|
||||
|
||||
εννοεις οτι ειναι δυσκολο να ριξεις την τιμη του ph.με συσκευη οσμωσης δεν συμπληρωνω ενα 30% με νερο οσμωσης.?
εκτος απο ζωοτοκα τι αλλο μπορω να βαλω..νομιζω ειναι πολυ λιγες οι επιλογες μου. ------------------------- εκτος απο τα παραπανω αν μπορει καποιος να απαντησει εσκασε κι αλλη απορια. τα ψαρια φαινονται να ειναι οκ χωρις να ειμαι εμπειρος αλλα ολη την ωρα φτανουν στο τζαμι και ανεβοκατεβαινουν πανω κατω..μια απο τη μερια και μια απο την αλλη..οχι παντα α ξεχασα να πω..τωρα μετραω αμμωνια 0 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquahobby : 01-12-10 στις 21:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
ANTE αφου το εστρωσες καλογεμιστο
εγω αυριο θα παρω τα τεστακια.... γιατι θες να κατεβασεις το ph σου εχεις τοσες πολλες επιλογες για ψαρια |
|
||||
|
||||
εκτος απο guppy κλπ δηλαδη ζωοτοκα τι αλλο εχω..?
|
|
||||
|
||||
Βαλε εντλερ ειναι πανεμορφα,οχι ομως μαζι με γκαπι.
|
||||
|
||||
ok και για τα εντλερς ξερω.σ ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα προτιμαω κατι διαφορετικο και κυριως κοπαδοψαρα που να κανουν για τα λιτρα μου οπως πχ αυτα.(zebrafish, Danio rerio).
παραπανω ρωτησα πως θα επιτυχω χαμηλωμα του PH(απιονισμενο η αντιστροφη οσμωση) και σε τι ποσοστο αφου θα πρεπει να μειωνεται το ph σταδιακα. ------------------------- εκτος απο τα παραπανω κι αλλη απορια.αυριο θα προχωρησω σε αλλαγη νερου καθ οτι περασε μια εβδομαδα που εβαλα ψαρια. 1)επειδη τις αλλαγες θα τις κανω με κουβα πως θα υπολογισω ακριβως ποσο αντιχλωριο χρειαζεται(δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι ο κουβας) και επισης πως θα ρυθμισω τη θερμοκρασια.με το χερι μου και στο περιπου.? 2)θα καθαρισω και το βυθο λιγο με σκουπα.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν πρεπει να ακουμπαει ο κυλινδρος στο χαλικι η οχι.ο kingrim μου ειπε οτι δεν χρειαζεται αλλα αναρωτιεμαι πως θα σηκωθει η ΄΄βρωμα΄΄ αφου δεν θα ακουμπαει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquahobby : 02-12-10 στις 17:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αντιχλωριο για τα λιτρα του νερου της αλλαγης μονο. Αν θελεις να ελεγξεις θερμοκρασια στο νερο αλλαγης βγαλε το θερμομετρο (βυθιζομενο εχεις πιστευω) και βαλτο στον κουβα για 2-3 λεπτα. Αν ομως γεμισεις τον κουβα μερικες ωρες πριν την αλλαγη, βαλεις μια αεραντλια και ερθει το νερο σε θερμοκρασια δωματιου, θα εισαι μια χαρα για την αλλαγη. Να μη πεσει πανω απο 2 (3 max) βαθμους η θερμοκρασια μετα την αλλαγη και οχι αποτομα. Αν κανεις 30% αλλαγη μπορει να ειναι και 6-7 βαθμους πιο κρυο το νερο της αλλαγης (ετσι δεν θα πεσει πανω απο 2-3 βαθμους η θερμοκρασια)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ριχνεις την ποσοτητα που πρεπει και μετα συμπληρωνεις και το υπολοιπο νερο |
|
||||
|
||||
οκ σπυρο μια απορια
1)αν βαλω πιο ζεστο νερο 25-26-27 βαθμους παραδειγμα ειναι πιο ασφαλες αυτη η αλλαγη?η μπορει να στρασερει και τα ψαρια 2)επειδη για να αλλαξω το 30% θα χρειαστω 3-4 κουβαδες να υποθεσω οτι καθε φορα θα ριξω και το καταλληλο αντιχλωριο..? 3)επειδη οπως σου ειπα σκεφτομαι να χαμηλωσω σταδιακα το ph(και επειδη τα μολυ αντεχουν μεχρι 7-7,5 να ριξω και τρια τεσσερα λιτρα απιονισμενο.και μετα σκεφτομαι τι ψαρια θα βαλω.αν ναι αντιχλωριο δεν χρειαζεται? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θα προτεινα για να μη παιδευεσαι να παρεις ενα βαρελακι για ελιες 40-50 λιτρα να προετποιμαζεις ανετα το νερο εκει. (αν θελεις να σου πω απο που στελει ΠΜ) Μετα με μια καταλληλη αντλια και αλφαδολαστιχο (διαφανες) να ανεβαζεις το νερο ανετα στο ενυδρειο. Δες εδω και μια πατεντα για υεκολες αλλαγες που μπορει να γινει με το εξωτερικο σου φιλτρο : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893 Οχι, αν δεν αλλαξεις ψαρια μη το μαλακωσεις το νερο
νεο ενυδρειο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποριες ενος αρχαριου | Foveras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 22-12-09 20:04 |
Αποριες αρχαριου... | harmiller | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 21-10-09 00:16 |
Αρχαριος αποριες!!! | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 16-01-09 19:10 |
Γενικες αποριες αρχαριου!!! | skullman2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 05-11-08 01:37 |
Aποριες Αρχαριου | infer0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 17-08-06 16:36 |