|
|
||||
|
||||
![]()
Άρα όταν τελειώσουν αυτά θα πάρω μάλλον υγρά.
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 30-08-16 στις 12:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
-------------------------
Παράθεση:
![]() Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 30-08-16 στις 13:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν αλληλοεξουδετερωνονται το αντιχλωριο και τα βακτηρια. Η οδηγια που δινεται να μπαινουν τα βακτηρια αφου περασει μια ωρα μετα το αντιχλωριο, δινεται για να δωθει χρονος στο αντιχλωριο να δρασει και να αφαιρεσει το χλωριο απο το νερο, ετσι ωστε το χλωριο να μην σκοτωσει τα .... βακτηρια. Τα περισσοτερα αντιχλωρια ουσιαστικα ομως, δρουν ακαριαια, μεσα σε λιγα δευτερολεπτα ή εστω λεπτα. Αυτος ο χρονος δεν μπορει να επηρεασει τα βακτηρια σε σημειο να φανει καποιο αρνητικο αποτελεσμα, (τα αληθινα βακτηρια τουλαχιστον και οχι του dr doxley ![]() Οποτε κοιτα το φιλτρο της βρυσης σου. ------------------------- Παράθεση:
"στρες (εκδηλωμενο με περιεργες συμπεριφορες)" Σε ειδοποιησαν εγκαιρως τα ψαρια και ευτυχως το προσεξες και εψαξες την αιτια. ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-08-16 στις 14:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για την δράση του αντιχλωριου.
Έκανα το εξής πείραμα, σε 10λιτρο πλαστικό μπουκάλι έριξα αντιχλώριο που αναλογεί για 10 λίτρα νερό, γέμισα το μπουκάλι από τη βρύση, και αμέσως έκανα μέτρηση χλωρίου με υγρά τεστ της Sera, το χλώριο ήταν 0. Ο λόγος που έριξα το αντιχλώριο πρώτα ήταν για να ανακατεύεται το αντιχλώριο με το νερό όπως γεμίζω το μπουκάλι. Όπως καταλαβαίνετε, το αντιχλώριο έδρασε αμέσως. Αντιχλώριο έβαλα το Prime της Seachem. Τα τεστ έχουν δοκιμαστεί σε νερό βρύσης και δείχνουν κανονικά.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, ευχαριστω, γιατι ειδα και καποια λεπια να λειπουν...
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Κατευθείαν άρα δρα λογικά.
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk μου χρησιμοποιώντας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 30-08-16 στις 19:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο ,το ενυδρειο δεν ειναι ακριβο χομπι...εγω προσωπικα ειμαι ανεργος αυτην την περιοδο...
Το ενυδρειο θελει τροπο κι οχι χρημα.. Αν παρεις juwel ενυδρειο ,eheim φιλτρο, jager θερμαντηρα και βαλεις δισκους , ναι ειναι ακριβο ![]() Αν κανεις diy ενυδρειο , φτιαξεις sump,δεν βαλεις θερμαντηρα , και βαλεις χρυσοψαρα, ειναι φθηνο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια έχουν ζωηρεψει....
Τώρα που το θυμηθηκα ας το γράψω εδώ. Έχετε παρατηρήσει να ακούγεται ένας ήχος τακ τακ από τα φίλτρα σας; ------------------------- Έχω φίλτρο jebao 403 Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 30-08-16 στις 20:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στο εκανε απο την αρχη η μετα απο καποιο καθαρισμο του? Παντως για το συγκεκριμενο δε μπορω να σου πω σιγουρα καθως δεν εχω χρησιμοποιησει την εν λογω μαρκα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο τον τελευταιο καθαρισμο του μου το εκανε. Και λεω εγω μηπως χτυπανε εκει μεσα τα κεραμικα υλικα για τη βιολογια και ακουγεται ετσι
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν δυο πιθανες περιπτωσεις. Ειτε το στουμπωσες με πολλα υλικα και ζοριζεται
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω πιστευω πως κρατησε αερα, αν ειναι αυτο θα πρεπει να σταματησει..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Εδώ το φίλτρο με την τρόμπα δλδ το κουμπί από πανω . ![]() Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Το έκανα αυτό με την τρόμπα έβγαλε αρκετό αέρα αλλά ακομα κάνει τον ήχο. Να τονίσω επίσης πως ο ήχος αυτός είναι αρκετά απαλος και τον ακούω όταν είμαι από κοντά και το βράδυ Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Έβγαλα ΟΛΟ τον αέρα από το φίλτρο .οπότε λογικά είναι μία από τις δυο πιθανότητες που έγραψε ο christochor ------------------------- Ακουστε... https://padlet.com/fishermen1234/Gab Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 31-08-16 στις 14:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου καλο ειναι να το ξανανοιξεις. Γιατι αν εχει λιγα υλικα οκ απλα χτυπανε. Αν ειναι ομως ζορισμενο και μειωμενη ροη θα εχει και κινδυνο να καει το μοτερ του. Α ηθελα να σε ρωτησω μετα την αλλαγη ειχε καλη ροη στη εξοδο του το φιλτρο(δηλαδη εκτοξευε νερο με δυναμη)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Με δύναμη το εκτόξευε, απως πάντα.
