|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
υποψιαζομαι ότι γράφεις στην eeprom αλλά δεν την διαβάζεις στο setup .
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Χθες ασχολήθηκα με το φωτιστικό. Πολύ καλώδιο ρε παιδί μου!!! Τουλάχιστον δούλεψαν όλα σωστά. Το μόνο που δε δοκίμασα ήταν τα ανεμιστηράκια της ψύκτρας. Η πλακέτα rs232 αποδείχτηκε πολύ βολική, καθώς η αποσύνδεση του φωτιστικού είναι παιχνιδάκι.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't." |
|
||||
|
||||
![]()
Πλακέτα εννοείς το 9πινο καλώδιο;
Μήπως είναι λεπτό για τα ρεύματά σου; Την διαβάζω στο startup. Κάτι έχει να κάνει με το πως θεωρώ εγώ ότι είναι active και πως ο arduino. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't." |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα παιδια εχω ενα arduino mega r3 με ρολοι RTC D1307 μερικα mosfet N ενα τροφοδοτικο 12v 180w και θελω να ελεγξω 6 καναλια με led tape.. Eχω φτιαξει ολο το κολπο με τα Mosfet και τα καναλια και καταφερνω να τα αναβοσβηνω manual και να κανω fade in Και Out.
Υπαρχει καποιο κομματι απο τον κωδικα του iaqua Που μπορει να μου κανει για να ελεγχω ανατολη-δυση Moonlight(1 απο τις 6 ταινιες ειναι μπλε) και ισως να μου κανει και random thunderstorms? Οταν λεω να μου "κανει" εννοω να του οριζω πχ οτι 17.00 αναψε το καναλι 1 και μεχρι τις 18.00 πηγαινε στο 100%, και παει λεγοντας για τα υπολοιπα καναλια με αλλες παραμετρους. Χωρις ομως να χρειαζεται να γραφω εγω ολα τα ενδιαμεσα steps. To σχεδιακι που εχω κανει ειναι το παρακατω https://learn.adafruit.com/rgb-led-strips/usage Με τον κωδικα με βοηθαει ο father Που εχει καποια ιδεα.Εγω πραγματικα ειμαι παντελως ασχετος με κωδικα. |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει. Ο κώδικας αρχικά είναι γραμμένος για led και υπάρχει κώδικας για ανατολή δύση.
Δυστυχώς επειδή εγώ έχω Τ5, έσβησα κατευθείαν ό,τι έχει σχέση με led και έτσι δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω. Αυτό είναι το ποστ με τον πιο πρόσφατο κώδικα: http://www.plantedtank.net/forums/20...ml#post8379497 Θα χρειαστεί όμως προσαρμογή γιατί αυτός είναι φτιαγμένος για συγκεκριμένο hardware και οθόνη αφής. Δεν ξέρω αν έχεις τέτοια οθόνη. |
|
||||
|
||||
![]()
¶γγελε πολύ καλός και αναλυτικός οδηγός. Πολλά μπράβο. Η κατασκευή επίσης ωραία μαζεμένη. Με το καλό να μπει σε λειτουργία και να μας πεις εντυπώσεις.
Θα συμφωνήσω και εγώ για τα ρελέ σε σχέση με τα mosfe. Επειδή όμως και τα ρελέ έχουν καμιά φορά την αστοχία τους καλό θα είναι να υπάρχει ένα εφεδρικό board με ρελέ μέχρι να επισκευαστεί το προβληματικό. Σκέφτηκα να βάλω στο board με τα ρελέ βάσεις ώστε να κουμπώνουν εκεί τα ρελέ και να είναι εύκολη η αντικατάσταση. Θα δω πως θα πάει και θα ανεβάσω φωτογραφίες. Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ αναλυτικό και κατανοητό. Μπράβο!!!! Εγώ πήγα στη λύση των ULN2003 και μικρών breadboard για το φόβο ότι αν καούν δεν αλλάζουν εύκολα αν είναι κολλημένα. Σχετικά με τα ρελέ καλό είναι να υπάρχει και ένα καβάτζα. Εμένα ήδη μου κάηκε μία θέση και είμαι με 7.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία η δουλειά που εφτιαξες με τον κοντρολερ. Μπράβο Σου!μεγειες και το κολλητηρι!
Σου είναι εύκολο να γραψεις το κομμάτι του κώδικα που ειναι για το αυτόματο ντιμαρισμα; εγώ φτιάχνω το stilo 3.0 https://youtu.be/QWwTmiMWcNw Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος! Το stilo ήταν ο εμπνευστής του δημιουργού του iAqua.
