|
|
||||
|
||||
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 03-10-17 στις 15:07 |
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα σε ολους!
η ανανεωση στην θαλασσινη ενοτητα είναι κατι που με ενθουσιασε πολύ ![]() μια φοβερη δουλεια που πιστευω να εχει και συνεχεια ![]() με τον εκσυγχρονισμο & την εμπλουτιση της θα κανει την περιηγηση κανονικη "βουτια στον ωκεανο"................. επισης θελω να ευχαριστησω τους συντονιστες που μου αλλαξανε την ονομασια της ενοτητας μου.....μου αρεσει τους ευχαριστω πολύ ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή συνέχεια και καλή υπομονή.
Το ενυδρείοωσου εχει πολύ δυνατές προδιαγραφές να γίνει οδηγός για κάθε αρχάριο που ξεκινάει τώρα ... |
|
|||
|
|||
![]()
Νίκο το Σάμπ σε κάθε αλλαγή το αδειαζεις και το πλενεις ρε φιλέ πως το κρατας έτσι;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν σε πηρε εσενα απο κάτω,εγω τι επρεπε να κάνω;;;;Απλα κανω υπομονή και ολα θα στρώσουν....
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη οντως το σαμπ του Νικου, ειναι λες και βγηκε απο τον τζαμα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σιγουρα είναι ωραίο χαχαχα , κακό γιατί να κάνει ρε συ?
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να αρχίσει η κουβέντα
![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gregkn73 : 05-04-16 στις 22:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Καθαριζοντας λοιπον τοσο καλα τοτο σαμπ, περαν του ασθητικου αποτεσματος που και εμενα μου αρεσει ετσι οπως το βλεπω, νομιζω οτι δεν κανεις καλο , η "ζημια" που κατα τημ γνωμη μου κανεις , ειναι οτι στερεις , .εναν πολυτιμο χωρο να αναπτυχθει , σε ενα.ακομη μερος ρου ενυδρειοτ σου ,βιοποικιλοτητα του ριφ! Αμφιποδα ,κοπιποσα,σπογγοι , νιτροποιητικα βακτηρια κτλ. Ακομη και σε ενα σκοτεινο σαμπ χωρις ιχνος βραχου, μπορουν να αναπτυχθουν οι.οργανισμοι , που σου πρωανεφερα, οχι βεβαια σε.μεγαλους.πληθυμους, συν εισφεροντας στην σταθεροτητα του συστηματος σου! Τυχον υπολειματα τροφης που θα κατεβαινουν θα καταναλωνονται απι τα αμφιποδα, ενω ενα στρωμμα "σκονης" που τελικα θα μαζευτει, ειναι τελειως αδρανη, χωρις να επιβαρυνει , με θρεπτικα το ριφ σου, απλα θα προσφερει καταφυγιο για τους παραπανω οργανισμους!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οτι αναπτύσσεται στον πάτο του σαμπ αναπτύσσεται και στο ενυδρείο σε σημεία που δεν φτάνουν τα ψάρια αλλα και το φως.πιστευω οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι να στήσεις ενα ρεεφ όπως και σε τι επίπεδο θέλεις να το έχεις αλλα και να το φτάσεις,εκ του αποτελεσματος κρινόμαστε και κρίνονται όλα την σήμερον ημέρα!ο χρόνος θα δειξει εαν αυτη η τακτική που ακολουθώ θα ειναι και βιώσιμη..........στο επανιδείν φιλε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() καθαρο σαμπ χαμηλά νιτρικά.............. ![]() το εχω πει και θα το ξαναπώ: η συντήρηση στο σαμπ μου είναι 1φορα την εβδομάδα διάρκειας 1ωρας μαζι με αλλαγη νερου και μιλαω ειλικρινά είναι και χαρα μου η διαδικασία αυτη!το Project μου κράτησε σχεδόν 10μηνες μέχρι να σταξει νερο και ο προγραμματισμος και η μεθοδικότητα που ακολούθησα χωρις να εχω καποια πείρα στο θαλασσινο μου βγαίνουν πλέων μπροστα μου! ζημια γρηγορη εχω παθει εγω με το φωτιστικο που ετοιμάζεται και περιμενω να κουμπωσω ..........όλα τα αλλα θα τα δουμε όταν αρχίσω να φορτώνω ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ρι να πω και εγω που τα λεντ ηρθαν πριν τα χριστουγενα θα ερθει και η ανασταση και ακομα δευτε λαβετε φως τα κοραλακια μου δεν θα εχουν κανει?? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φτου φτου μη το ματιάσουμε!!! Το aquascape τα σπάει μου αρεσει πολυ. Όσο για την υγεία των κοραλλιών οτι κ να πούμε ειναι λίγο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
να είσαι καλα φιλε! χαίρομαι που σου αρεσει,οποτε θέλεις διπλα είσαι ελα να πιούμε καφεδάκι! με το καλο και εσένα το νέο σου ενυδρείο είμαι σίγουρος ότι θα δουμε αλλα κόλπα! |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε ετσι οπος παει το πραγμα το βλεπω συντομα να γυνεται απο τα ωραιοτερα ενυδρεια!!!