Και οπως είπα έχει σε κάθε όροφο εναμισι σακουλακι με κεραμικα. Το φιλτρο εχει χωητικητα 10λιτρα περιπου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να τον βγάλεις και στην θέση του να βάλεις ενυδρειάκο υλικό... πχ. μαλλί φίλτρου (filter wool) ή αλλιώς συνθετικό (ή ενυδρειακό) βαμβάκι... ΠΡΙΝ πάθουν καμιά ζημιά τα ψάρια σου. ![]() Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να μιλάμε ΌΛΟΙ... την ενυδρειακή γλώσσα.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ενυδρειακος υαλοβάμβακας της PRODAC. Είναι συνθετικό ενυδρειακο βαμβάκι, όπως ειπες απλώς στο πετ το λένε υαλοβαμβκα και έτσι το ξερω. Είναι λάθος ή ονομασία που χρησιμοποιούν να υποθέσω.
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα pet shop... φαντάζομαι έχεις από καιρό σταματήσει να τα εμπιστεύεσαι απόλυτα... αφού σου έχουν αποδείξει την γνώση τους. Από συνήθεια έχουν μείνει "περίεργοι" όροι σε αρκετούς τομείς... πχ. λέει ο άλλος έχω ένα τζιπ και εννοεί ότι έχει όχημα τύπου... Jeep. Έχω ζόντιακ και εννοεί φουσκωτό σκάφος. Το ΑΝ είναι της εταιρείας Zondiac... ΔΕΝ είναι εξασφαλισμένο. Εμείς ΠΡΕΠΕΙ να τους μάθουμε να τα λένε σωστά στα pet shop... απ' ότι φαίνεται.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι νομίζω κι εγώ 😊
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -αυτό είναι το βρήκα: ![]() Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 01-09-16 στις 12:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συνθετική βάτα φίλτρου.-
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ diskus fun, είναι τελειως ασχετοι αυτοί στα πετ σοπ.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι ολοι ασχετοι
Απλα εχει καθιερωθει να λεγεται ετσι. Το προβλημα ειναι οτι καποιοι ακουνε "υαλοβαμβακας" και για να εξοικονομησουν 3 ευρω, πανε και παιρνουν κανονικο υαλοβαμβακα ή και πετροβαμβακα απο την οικοδομη ή απο απορροφητηρα, και βαζουν στο φιλτρο. Ασε που δεν χρειαζεται απαραιτητα το βαμβακι στο φιλτρο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα η τελευταια αλλαγη νερου , το προβλημα διορθωθηκε, σας ευχαριστω πολυ ολους!!
|
||||
|
||||
![]()
Συνέχισε όμως με σωστές ρουτίνες,
και αλλαγές τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, και τόσο ώστε τα νιτρικά να μη ξεπερνούν τα 20ppm ποτέ, τα 15ppm είναι πολύ καλύτερα
|
||||
|
||||
![]()
Στα δεκαπεντε ειναι τωρα, με την τελευταια αλλαγη ειναι κατω απο δεκα
![]() Θα κανω αλλαγες πανω απο μια φορα την εβδομαδα, δεν θα τα αφησω να πνιγουν ξανα ετσι στα νιτρικα ![]() ![]() Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Νεες μετρησεις: Νιτρωδη: 0 Νιτρικα: 10 Θερμοκρασια: 25 Kh:12 Th:14 Cl:0 Ph:7.2 ![]() ![]() Τωρα κολυμπουν χαρουμενα Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 08-09-16 στις 13:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς θα κάνω update...
Τα ψαράκια είναι πολύ καλύτερα, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα ,αλλά θα στρωσουν την επόμενη εβδομάδα πιστεύω, που θα αγοράσω λάμπες. Τις τελευταίες μέρες όμως μου παρουσίασαν το εξής: όταν κυκλοφορω κοντά τους η περνώ από μπροστά τρομάζουν παρά πολύ και κάνουν ώρα να το ξεπεράσουν. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει; Να σημειοσω πως βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απαραίτητα λόγω της αναπαραγωγής. Άλλαξες κάτι στις ρουτίνες τους? π.χ. ώρες φωτισμού.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν έχω σταθερές ώρες, δεν έχω φωτισμό στο ενυδρείο θα πάρω μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Έβαλα χοντρό χαρτονι πίσω από το φόντο και από τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως σύμπτωμα φωτοευαισθησία, τώρα φοβούνται εμένα. Το χαρτόνι το έβαλα γιατί τα ενοχλούσε το φως που περνούσε από πλάγια. Λέτε τώρα που θα βάλω το φωτισμό με σταθερό ωράριο θα σιαξουν όλα; Πόσες και ποιες ώρες είναι ιδανικοτετες; Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα φως πρεπει οπωςδηποτε να υπαρχει. Τα ψαρια το χρειαζονται για να αναπτυχθουν. Θα πρεπει να ειναι σταθερο το ωραριο. Υπολογισε περιπου 6-7 ωρες την ημερα π.χ.17.00-00.00. Παντως γενικα ο φοβος τους δειχνει στρες
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|