο τα χερια σου,ειναι αρκετα ευκολο....
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
εγω εχω πατησει τους 28.5-29 εδω και παρα πολυ καιρο (καμια δυο βδομαδες) και να φανταστεις εχω βγαλει και 8ερμοστατη αχ...αχ αυτος ο καιρος!!!!!! |
|
||||
|
||||
ε, στην Κομοτηνή έχουμε λίγο πιο λίγο ζέστη
αν μπουν στο καπάκι, δεν θα έχουν πρόβλημα με την υγρασία για κανένα βραχυκύκλωμα? |
|
||||
|
||||
φροντισε να ειναι απο pc που ειναι 12volt και δεν θα χεις προβλημα τα 220v που εχουν οι ψυκτικοι ειναι επιφοβα
|
||||
|
||||
πο πο αυτο το προβλημα με τον καιρο, και γω εχω πιασει τους 29 κ ειμαι καθε μερα με αλλαγες νερου κ παλι ομως δν κανει τιποτα, χθες πηγα να παρω το controler για τν θερμοκρασιας κ δν ειχε εχαν τελειωσει παρασκευη τωρα μ ειπαν θα εχει..να ρωτησω κατι δν παιζει προβλημα ηλεκτροπληξιας με τα ανεμηστιρακια..στα 385 ποσα πρεπει να βαλω κ ποσα cm?
|
||||
|
||||
Φίλοι μου να σας πω τη δικιά μου λύση που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Επειδή η Κυπρος μας έγινε ακόμα πιο θερμή και φθάνουμε σε πιό ψηλές θερμοκρασίες δεν χρησιμοποιώ τα ανεμιστηράκια αλλά ενα αρκετά μεγάλο αερηστήρα πάνω απο το ενυδρείο στερεωμένο πάνω στον τοιχο και γυρισμένο μέσα στο ενυδρείο. Αυτή η λύση μου κρατάει το ενυδρείο των 400 λίτρων σε υποφερτή θερμοκρασία το καλοκαίρι. Υπάρχει μεγάλη εξάτμιση νερού αλλά το συμπληρώνω. Το άνοιγμα απο πάνω το έχω ανοιχτό μερα νύχτα και τα φώτα ανάβουν λιγότερες ώρες και μάλιστα προς το βράδυ όταν η θερμοκρασία εστω και για λίγο κατέβει.
Στο 75άρι έχω ένα αεριστήρα με πόδι που και αυτός ειναι τοποθετημένος με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να κτυπάει μέσα στο ενυδρείο, ανάβει σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να κρατάει χαμηλά τη θερμοκρασία του ενυδρείου. Εγώ έτσι αντιμετωπίζω τη ψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι, και έχω καλά αποτελέσματα.
|
||||
|
||||
Η λυση της πανιτσας ειναι καλη για επειγουσες περιπτωσεις. Αν ομως δεν θελουμε να γεμισουμε το χωρο ανεμιστηρες επιδαπεδιους, 2 ανεμιστηρακια 8Χ8 να φυσανε το νερό ειναι αρκετα για 200 λιτρα ενυδρειο.
Να θυμισω οτη η ψυξη επιτυγχανεται με την εξατμιση. (οπως κατι ανεμιστηρες με σφουγαρια μπροστά που περνουν και νερό) Οσο μεγαλυτερη ροη αέρα περνάει πανω από το νερό τοσο μεγαλυτερη ψυξη επιτυγχανεται. Σε extreme καταστασεις, αν ανασηκωσουμε την επιστροφη του ενυδρειου ωστε να πεταει το νερο σε μορφη συντριβανιού και βαλουμε τον ανεμιστηρα να φυσαει εκει, τοτε μεγιστοποιουμε την αποδοση. Καπως ετσι λειτουργουν και οι πυργοι ψυξεως... (χανουμε co2 ετσι ομως, και κανει και θορυβο..) Σε ενα κλειστο καπάκι, καπως πρεπει να φευγει ο αερας. Μια λυση ειναι τοποθετησουμε δυο αποστατες, κρατωντας το καπακι ανοικτο κατα 1cm και να βαλουμε τους ανεμιστηρες ΜΕΣΑ στο καπακι σε αποσταση τουλαχιστον 3 cm απο τα τοιχωματα να φυσανε το νερό. Ενας καλος ανεμιστηρας, με ελαστικη στηριξη για αθορυβη λειτουργια ειναι αυτός.. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650104 Στην πρωτη φωτό, στηριξη του σε καπακι careffour, με μια δεστρα και μια τρυπα, στη δευτερη λεπτομερια απο το δεσιμο, στην τριτη στηριξη κλασικου ανεμιστηρα κολλημενη στην πλαφονιερα με σιλικονη (και λιγο glue gun μεχρι να πηξει η σιλικονη...) |
|
||||
|
||||
Έχεις δίκιο Σωτήρη μου, η λύση η δικιά μου είναι για επειγουσες περιπτωσεις, ή για περιπτώσεις που δεν έχεις κάποιο που να είναι γνώστης για να σε βοηθήσει, όπως εμένα δηλαδή που ψάχνω εύκολες και δυνατές στα μέτρα μου λύσεις. Φυσικά και τα ανεμιστηράκια είναι καλά και δεν φαίνονται κιόλας, αλλά σε μένα ήτανε δύσκολο όχι να βρεθούν αλλά να εφαρμοστούν. Οπόταν βρήκα αυτή τη λύση και έλυσα μιας και καλή το προβλημα μου. Να φανταστείτε ότι πάνω στον τοιχο το καλοκαίρι έχω τον ανεμιστήρα, τον χειμώνα έχω καδρο στον τόπο του.
|
||||
|
||||
Να ρωτήσω και εγώ κάτι
αν αφαιρέσουμε εντελώς το καπάκι, με την ανατάραξη που κάνει η έξοδος του φίλτρου στην επιφάνεια δεν πετυχαίνουμε εξάτμιση? (και ψύξη?) |
|
||||
|
||||
Βοηαθει, αλλα δεν ειναι αρκετό..
|
|
|||
|
|||
Στο RIO180 πως εχεις εφαρμοσει ανεμιστηρακια?