Μια παρατήρηση μόνο, αν είδα καλά τροφοδοτείς το arduino με 9v. Όχι ότι είναι κακό, αλλά το καλύτερο θα ήταν 7-7.5v ώστε να μην ζεσταίνεται αρκετά ο regulator για να ρίξει την τάση στα 5v. Σχετικά με τον κώδικα τώρα, σου ανεβάζω αυτά που χρειάζεσαι για να παίξει. Χρειάζεσαι και ένα BC337 για να μπορέσει να ντιμάρει. Η φωτοαντίσταση απλά ρυθμίζει την τάση που θα πάει στην οθόνη με βάσει το τι διαβάζει σαν εξωτερικό φωτισμό: Κώδικας:
const int lightSensorPin = A8; // analog pin for the ambient light sensor const int screenBrightPin = 8; // pwm pin for the LCD backlight byte screenDimLevel, screenDimSec, screenBrightMem, screenBrightness; Κώδικας:
pinMode(screenBrightPin, OUTPUT); pinMode(lightSensorPin, INPUT); // get screen settings from eeprom readScreenSettings(); analogWrite(screenBrightPin, screenBrightness); // turn up screen brightness right away Κώδικας:
// adjust brightness automatically unless touch event unsigned long pastSeconds; if (screenDimSec != 0) // if set to 0, we won't dim { if (screenDimLevel != 0) // if set to 0, we won't dim { if (backlightTouch == true) { pastSeconds = (currentTime - dimTime); if (pastSeconds > screenDimSec) backlightTouch = false; } else { autoBrightness(); } } } void autoBrightness() { int photocellReading = analogRead(lightSensorPin); // map the photo sensor value of 0-1023 directly to the PWM output of 0-255 int brightnessLevel=map(photocellReading, 0, 1023, 0, 255); // can't get brighter than 255, must be at least 1 or it's off brightnessLevel = constrain(brightnessLevel, 5, 255); int diff=brightnessLevel-backLight; if (diff < 0) { diff = ((diff - diff) - diff); } if (diff > 25) // we only adjust brightness if it's more than a 10% change from where we are now { rampScreenBrightness(backLight, brightnessLevel); } } // smoothly ramps the screen brightness from one level to another void rampScreenBrightness(byte fromLevel, byte toLevel) { if (fromLevel < toLevel) { while (fromLevel < toLevel) { analogWrite(screenBrightPin, fromLevel); fromLevel++; Alarm.delay(5); } } else if (fromLevel > toLevel) { while (fromLevel > toLevel) { analogWrite(screenBrightPin, fromLevel); fromLevel--; Alarm.delay(5); } } backLight = toLevel; } void readScreenSettings() { screenDimLevel = EEPROM.read(29); //Brightness during idle screenBrightMem = EEPROM.read(31);//Brightness during operation if (screenBrightMem > 10) { screenBrightMem = 10; EEPROM.update(31, 10); } screenBrightness = screenBrightMem * 25; } Καλό θα ήταν να τα συμπεριλάβεις για να παίξει σωστά, αλλά μετά θα πρέπει να φτιάξεις και τις κατάλληλες επιλογές στο μενού ώστε να ορίσεις εσύ πότε θα είναι το idle. Αλλιώς δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κατευθείαν από τον κώδικα. Πχ. να διαβάζει σαν default screen settings μια συγκεκριμένη τιμή: Κώδικας:
screenDimSec = EEPROM.read(30); //How long to wait for idle Κώδικας:
EEPROM.update(30, 30); Κώδικας:
// default screen settings EEPROM.update(29, 3); EEPROM.update(31, 255); |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία οπότε παραγγέλνω φωτοαντιστασεις και ξεκινάω Ευχαριστώ. Το αρντουινο παίρνει λιγότερη τάση δεν φαίνεται στο βίντεο 12 βολτ παίρνει η αντλια της αναπλήρωσης.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς αν θες για να το κάνεις πιο εύκολο, να ντιμάρει μετά από συγκεκριμένο χρόνο αδράνειας.
