|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
υπέροχη δουλεια !!!!!!!! πραγματικός παράδεισος!!!!!! τι να πω άλλο δεν ξέρω...αν έχεις έναν τέτοιον χώρο για αυλή δεν χρειάζετε να πας πουθενά αλλου να ξεκουραστεις και να χαλαρώσεις...συγχαρητήρια!!!!!!
|
|
||||
|
||||
Συγχαρητηρια για το κουραγιο σου και για την προσπαθεια...Απιστευτη λιμνη...
|
|
||||
|
||||
Μπραβο βρε Βασιλη !Αξιζε το κοπο η αναμονη ! Κοσμημα η λιμνη ! Καλοκαιρι θα κολυμπας μεσα ε?
Υπερθεαμα !
|
||||
|
||||
βρε Βασιλη τι εκανες εδω; μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|||
|
|||
Μπράβο και από μένα
Κερνας καφε????
|
||||
|
||||
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ρωτάς ... απλώς με θράσος λες: "ήρθα για καφέ που να κάτσω;"
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
Αυτό ακριβώς Λούση. Εννοείται παιδιά.
|
|||
|
|||
Ρε ανθρωπε τι εχεις φτιαξει.....
Καταπληκτικο |
|
||||
|
||||
..πλεον εχει περασει αρκετος καιρος ..αλλα θα ηταν ενδιαφερον να μας αναφερεις τι κοστη και τι δαπανες εχεις καθε μηνα πχ απο ΔΕΗ σε αντλιες κλπ καθως και σε τροφες κλπ κλπ ..αν εχεις χρονο ριξε λιγο φως ..συγχαρητρια και παλι για την πολυ αυτη εντυπωσιακη κατασκευη
|
||||
|
||||
να βαλεις και νεες φωτο τωρα την ανοιξη και μια αεροφωτογραφια
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όσο για την ενέργεια που καταναλώνει ο εξοπλισμός μου είναι: 2 Αντλίες Sequence 12,000 λίτρα την ώρα (72-92 watt X2) 1 UV ProClear Advantage (twin 55 watt) 110 watt 1 Air pump 70 (70 λίτρα το λεπτό) 34 watt Σύνολο κάπου στα 315 watt Mε τις τρέχουσες τιμές που έχετε στην Ελλάδα, μπορείτε και να υπολογίσετε την ολική κατανάλωση. Επίσης εύκολο είναι να βρείτε και πόσο κοστίζει ο κάθε εξοπλισμός ξεχωριστά από το διαδίκτυο. Το τάισμα των ψαριών είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Αναλόγως του βιοφορτίου που έχεις, πρέπει να έχεις ανάλογα κιλά βιολογικού υλικου (στην περίπτωση μου Κ1) ώστε τα ψάρια να παίρνουν κάπου το 5% του γενικού τους βάρους ημερισίως αναλόγως θερμοκρασίας νερού. Αν υπολογίσετε ότι στα 10 κιλά βιοφορτίο απαιτείται μισό κιλό τροφή, τότε πολύ εύκολα διαπιστώνετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να διαθέτετε το απόλυτο της φίλτρανσης. Τροφή έχω 4 είδη, τα 3 σακουλάκια της hikari (Ekonomy - Gold - Wheat Germ ) και ένα της evolution aqua (Silk worm). Αναλόγως εποχής, ταΐζεις με την ανάλογη τροφή ή και σε συνδυασμό.
|
||||
|
||||
Για τη τροφη εγω παιρνω απο ολες τις μαρκες απο κατι για να υπαρχει ποικιλια .Αμαν εχει ζεστη ταιζω περισσοτερο .
|
||||
|
||||
Σας παρουσιάζω μια φωτογραφία πριν ένα περίπου μήνα με την καμέλια
Όπως επίσης την εξέλιξη και σχεδόν αποπεράτωση της γιαπωνέζικης γέφυρας: Υπολοίπονται οι μπάλες/πόμολα πάνω στα δοκαράκια.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Κρίσο, δεν γνωρίζω αν σε κάλυψα επάνω στην κατανάλωση, αλλά πριν λίγες μέρες ένα μέλος εδώ, ρώτησε για μα (και μόνο) συγκεκριμένη αντλία ώστε αν μπορεί να την τοποθετήσει στη λίμνη του. Η αντλία είναι αυτή.