Για
Γιώργος _________ 120 Lt, Φίλτρο Eheim 2213, Φωτισμός 2x30W & 2x25W με ανακλαστήρα,CO2 με φιαλη 2 lt. Φυτά: Anubia barteri,Anubia nana,Ceratophyllum demersum, Hygrophilla difformis, Hygrophilla polysperma,Alternathera Rossefolia Alternathera Cardinalis, Vesicularia dubyana on Woods, Gymnocoronis Spilanthoides Ludwigia Repens,Ophiapogon Kyoto. Ψάρια:1 Firemouth, 3 Cherry barb, 2 Rosy barb, 1 Red fin shark,1 Clown loach,1m+1f Ramirez, 14 Neon Tetra 2 Crossocheilus latius, 2 SAE, 2 Albino ancistrus, 5 Amano Shrimp, 2 Apple Snails. |
|
||||
|
||||
Από την προσωπική μου εμπειρία που έχω 2 ανεμιστηράκια 9 εκατοστών και βλέποντας και το ανεμιστηράκι φίλου που είναι 8 εκατοστών, διαπιστώνω ότι ο συνολικός θόρυβος σε full ισχύ (με μετασχηματιστή ρύθμισης των Volt) από τα δύο δικά μου είναι μικρότερος σε σχέση με τον ένα που έχει ο φίλος μου.
Εννοείται ότι και η πτώση της θερμοκρασίας γίνεται πιο εύκολα και πιο άμεσα. Επομένως, ταπεινή μου γνώμη, προτιμήστε τα 9άρια ανεμιστηράκια έστω κι αν σημαίνει μεγαλύτερη τρύπα στο καπάκι.
|
||||
|
||||
στα juwel ειναι αρκετα ευκολο..
παιρνεις μαζι σου το μπροστινο καπακι,πας σε ενα επιπλοποιο και κοβεις ακριβως στιος διαστασεις ενα αναλογο ξυλινο,το τρυπας με το ποτηρακι που ανοιγουν τρυπες πχ οι κουζιναδες,και στη συνεχεια το περνας με αδιαβροχο βερνικι θαλασσας...προσαρμοζεις τα ανεμιστηρακια(και αν δεν βρεις βιδουλες ανοξειδωτες περνας με οζα(μανον για εσας τους αποκατω..)τις βιδες για αδιαβροχοποιηση,και στη συνεχεια ενωνεις τα καλωδιακια των ανεμιστηρων με το μετασχηματιστη..(καλο θα ειναι να ειναι καποιος με ποντεσιομετρο των βολτ αφου θα μπορουμε να χαμηλωνουμε τα βολτ,αρα και τις στροφες...αρα και τον τυχον ενοχλητικο θορυβο...........) βεβαια,ολα αυτα καλο θα ειναι να τα ελεγχει και καποιος κοντρολλερ θερμοκρασιας πχ ο ελιγουελ 915....που αν κανετε αναζητηση θα βρειτε πολλα για αυτον..... καλη συνεχεια.και καλες δροσιες....!!!! |
|
||||
|
||||
μια συμβουλη και απο μενα αποφυγεται τα AKASA ανεμηστηρακια που πουλαει το multirama κανουν σα κομπρεσερ σε αντιθεση με τα REVOLTEC που εχουν πολλα μαγαζια στη στουρναρη τα οποια κανουν ενα ελαχιστο φσσσσσσσσσσ που μονο αμα εχει απολυτη ησυχια το ακους...
|
||||
|
||||
Μπα, μαλλον θα ετυχε..
|
|
||||
|
||||
Σe ενυδρείο που δεν μπορούν να τοποθετηθούν τα κλασικά ανεμιστηράκια,
λόγω χώρου ή αισθητικής υπάρχουν και τα Blower fan. Τον συγκεκριμένο τύπο τον έχω τοποθετήσει ανοίγοντας μόνο μια τρύπα ,όσο για να περνάει εφαρμοστά το στόμιο του fan , στo καπάκι του ενυδρείου του careffour (φωτο) ,χωρις άλλου είδους στηριξη .Φυσάει προς τα έξω. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση του και τα επίπεδα θορύβου. |
|
|||
|
|||
Μηπως εχει κανεις χρησημοποιησει το συγκεκριμμενο?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806011 Το βρηκα και σκεφτομαι για το αν αξιζει τα λεφτα του.Πως σας φαινεται? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Από που μπορούμε να προμηθευτούμε τον ανεμιστήρα αυτόν ? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θερμοκρασια | jimfytakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 23-04-07 22:47 |
Σε τι θερμοκρασια? | maikl | Χρυσόψαρα | 2 | 12-04-07 15:22 |
Νεος (προβλημα με θερμοκρασια) | CC-Gio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 11-05-06 16:48 |
Αλλαγη νερου(θερμοκρασια) | panos73 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 03-05-06 12:51 |
co2 και θερμοκρασια | gaia | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 16-03-04 19:31 |