|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Η ρουτίνα μου έχει ως εξής...
Τάϊσμα γενικά για κοράλια, σπόγγους ασκίδια, μαλάκια (δίθυρα κυρίως) 2 φορές την εβδομάδα εναλλάξ με Reef snow και μείγμα από Ultra clam, Seafan, Min S, Min D, Min F της Fauna Marin, Phytogold M και S και το Zooplanktos Lτης Brightwell περίπου 60 ml κάθε φορά. Στοχευμένο τάϊσμα των κοραλιών μόνο 1 - 2 φορές την εβδομάδα με μείγμα από πολτό γαρίδας και καλαμαριού (έχω αγοράσει από ιχθυοπωλείο και τα έχω καταψύξει) με ελάχιστο από τα προαναφερόμενα. Ενναλακτικά αντί γαρίδας και καλαμαριού το ίδιο μείγμα με freezedried Calanusκαι Mysis Shrimp. Όταν ταϊζω τα ψάρια με flakes, γαριδούλα, καλαμάρι ή άλλη φρέσκια τροφή όλο και κάτι θα πάει και στα κοράλλια. Τώρα που το σκέφτομαι μετά από τόσο φαϊ ....δεν πρέπει να απορώ που δεν κατεβαίνουν κάτω από 25 τα νιτρικά. Μια φορά κάθε 2 εβδομάδες ''φυσάω'' τον βράχο οπότε από τα υπολείματα (detritus)...τρώνε κάτι. Λόγω του DSB, των αυξημένων νιτρικών και του φρέσκου θαλασσινού νερού είναι αυξημένη η παρουσία γενικά πλανκτονικών οργανισμών και βακτηρίων...οπότε κάτι τρώνε και από εκεί...
|
||||
|
||||
Ωραια😀😀
|
||||
|
||||
Πως και εβαλες μεσα καλογριά;;;
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Τα damsels είναι από τα συνηθέστερα ψάρια θαλασσινού ενυδρείου. Ένα από αυτά στη Μεσόγειο είναι και η ταπεινή αλλά με πολύ τσαμπουκά..καλόγρια.
Και δεν έχει και ιδιαίτερα προβλήματα προσαρμογής...
|
||||
|
||||
Υπέροχα κοπαδοψαρα η καλογριες αλλά τρελά τσαμπουκια! !
|
||||
|
||||
Ο τελευταίος μήνας ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός για το ενυδρείο. Η αρχή έγινε αρχές Δεκεμβρίου όπου διαπίστωσα ξαφνικά την εμφάνιση δειλά μιας επιπλέον ανεμώνης Anemonia sulcata μεταξύ 2 βράχων. Δεν είχα κάνει λάθος διότι πριν μερικές ημέρες παρατηρούσα μια "περίεργη" συμπεριφορά μιάς από τις 5 ανεμώνες του είδους που είχα.
Ακριβώς μετά τις γιορτές το ίδιο και σε άλλη ανεμώνη. Αυτή τη φορά όμως ήμουν πιο έτοιμος και σας έχω φωτουλικό έστω κα ιχωρίς πολλές - πολλές λεπτομέρειες. Το όλο "εγχείρημα" κράτησε περίπου μια εβδομάδα. Στην αρχή... Μάλλον μας έπιασαν οι ¨πόνοι¨. Και το αποτέλεσμα..... Και τελικά από 5 ανεμώνες Anemonia sulcata βρέθηκα να έχω 7. Και έχουμε μέλλον ακόμη.
|
||||
|
||||
Γιωργο θα μας τρελανεις!!Ψαχνω να βρω σχετικα με αναπαραγωγη του ειδους σε ενυδρειο και δε βλεπω τιποτα..Ειναι συνηθες?
|
||||
|
||||
Σειρά είχαν προ ημερών οι πεταλίδες. Μετά από καθάρισμα του ενυδρείου και την καθιερωμένη αλλαγή παρατήρησα ότι οι 2 μεγάλες από τις 7 πεταλίδες Patella caerulea που έχω βρισκόντουσαν σε αναπαραγωγική φάση "spawning". Η διαδικασία επαναλήφθηκε συνολικά 3,5 φορές εκ των οποίων κατάφερα να καταγράψω την 1,5 (η μισή έγινε στο τέλος). Και για του λόγου το αληθές ακολουθεί και σχετικό βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=JRqAGCRNzKU
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 24-01-14 στις 22:21 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Βασίλη είναι κάτι σχετικά σύνηθες και στη φύση αλλά και στα ενυδρεία και ονομάζεται διαχωρισμός ή splitting αγγλιστί. Για το συγκεκριμένο είδος ανεμώνης και εγώ τώρα ψάχνομαι όμως.
|
|||
|
|||
Τί ομορφιές είναι αυτές!
