|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Θα παίξουν και λίγες ακόμα πέτρες που θα τις βάλω σαν να έχουν πέσει από τα βουναλακια!
|
|
|||
|
|||
Ετοιμα και τα καπακια.
|
|
||||
|
||||
Ωραία προχωράει
Τι άμμο έβαλες? νομίζω ότι είναι αρκετή (πρόβλεψες ότι θα προσθέσεις και αραγωνίτη?) Κι ένα tip : δώσε κλίση στην άμμο. Όσο μπορείς χαμηλά μπροστά και ψηλά πίσω. Δίνει βάθος |
|
|||
|
|||
Πηρα 2 τσουβαλια 25 κιλά!ξανθιά πολύ ψιλή χαλαζιακη!!δεν θυμάμαι κακομετρια!
Δεν την έβαλα όλη πέρνει ακόμα!ποσό αραγωνίτη χρειάζομαι περίπου!να τον ανακατεψω θέλω λιγω!μου αρέσει παρά πολύ αυτή που έχω και δεν θέλω να χάσει κάτι από την εικόνα που έχει!θα σηκωσω πίσω λίγο πέρνει ακόμα!είναι περίπου 4 εκ! |
|
||||
|
||||
Και γιατί αγόρασες χαλαζιακή? δεν έχετε άμμο στη θάλασσα της Ικαρίας?
Με τις δικές σου σκληρότητες μισό-μισό θα έβαζα ή σκέτο. Δες το χρωματάκι του αραγωνίτη http://www.igna.gr/index.php/eshop/d...g-chyma-detail |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Αφού έχεις GH 4
|
|
|||
|
|||
δλδ η αμμος αυτη μαζι με τις πετρες και το τριμενο κοραλλι δεν θα κανουν τιποτα?
|
|
||||
|
||||
Ότι κάνουν θα το κάνουν το κοράλλι στο φίλτρο και ο αραγωνίτης στο βυθό.
|
|
|||
|
|||
ποσο κοραλλι χρειαζομαι περιπου?
|
|
||||
|
||||
Γέμισε το τελευταίο διαμέρισμα του σαμπ
|
|
||||
|
||||
Ωραίο το κολπάκι που σου προτείνει,απλά με την πάροδο του χρόνου θα υπάρξει ένα ανακάτεμα!
|
|
|||
|
|||
Καλημερα παιδια.χρονια πολλα που δεν εχουμε πει.
Παμε λοιπον στο θεμα παλι.εχω καπιο προβλημα.πριν απο 2 εβδομαδες εβαλα μπρος το ενυδρειο.ειχα καθαρισει την ελαφροπετρα με καυτο νερο.ηταν πολυ καιρο στα 2 ενυδρεια που ειχα κλεισει και ειχα αδιασει.εβαλα λοιπον αμωνια περιπου 4 ππμ.μετα απο λιγες μερες εκανα παλι μια μετρηση να δω που ειμαι κ βλεπω οτι εχει γινει 0.ξανα βαζω λοιπον περιπου 4 ππμ.και την επομενη μερα παλι 0.μετραω νιτρωδη στο φουλ και νιτρικα στο 10!παιζει να εχει στρωσει τοσο γρηγορα? |
|
||||
|
||||
Και βέβαια παίζει, είχαν μείνει βακτήρια στους πόρους,
άλλο να ρίξεις βραστό νερό και άλλο να την βράσεις
|
||||
|
||||
Κάτι μπορεί να παίζει
Πως την είχες αποθηκευμένη την ελαφρόπετρα? |
|
|||
|
|||
Ηταν μεσα στα σαμπ αλλα ηταν αδεια.ειχα βγαλει το νερο.και ηταν για πολλους μηνες.το νερο που εβαλα ηταν 80 βαθμους.ειναι το νερο του ξενοδοχειου.μεσα σε ενα βαρελι για 3/4 ωρες.και μετα ξεβγαλμα και μεσα στο σαμπ.
|
|
||||
|
||||
Αυτό που έχω παρατηρήσει (και άλλοι) είναι πως όταν τα πορώδη υλικά τα αφήσουμε να στεγνώσουν και τα φυλάξουμε σε ανοιχτό δοχείο, διατηρούν ένα ικανό αριθμό βακτηρίων για να ξεκινήσει η αποικία τους όταν επαναχρησιμοποιηθούν.