Εγώ καταναλώνω κάπου στα 315 watts (σύνολο εξοπλισμού). H συγκεκριμένη αντλία που ανέβασε ο Ραφαήλ, καταναλώνει 350 watts από μόνη της. Οπότε προσοχή λοιπόν και καλό ψάξημο στην αγορά πριν αγοράσετε οτιδήποτε. Κάποια πράγματα ενώ αρχικά φαίνονται να είναι ιδιαίτερα ακριβά στην τελική ανάλυση είναι και τα πλέον πολύ πιο οικονομικά.
Το air diffuser, είναι αεραντλία... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 13-04-11 στις 07:46 |
|
||||
|
||||
πω πω!!! ανυπομονω να τη δω και ολοκληρωμενη...ΑΝ ολοκληρωνεται ποτε ενα τετοιο εγχειρημα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 14-04-11 στις 19:33 |
|
||||
|
||||
φανταστικο αποτελεσμα!!!καμια πιο μακρυνη φωτογραφια?η γεφυρα ολα τα λεφτα ειναι!!!
|
|
||||
|
||||
μαλιστα ....παντως το project σου εχει ξεφυγει κατα πολυ απο τα δεδομενα ενος απλου χομπιστα που απλα κανει το κεφι του! ολα φαινονται πολυ προσεγμενα ..σου ευχομαι να βαλεις μεσα πολλα πολλα ΚΟΙ!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δέχομαι, ότι μια σωστών προδιαγραφών δεξαμένη για nishikigoi δεν είναι κατάλληλη για κάθε χομπίστα, αλλά όταν είναι όνειρο ζωής, αλλάζει το πράγμα. Αυτό, στην γλώσσα των συστημάτων αυτών δεν είναι ευχή, αλλά κατάρα...
|
||||
|
||||
πανεμορφη εγινε,που να ολοκληρωθει κιολας
|
|
||||
|
||||
ανυπομωνουμε να δουμε το τελικο αποτελεσμα.
|
|
|||
|
|||
Πελλαμος η γεφυρα Βασιλη!!!!!!
|
||||
|
||||
ωραια βασσιλη!
|
|
||||
|
||||
Φιλε Βασιλη εχει γινει φοβερη δουλεια αναμφισβητητα!
Και οταν σκεφτεσαι 10+ κυβικα νερο με καταναλωση ενος ενυδρειου 200-300 λιτρων χαμηλων απαιτησεων το κανει ακομη καλητερο!! Μπορεις να δωσεις καποιο link για τις Sequence γιατι δεν βρισκω κατι? Εσυ απο Κυπρο τις προμηθευτηκες? Αν ειναι και e-shop για παραγγελια ακομη καλητερα... |
|
|||
|
|||
Τα συγχαρητήρια μου
Αν είχα χρόνο,χώρο και λεφτά (μόνο αυτά τα 3 πράγματα μου χρειάζονται) θα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο! Προς το παρόν χαζεύω τις φωτογραφίες σου Τέλεια κατασκευή |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
...για 10,000 λίτρα δεξαμενή για κοι ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι κομπλέ είναι κάπου στα 1000 ευρουλάκια (φύλτρανση, uv, αντλία). Γράψε sequence 12000 και θα βρεις πολλά ονλάιν καταστήματα. Ψάξε όμως για την low voltage γιατί υπάρχουν και οι κανονικές. Μπορεί οι κανονικές να είναι φθηνότερες, αλλά θα πληρώσεις τη διαφορά τους πρώτους κιόλας μήνες που θα τη λειτουργήσεις.
|
||||
|
||||
δηλαδη βρε παιδια ενα ενυδρειο 300 λιτρα καιει 300watt?στην λιμνη τα 315 watt 24 ωρες δεν δουλευουν?
|
|
||||
|
||||
Γενικολογίες μιλάμε...Στο ενυδρείο έχουμε και τεχνητή φωτοπερίοδο, αλλά το βασικότερο και ένα θερμαντικό σώμα. Για κοίτα πόσο καίνε δύο ή και 3 λάμπες 1.20εκ στο ενυδρείο, και έλεγξε επίσης το θερμαντικό σώμα.
Η αλήθεια τώρα δεν τείθεται κάν θέμα σύγκρισης, γιατί μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και μεγέθη, έτσι? Το δεν το κατάλαβα...
|
||||
|
||||
δηλαδη στο ενυδρειο εχω θερμοστατη 300watt ας πουμε αλλα δεν καιει 24 ωρες.τα 315 watt που εχεις εσυ ολη την ημερα καινε σωστα?αυτο.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ας μας πεί κάποιος που γνωρίζει με σιγουριά το θέμα...
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium βήμα βήμα! | Γιώργος Κ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 82 | 22-10-16 19:26 |
Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα) | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 110 | 03-12-13 01:28 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |