|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πως κάηκαν ? Είχες κάποιο ups ή κανένα σταθεροποιητή τάσης ???? |
|
||||
|
||||
![]()
Στα 2 χρόνια κ 2 μήνες σταμάτησαν να δουλεύουν κ τα 2. Ευτυχώς είχα backup κ τις αντικατέστησα, την dc 6000 με μια dc 3000 κ την fs 8000 με μια rw 8p. Τελικά δεν ειναι για πολλα.
Στη 12ωρη διακοπή από την ΔΕΗ δεν είχα τπτ απολύτως. Το μόνο που έκανα ήταν να ανακατεύω το νερό άμα τακτά χρονικά διαστήματα. Για να δούμε τι άλλο θα μας βρει... Τώρα πρέπει να αγοράσω μια αντλία για επιστροφή. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς ούτε φέτος. Ελπίζω σίγουρα του χρόνου το καλοκαίρι.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όχι ρε φίλε ... άλλος ένας χρόνος δύσκολος! Η άποψη μου είναι εάν μπορείς να πάρεις ένα ups Προστατεύουν της συσκευές και κρατάνε και στης διακοπές ... |
|
||||
|
||||
![]()
Απ'οτι έχω δει θες μεγάλο κ ακριβό ups ώστε να κρατήσεις μια αντλία επιστροφής, έναν κυκλοφοριτη κ ένα chiller ή θερμαντηρα για 10-12 ώρες.
Φθηνά ειναι αυτά που μπορούν να σου κρατήσουν από 15 λεπτά μέχρι max 1 ώρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εχεις τοσο μεγάλες διακοπές ρεύματος σπιτι σου? μόνο την αντλία επ. και εναν κυκλοφορητή βάλε σε ενα χιλιαρι ups!! |
|
||||
|
||||
![]()
Αναφέρομαι στη 12ωρη κ στην 3ωρη διακοπή που είχα πριν ένα μήνα.
Το 1000αρι αν η αντλία σου τραβάει 1Α θα έχεις σκαρτη 1 ώρα αυτονομία κ μόνο σε κυκλοφορία. Αλλα να μου πεις κάτι ειναι κ αυτο από το τπτ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω εχω διακοπές αλλά ειναι του μισάωρου οπότε κάνει μια χαρά την δουλειά του η καλύτερη λύση πάντως ειναι η γεννήτρια με αυτόματη ενεργοποίηση σε διακοπή αλλά σαφώς και η πιο ακριβή! |
|
||||
|
||||
![]()
Η γεννήτρια ειναι ότι καλύτερο αλλα αυτο με την αυτόματη ενεργοποίηση κοστίζει αρκετά
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σίγουρα θα πρέπει να συνδεθεί με την κεντρική ασφάλεια του ενυδρείου! αλλά απο εκεί και πέρα δεν ξέρω να σου πω! πάντως κοιτούσα πρόσφατα για γεννήτριες και εχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία τους! όποιος εχει γνώση ας μας πει καλύτερα! |
|
|||
|
|||
![]()
Απαγορεύεται από την ΔΕΗ και είναι και το οικονομικό. ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι γεννήτριες που τις βάζεις εσύ μπροστά ειναι σχετικά φτηνές. Ο αυτοματισμός εκτινάξει την τιμή της πάνω από 1000ε.
Ένα άλλο θέμα ειναι ο θόρυβος αν μένεις σε πολυκατοικία. |
|
||||
|
||||
![]()
κατι απο αυτες θα σηκωνε ενυδρειο ;
https://www.skroutz.gr/c/1416/genera...BD%CE%B7%CF%82
|
||||
|
||||
![]()
Αν υποθέσουμε ότι έχεις στο ενυδρείο σου μια jebao dc 6000 (30w) κ 2 x rw 8 (23w) τις κρατάει βάζοντας την εσύ μπροστά κ διοχετεύοντας την εσύ με βενζίνη.
Σημαντικός παράγοντας στην τιμή εκτός τα watt που βγάζει ειναι κ ο θόρυβος. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη εγώ το είπα πρώτα να δεις για ups για προστασία των συσκευών και μετά για να σου κρατάει το ενυδρείογια 2-3 ωώρες .....
|
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη βέβαια ως ηλεκτρολόγος κ εγώ ο ίδιος συμφωνώ ότι πρέπει να προστατεύουμε τις συσκευές μας από υπερεντασεις κ χρησιμοποιώ πολύμπριζο ασφαλειας (κάνει την ίδια προστασία με το ups). Οι δικές μου αντλίες όμως δεν κάηκαν. Ειναι τα μόνιμα προβλήματα των jebao να κολλάνε τα impeller τους κ αυτο ειναι ένα θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη δεν το ήξερα ότι έχεις ασφαλείας .
για το ν κυκλοφοριτη τον fs άμα δεν κάνω λάθος είναι ο wp με άλλο σχεδιασμό . Οι Rw και οι Pp νομίζω δεν καίγονται εύκολα . είναι πολύ καλύτερες . Τώρα για τους επιστροφής δεν ξέρω τι γίνεται . το μόνο που έχω παρατήρηση είναι μερικές φορές στο ξεκίνημα καμιά φορά ξανά σβήνει και ξανά ξεκινάει . καμιά σχέση με της αθάνατες eheim .... |
|
||||
|
||||
![]()
Οι δικές μου δεν κάηκαν. Κολλάνε τα impeller κ σταματάνε
|
|
|||
|
|||
![]()
το ιδιο επαθε ο harris samos Δημήτρη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Jebao και τριχες κατσαρές....
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για πείτε καμία άλλη καλή κ οικονομική. Γιατί απ´οτι διαβάζω όλες οι jebao (παλιές κ νέες) ειναι για 2-3 χρόνια ζωής.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αξιοπιστία = ακριβώς .
Για μένα βορτεκ μόνο . Κανένα ρουλεμάν οι παλιές και τέλος ..... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Vortech έχω μια 10 ws σκυλί εδώ κ 4 χρόνια δουλεύει ανελλιπώς. Για επιστροφή προτείνετε καμία αξιόπιστη κ σχετικά οικονομική, θα πρέπει να πάρω μια. |
|
|||
|
|||
![]()
Eheim compact για μένα top .....
Φυσικά εχει μεγάλη κατανάλωση . |
|
||||
|
||||
![]()
Την 3000 χρησιμοποιούσα παλιά κ είχε ξεραθεί κ κοπεί το καλώδιο κοντά στην είσοδο της αντλίας με αποτέλεσμα να έχω διαρροή 220v μέσα στο ενυδρείο.
Θα προτιμούσα dc. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημητρη εγω mono με eheim θα αλλαζα την jebao!
σε καθε καθαρισμα λιγο σπρει σιλικονεις πιστευω θα ειναι κομπλε για 5 χρονια ! |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολυ Σάκη.
Θα το ψάξω με dc αντλίες που παίζουν κ με μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής. |
|
||||
|
||||
![]()
μητσαρα τι έγινε?
πως πάνε τα πράγματα φιλαρακι? υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα να χαρούμε ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
300lt Tropheus Ikola | psygeorge | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 22 | 24-12-15 15:24 |
300Lt Φυτεμένο με κιχλίδες | ktmas990 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 27 | 28-01-12 02:44 |
New Mbuna Tank 300Lt. | lans | Malawi | 60 | 15-01-12 13:24 |
300lt Red Belly Piranhas | Nick S3 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 8 | 24-06-09 08:59 |
300lt reloaded | chriskousis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 22-03-07 13:01 |