Θα μας κάνεις να αλλαξοπιστήσουμε! |
|
||||
|
||||
Τρομερό!!!
Το ενυδρείο σου έχει τρομερά ζωντανά και πολύ ενδιαφέρον!!! Όσον αφορά τις αναπαραγωγές, παρατήρησες κάποια αλλαγή στις παραμέτρους ή ρουτίνες σου? Γιατί εγώ αυτό το παρατηρώ(βέβαια reef απο την άλλη μεριά της γης) ότι μερικά κοράλια κάνουν spawing όταν ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, και τα ασπόνδυλα(σαλιγκάρια) όταν ρίχνω ιωδίνη στο νερό. |
|
||||
|
||||
Παναγιώτη εκτός από την μείωση της θερμοκρασίας (προσπαθώ να ακολουθώ τα θερμοκρασιακά δεδομένα του περιβάλλοντος) δεν έχω κάνει άλλη αλλαγή στις παραμέτρους ή στις ρουτίνες.
Ίσως αυτές τις αλλαγές τις κουβαλάει το NSW το οποίο χρησιμοποιώ. Λίγο απο βιβλιογραφία που κατάφερα να βρώ για τις πεταλίδες ο Χειμώνας είναι η εποχή του έρωτά τους....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
1000 μπράβο φίλε μου για το μεράκι σου!
Έχω δει αρκετά ενυδρεία αλλά το δικό σου είναι το καλύτερο με διαφορά...και είναι και από τις θάλασσες μας... |
|
|||
|
|||
μιας και ξεθαφτηκε το θεμα....φιλε samian βαλε καμια φωτο να δουμε την προοδο!
|
|
||||
|
||||
Το ενυδρείο πάει καλά.
Την παρούσα περίοδο έχω προσθέσει μερικούς νέους οργανισμούς και έχω ψιλοαλλάξει το προφίλ του. Πήγαμε σε βαθύτερα νερά με λίγο διαφορετικό φωτισμό και προσθήκη κοραλλιών (μαλακών και σκληρών). Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα σας αρέσει περισσότερο !!! Λίγο υπομονή λοιπόν !!!!1
|
|||
|
|||
¶ντε με το καλό να δούμε και φώτος!!! Περιμένω ιδέες για το δικό μου!!!
|
||||
|
||||
εχω καταντισει να κανο τι φωκια
ποτε να ερθω για καφε ?
|
||||
|
||||
Μόνο όταν μου κανονίσεις ακόμη κάνα 2 πένες !!!!!!
|
||||
|
||||
ενα φορτηγο
|
||||
|
||||
Και επειδή σας έχω αφήσει καιρό χωρίς νεώτερη ενημέρωση...είπα να επανορθώσω....
Μερικές γενικές του ενυδρείου.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 25-03-14 στις 21:40 |
|
||||
|
||||
Τα κοράλια μου .........σκληρά και μαλακά...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 25-03-14 στις 21:45 |
|
||||
|
||||
Μερικά από τα ψάρια και λοιπά ασπόνδυλα ...............
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 25-03-14 στις 22:23 |
|
||||
|
||||
Και στο τέλος τα καλύτερα.....
Ακόμη μερικές από τα κοράλια....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Samian : 25-03-14 στις 22:13 |
|
|||
|
|||
WOW!!!Πρέπει πραγματικά να μου πεις που θα τα βρω και εγώ αυτά τα κοράλια (έτσι δεν είναι???) βρήκα άτομα που βουτάνε μέχρι τα 30 μέτρα, απλά δεν ξέρουν τι ψάχνουν!!! Τα σπάνε πάντως!!! τύφλα νάχουν τα reef!!!
|
||||
|
||||
Aπιστευτα πραγματα!!!
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Περιμένουμε και το καλοκαίρι που θα κάνει ζέστη για βουτιές ... να δούμε εξέλιξη πραγματικά φοβερό .
Σε αθηνα βρίσκεις σφουγγάρια e.t.c σε αφθονία κόρινθο και νότια τις σαλαμίνας
|
||||
|
||||
Ένα δείγμα του τι ομορφιές κρύβει ο βυθός μας!Μπράβο σου φίλε!
Αν και φαντικός reefάς υποκλείνομαι!
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η μικρή μου ζούγκλα | drbig | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 39 | 29-05-10 23:55 |
Μια μικρή λιμνούλα | ko$ta$ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 24-04-09 15:49 |
Απο το πανεπιστήμιο Αιγαίου............ | aristomenis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 19-01-08 00:40 |