Πάντως να ξέρεις με την φωτοαντίσταση θα χρειαστεί να πειραματιστείς σε breadboard για να βρεις ποιά αντίσταση θα σου παίξει σωστά. Βάζεις και ένα serial.print να διαβάζει την τιμή της φωτοαντίστασης και το βρίσκεις. Σε φουλ φωτεινότητα θα πρέπει να σου εμφανίζει στην σειριακή οθόνη περίπου 1000 μονάδες. Επίσης μπορώ αν θες να σου βάλω το link από τον πωλητή του ebay που πήρα τις δικές μου (με την προϋπόθεση ότι θα σου στείλει τις ίδιες και δεν θα έχει αλλάξει παρτίδα) και να βάλεις κατευθείαν 83k Ohm αντίσταση όπως παίζει εμένα. Διαφορετικά μπορώ να σου στείλω με ΕΛ.ΤΑ μερικές δικές μου μιας και έχω αρκετές. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Και ευχαριστώ για την επεξηγηματικη λεπτομερεστατη βοήθεια για την αυτόματη φωτεινότητα. 😉 Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mathiu : 04-11-17 στις 16:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να μου μείνουν βρε, έχω άλλες 19 τι να τις κάνω;
https://www.ebay.com/itm/20PCS-Photo...item3cfb3e970d |
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα να έχεις στοκ για όποτε χρειαστεί. Για την οθόνη βρήκα αυτό https://www.thingiverse.com/thing:933132 και έλεγα να μπει σε ένα ξύλινο πλαίσιο-κουτι στο χρώμα του επίπλου για να είναι πιο όμορφο.
![]() Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία αλλά αν είναι μπλε θα είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα. Πόσο έχει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι βρε σχέδιο είναι αυτο σου δίνει το αρχείο να το εκτυπώσεις σε 3d εκτυπωτή. ¶ρα διαλέγεις και χρώμα.
|
||||
|
||||
![]()
Και το πας εσύ σε 3d εκτυπωτή; Πόσο παίζουν αυτά;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα πυκνότητα υλικού κλπ δοκίμασε να κατεβάσεις το αρχείο και δες εδώ π.χ. ενδεικτικά https://www.enoworx.gr να το ανεβάσεις να σου δώσει τιμές
|
||||
|
||||
![]()
να συμπληρώσω ότι για απλή ρύθμιση φωτεινότητας στην οθόνη με φωτοαντίσταση (χωρίς κώδικα) βάζουμε ένα ldr παραλληλα στην τροφοδοσία φωτισμού οθόνης
|
|
||||
|
||||
![]()
Για πες κάτι παραπάνω να μαθαίνουμε και εμείς τα νεούδια.
Και που ξέρει σε πόσα lumen να αφήσει πόση τάση να περάσει; |
|
||||
|
||||
![]()
Χάθηκαν σχόλια ή μου φαίνεται;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μεγειες φιλαρακι πολύ ωραία κατασκευή! Καλοδουλευτα!
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ. Ελπίζω να μου λύσει τα χέρια και να μην χρειαστεί να είμαι συνέχεια από πάνω του.
Σήμερα το χρησιμοποίησα στην αλλαγή νερού που έκανα και έπαιξε σωστά. Έκλεισε μόνος του ο κυκλοφορητής όταν έπεσε η στάθμη του ενυδρείου, γέμισα το ενυδρείο με τη λειτουργία της αναπλήρωσης και έκλεισαν μόνα τους κυκλοφορητής και θερμοστάτης βαρελιού όταν έπεσε η στάθμη στο βαρέλι. Όλα αυτά που έκανα χειροκίνητα δηλαδή. |
|
||||
|
||||
![]()
Στον αυτόματο πλέον. Μπράβο σου για τον κόπο σου χρόνο και χρήμα που αφιέρωσες!κάποια στιγμή άμα μπορείς Κάνε μια σούμα με κώδικα υλικα (τα τελικά που χρησιμοποιησες) και τίποτα φωτο πλακέτας κλπ για κανέναν που θα θέλει να τον κατασκευάσει.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ θα τα μαζέψω.
Φώτο της πλακέτας έχω βάλει πιο πριν, στον οδηγό που δείχνω την σύνδεση mosfet. |
![]() |
Tags |
aquarium controller, arduino, iaqua |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
arduino απορια | gregkn73 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 20-11-14 03:20 |
arduino controller | ikaria_jim | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 09-02-14 16:21 |
Arduino aquarium controller | chris the trik | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 06-04-10 20:23 |
Προγραμματισμός σεμιναρίων | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 33 | 03-12-07 09:58 |
Σκέψεις - προγραμματισμός - απόψεις | KwstasV | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 12-02-07 14:58 |