|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Είδατε???
Εγω σας τα'λεγα οτι είναι κατασκοποι των Prawn!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Μου εχει συμβει στο παρελθον με αμανο και την ειχα βρει ψοφια σε αλλο δωματιο μετα απο Σαββατοκυριακο. Δεν ξερω ποση ωρα κρατηθηκε ζωντανη.
Παντως το πιο πιθανο ειναι να πηδηξε εκεινη την στιγμη και απλα να μην την εβλεπες μεσα στο ενυδρειο τις προηγουμενες μερες.
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας, έχω 10 amano στο ενυδρείο μου, το τελευταίο διάστημα βλέπω μία από αυτές να αρχίζει να γίνεται πορτοκαλί...
Σήμερα είναι ολόκληρη πορτοκαλί και αυτή την στιγμή που την βλέπω δεν πολύ κουνιέται κιόλας... Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συβαίνει στην γαριδούλα μου??? |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως έχει δυσκοιλιότητα?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
red fire cherry τις ονομαζουν κοινως και ας πουμε οτι ειναι ενα καλυτερο grade απο red cherry με πιο εντονα χρωματα.
Στην αγορα (δηλαδη σε pet) της απλες red cherry κυμαινονται απο 1-2 ευρω και η red fire μπορεις να βρεις και με 4. Να ευχεσαι να παρουν ολες τετοιο χρωμα... Συνηθως ειναι και θυληκες και λιγο μεγαλυτερες απο τις αλλες. Φιλικα..
|
||||
|
||||
![]()
μια δικια μου αμανο ειχε γινει πορτοκολι...οταν εγινε νεκρη!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- Δεν πολυ κουνιεται μπορει να γινετε μεγαλυτερη και αλλαζει εξωσκελετο, συνηθως τις ωρες που αλλαζουν τον εξωτερικο σκελετο τους σταματανε να κουνιουνται και ζαρωνουν "παιζουν" με τα ποδια τους πανω στο σωμα τους μεχρι να ολοκληρωθει η φαση αυτη. Καλα πως τα γραφω ετσι ο ατιμος,, μου φενεται θα παω να γραψω καμια ερωτικη νουβελα.
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 31-03-11 στις 15:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τι κανει η νυστα..
sorry.
|
||||
|
||||
![]()
εστειλα σημερα τη γυναικα μου και μου πηρε 3 θυληκες αμανο (αυτες τις εβαλε η υπαλληλος). μου ειπε πως τα αρσενικα που ηταν στο ιδιο ενυδρειο ηταν ψειρες ενω αυτες ειναι σε μεγεθος σαν τις ενηλικες αρσενικες αμανο που εχω. ο συνδιασμος ριγες με τελειες στο πλαι που εχουν οι θυληκες φαινεται σωστος λογικα ειναι θυληκες. το περιεργο ειναι πως γαλαζιζουν.... δυο φωτο απο τη μια και μετα ο αρσενικος για συγκριση. καμια γνωμη?
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω γιατι βλεπω βατραχια μεσα σε παγακια??
|
||||
|
||||
![]()
Οι αμάνο συνήθως είναι ελαφρώς γαλάζιες μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο ενυδρείο . Μετά αλλάζουν χρώμα και γίνονται πιο άσπρες.
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ χριστοφορε σε ευχαριστω. ειναι οντως θυληκια αυτη? για τετοια τη βλεπω
|
||||
|
||||
![]()
Μολις τις πήρα , μπορεί να μου πεί καποιος τί είναι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορουσαν να ειναι και blue pearl αλλα εμενα μου κανουν για στρεσαρισμενες αμανο.
|
|||
|
|||
![]()
ammano νομιζω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μοιαζουν πολυ με blue pearl...αν και θα μπορουσε να ειναι καποιο αλλο διαφανο ειδος που λογω στρες "μπλεδιζει"....