Εσύ τα ξέπλυνες με ζεστό νερό αλλά απ' ότι φαίνεται επέζησαν αρκετά Συνέχισε να βάζεις αμμωνία και μόλις μηδενίσουν και τα νιτρώδη προχωράς. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Θα βάλεις μια αντλία και θα βγάλεις όλο το νερό ,
και μετά θα βάλεις το φρέσκο νερό, αλλιώς , υπολόγισε πόσα λίτρα την ώρα στέλνεις φρέσκο νερό από το φίλτρο άνθρακα , και άσε τόση ώρα και λίγο παραπάνω να στέλνεις φρέσκο νερό στο ενυδρείο.
|
|||
|
|||
Ναι αλλα το νερο απο τον ανθρακα ειναι κρυο.δεν θα εχω θεμα με την βιολογια?
|
|
||||
|
||||
Αφού βρε Δημήτρη είπαμε, θα βάλεις την έξοδο του νερού να πέφτει επάνω στους θερμαντήρες, θα έχεις και χαμηλή ροή.
Τώρα όμως που πρέπει να κάνεις όλο το νερό αλλαγή, άδειασε το βρε και γέμισε το πάλι με ζεστό
|
|||
|
|||
Κοιτα ειπαμε οτι θα πεφτει εκει αλλα ακομα δεν εχω δει πως δεν εχω κανει πατεντα ουτε μπορω να βαλω θερμαντηρα μεσα τωρα.και απο την αλλη δεν εχω δοχειο 400 λ το λιγοτερο.ουσιαστικα δεν εχω τροπο να ετοιμασω τετοια ποσοτητα νερου.σκευτομαι αν την κανω λιγο λιγο.σαν να να κανω εβδομαδιαια αλλαγη αλλα πολλες μεσα στην μερα.
|
|
||||
|
||||
Γεμίζεις το ενυδρείο μέχρι πριν την υπερχείλιση, όχι το σαμπ που είναι το βιολογικό υλικό, ζεσταίνεις το νερό του ενυδρείου, και αφού ζεσταθεί συμπληρώνεις λίγο για να γεμίσει και ανοίγεις τις αντλίες
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- αλλες 2 ερωτησεις.εχω ενα ριακτορα με pelets για νιτρικα,απο ενα ξαδερφο δωρο.τωρα που τα νιτρικα ειναι στο φουλ.να κανω ενα τεστ να δω αν κανει τιποτα η ουτε καν... και δευτερο,απο ερωτηση που εκανα σε γνωστο μαγαζι για αυτα τα ψαρια Neolamprologus leleupi, Altolamprologus calvus Yelllow, Cyprichromis leptosoma "Mpulungu και καποιο juli. μου ειπε οτι με αυτα τα ψαρια δεν θα εχω την κινηση που θελω...θα ειναι συνεχεια στις πετρες..εκτος απο ενα που δεν θυμαμαι...τι κανω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ikaria_jim : 11-05-16 στις 15:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ο ριάκτορας δεν νομίζω να λειτουργήσει αμέσως , θέλει κάποιες ημέρες στρώσιμο
|
|||
|
|||
ναι.θελει...αλλα να των ξεκινησω η μπα...
|
|
||||
|
||||
ξεκίνα τον , δεν έχεις να χάσεις κάτι
|
|||
|
|||
αυτο λεω..και αν δεν κανει τιποτα τον βγαζω.αν ομως μπορει μεσα στην εβδομαδα αυτα τα νιτρικα που μπορει να βγαλει να τα εξαφανισει..γιατι οχι...
|
|
||||
|
||||
Αλλαγή θα κάνεις, άσχετα αν τα εξαφανίσει ο ριάκτορας. Και το μέλλον θα κάνεις αλλαγές, άσχετα αν ο ριάκτορας τα μηδενίζει (που δεν το νομίζω), δεν είναι μόνο τα νιτρικά, υπάρχουν πολλά οφέλη από το φρέσκο νερό
|
|||
|
|||
Φυσικα φιλε μου αυτο δεν το σκευτικα καν.σαν την αλλαγη τιποτα.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
ενυδρειο-ξενοδοχειο... | thanasis76 | Malawi | 7 | 24-10-10 21:48 |
Ενυδρείο "ξενοδοχείο" 30Lt | jstiva | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 16-04-07 14:38 |