ειναι καιρος νομιζω να αρχισεις ν ψαχνεσε με ποιο εχτριμ κοραλια για να σκασω απο τη ζιλια μου χαχαχα!!! (μπας και ο εξοπλισμος σου δεν σε καλυπτει και τον πουλισεις για να παρεις μεγαλητερο-καλητερο!!! χαχαχα) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχαχα
το κανω λιγο φατε ματια ψαρια.... χαχαχα εμ αμα δεν ανταλαξουμε μεταξυ μας δεν εχει πλακα, μετα ειναι ανταγωνισμος και δεν το θελω καθολου αυτο!!! |
|
||||
|
||||
![]()
φοβερο το ενυδρειο και αρχίζει και γεμίζει με όμορφα κοραλια!!!
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
φοβερά τα κοραλια!!! μια ερώτηση τα moonlight πόση ώρα θα πρέπει να ανάβουν?
|
||||
|
||||
![]()
αν μου επιτρέπετε να μπω στην συζήτηση καλά sps δηλαδή σπανθα και καλά κοματια είναι από το euro corals βέβαια το μαγαζί καταστράφηκε πέρσι τον χειμώνα από πλυμηρα με αποτέλεσμα σε μερικούς μήνες να ξανα ανοξει!!!! ήρθα σε επαφή μαζί του και θα φέρνει μόνο sps
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
άλλωστε για τον λόγο αυτό λέμε τους προβληματισμους μας και τις απόψεις μας σε ολα τα θέματα εδω για να μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι! έτσι μόνο θα μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμενες απόψεις ολοι για το κάθε τι που μας απασχολεί! γιαννη υπάρχουν και άλλα σαιτ του εξωτερικού(Ευρώπης) με πολύ καλά κοράλλια! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο εγω λεω για να μην χαλαμε το θεμα σου (που ειναι και ενας απο τους καλητερους οδιγους θαλασσινου το φορουμ και πρεπει να το διαφυλαξουμε
![]() ΥΣ1 το κακο ειναι οτι αυτες οι κυνησεις δεν γυνονται μουλοχτα θα δει τα αποτελεσματα η γυναικα και..... δεν θελω ουτε να το σκευτομαι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 05-11-16 στις 08:31 |
|
||||
|
||||
![]()
ελα λεων!
δεν πειράζει φιλαρακι μου,κανένα θέμα δεν χαλάμε απεναντίας κιόλας εμπλουτιζουμε τις γνώσεις όλων με τέτοιου είδους συζητήσεις! παρόλα αυτά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογία σε οτι αφορά το θέμα μου! ------------------------- ασε λεων εγώ να δεις! ![]() τα 3/4 των κοραλλιών μου είναι δώρο απο χομπιστες! ![]() χαχαχαχαχα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 16-10-16 στις 14:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
και εγω Νικο ετσι τα περναω!!!χαχαχαχαχα
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν σχολιάζω το ενυδρειο φοβερό!!!το σιφοναρισμα με τι εργαλείο το κάνετε?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=voas;
Καλησπέρα σε όλους! Σημερα το απόγευμα ήρθε σπίτι ο φίλος Δημήτρης golf4470 για καφεδάκι! ![]() Φυσικά και μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για ρεεφ και διαφορα,αλλα κάποια στιγμή έπρεπε να βγει το laptop έξω και να βουτήξουμε χεράκια μεσα για να μετρήσουμε την δύναμη του φωτιστικου σε par! Τα αποτελέσματα άκρως εντυπωσιακά με το φωτιστικο να δουλεύει κοντά στο 45% της δύναμης του! Εχουμε και λέμε: 10cm κατω απο το led 1045par Επιφάνεια 30cm απο το led 310par Μεση 215par Πάτο 159par Περιμένουμε πλεων να αλλάξουμε κατι ελαττωματικά τροφοδοτικά που βγάζουν εναν ήχο ντιμαρισματος(ευτυχώς ειναι στην εγγύηση αλλα τα περιμένουμε απο Κίνα να έρθουν) και στην συνεχεια το φωτιστικο θα μεταφερθεί αστραπιαία στον φιλο Jim ο οποίος ειναι πραγματικά κορυφαίος στο αντικείμενο του και θα μου περάσει τους νέους οπως κατι αλλα κόλπα![/QUOTE] Να είσαι καλα Νίκο κ να χαίρεσαι το στολίδι σου! Σου εύχομαι να μην πέφτει καρφίτσα μέσα απο τις ακροπορες!!! |
|
||||
|
||||
![]()
οπως παντα φοβερο...μια ερωτηση χωρις να θελω να χαλασω το θεμα η σοδα εχει διαφορα απο τις σκονες για kh?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Giannis Roditis;977305]οπως παντα φοβερο...
Ευχαριστω Γιάννη,να εισαι καλα φιλαρακι! μια ερωτηση χωρις να θελω να χαλασω το θεμα η σοδα εχει διαφορα απο τις σκονες για kh? στην τιμή! |
|
||||
|
||||
![]()
πανέμορφο Νικο. να το χαίρεσαι.
75φ/λ? δεν ήξερα οτι θέλει τοσο co2, ούτε φυτεμένο... το to ph δεν το επηρεάζει? πως το ρυθμίζεις? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
paul.asty reef tank | paul.asty | Reef | 32 | 25-01-18 13:28 |
reef tank junior | voas | Nano Reef | 571 | 18-01-18 12:32 |
NikNik Reef 550l | niknik | Reef | 131 | 15-08-16 08:56 |
Saltwater Aquarium and Reef Tank e-Book | freediver | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 2 | 23-11-14 16:59 |
Antesco's reef tank | antesco | Reef | 53 | 11-01-07 01:00 |