η πρωτη μου σκεψη παντως ειναι blue pearl.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 18-04-11 στις 20:15 |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι ολες απο το ιδιο ενυδρειο βλεπω εναν αρσενικο και 2 θυληκες αμανο. οι θυληκες ειναι οι μπλε θα ασπρισουν εν καιρω...
|
||||
|
||||
![]()
Παντως Καλιμανης δεν ειναι αυτο ειναι σιγουρο, δεν σου ειπε αυτος που σου τις πουλησε η εδωσε περι τινος προκειτε. Παντως πρεπει να ηρεμησουν για να μπορεσης να δεις τα χρωματα τους, και να μας βγαλης καμμια κοντινη να τις δουμε και εμεις μην βιαζεσαι. οκ.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ήξερε, μόνο αυτες βρήκα... εβγαλα κοντινότερες να δείτε... πως να μήν ειναι στρεσαρισμένες .. ήταν σε ενυδρείο με gyppies ουτε που ξέρω πόσα ηταν και κάτω είχε μονο χαλίκι..
|
|
||||
|
||||
![]()
ammano 99%
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα , μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει από την φώτο το φύλο των γαρίδων μου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω θυλικες ειναι και στις 2 φοτο!
|
||||
|
||||
![]()
οχι ρε...μπερδευτικες...
...Στην δευτερη ειμαι 99% οτι ειναι αρσενικος. Στην πρωτη νομιζω πως ειναι αρσενικο. |
|
||||
|
||||
![]()
επιτρεψτε μου να διαφωνισω...δεδομενου του οτι οι συγκεκριμενες γαριδες αναπαραγονται σε υφαλμυρο νερο,ο μονος σιγουρος τροπος θα ηταν να επιχειρησουμε αναπαραγωγη*εστω κι αν δεν πετυχει προκειμενου να ειμαστε Ακριβως σιγουροι...εκτος αυτου,ειναι πολυ ευκολο επισης αν εχεις μια μικρη ομαδα απο αυτες τις γαριδες στο ενυδρειο σου(γλυκο νερο) ,να τις δεις με αυγα πραγμα το οποιο σημαινει οτι ειναι θυληκες..τωρα για ΑΚΡΙΒΗ διαχωρισμο φυλου δεν γνωριζω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλως ειναι πολυ μικρες και γι αυτο εχω ενδοιασμούς για την πρωτη φωτο. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Ήθελε η μάνα μου σήμερα να της φτιάξω ένα 10λιτρο παλιό ενυδρειάκι που είχαμε για να το φυτέψει και να το βάλει στο πάσο στην κουζίνα. Το φυτέψαμε και όλα καλά! Η απορία μου είναι μπορώ να βάλω 2-3 Αμανο μέσα να μην είναι τόσο άδειο ? Εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28228 είδα ότι ζούνε από 10-28*C ισχύει? Αν η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από 10 μπορώ να μην βάλω θερμοστάτη? |
|
||||
|
||||
![]()
οχι,στους δεκα βαθμους,προσωπικα την θεωρω ακραια θερμοκρασια για αμανο!
εγω τις εχω 2 χρονια σε ενυδρειο χωρις θερμοστατη και απο την θερμανση του σπιτιου,σε συνδυασμο με το οτι ειναι κλειστο το ενυδρειο,δεν πεφτει κατω απο 20 η θερμοκρασια! αν εχετε θερμανση,νομιζω δεν θα υπαρχει προλημα,αλλα... ...το προβλημα ειναι οτι οι αμανο δεν θα τα καταφερουν σε 10 λιτρο! ισως κανενα μικροτερο ειδος οπως οι cherry,αλλα και παλι πολυ λιγα τα λιτρα! θα γεννανε και θα χρειαζεσαι συνεχεις αλλαγες νερου,πραγμα που σημαινει οτι θα ειναι ευθραυστες οι παραμετροι του νερου! συν το οτι για να τις βαλεις,θα πρεπει να εχει "ωριμασει" ο βυθος του ενυδρειου(2-3 μηνες)! εγω θα εβαζα "ενα" apple snail και νομιζω θα ηταν μια χαρα. αλλα περιμενε να μας απαντησουν και αλλοι πανω σε αυτο! |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την συμβουλή απλά παραξενεύτηκα για την θερμοκρασία γιατί όσο και αν έψαξα δεν ανέφερε κανένας άλλος τόσο χαμηλή θερμοκρασία.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με αναπαραγωγή Amano. | yannis | Γαρίδες του γένους Caridina | 223 | 06-03-16 22:03 |
Θέματα σχετικά με συγκατοίκους Amano. | panos73 | Γαρίδες του γένους Caridina | 73 | 30-08-15 09:02 |
Γενικές πληροφορίες για Tropheus | MiziGr | Tanganyika | 6 | 14-07-15 08:03 |
γενικές πληροφορίες για πολλά κ διάφορα PETS | polykarpos | Ιστοσελίδες στο Internet | 10 | 08-02-15 22:52 |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |