|
|
||||
|
||||
![]()
Πανδαισία χρωμάτων!
|
|
|||
|
|||
![]()
Θέλουμε δουλίτσα Δημήτρη είχα μερικά θέματα με νιτρικά αλλά το στρώνω .
πιστεύω σε λιγότερο από ένα μήνα θα ξανά έχω τα χρώματα που είχα..... |
|
||||
|
||||
![]()
Ολα απιστευτα Σακη μπραβο...τι κανουν τα παλιο λεντ!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Όλα κομπλέ Γιάννη σκέφτομαι κάποια στιγμή να δοκιμάσω και άλλο φάσμα αλλά τον σκέφτομαι .
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τι φάσμα σκέφτεσαι Σάκη; Ξέρεις οτι εγώ επιμένω κ επικροτώ την uv ακτινοβολία.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο σακη.
Καθε εμπόδιο για καλό. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη το επόμενο θα είναι με ένα περισσότερο υπ και αυτό για να εέχω καλή ααναλογία πάνω στο λεντ παραπάνω δεν το σκέφτομαι .
δεν είναι μόνο το θέμα ανάπτυξης. θα παίξω 10* 10κ 5 *12 κ 5 * 14κ 5* 16κ 5 *υν 20 * royal blue. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ άσπρο δεν θα ειναι;
------------------------- Τι άλλο σε προβληματίζει στα uv? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη golf4470 : 06-09-16 στις 14:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι θέμα αισθητικής .
Ανάπτυξη υπάρχει πολύ και η ανάπτυξη έχει να κάνει με πολλά . Από εκεί και πέρα τα κοράλλια θέλουν από 6500κ μέχρι 17000κκαι εκεί εστιάζω . |
|
||||
|
||||
![]()
Το 6500- 17000K ειναι μεγάλο μέτρο. Το θέμα ειναι να βάλεις το φάσμα στο οποίο φωτοσυνθέτουν περισσότερο τα κοράλλια σου κ εκεί βοηθάει η ακτινοβολία uv.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν θέλω να είναι θερμοκήπιο θέλω να είναι Ωραίο! Να έχει ανάπτυξη αλλά δεν στοχεύω μόνο την ανάπτυξη! |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ειναι γούστο στον καθένα αυτο. ¶ρα ειναι θέμα αισθητικής
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη μην το βλέπεις έτσι !
Βλέπεις ότι και με 4 είχα τρελή ανάπτυξη! το να τα κάνω 15ή20 στα 50 για να πάρω ένα 5%ή 10% δεν μου λέει κάτι . ¶σε που λόγω λιγότερων λουμεν πιθανών και παρ να είναι το ίδιο η και χειρότερα! Αυτήν την διαφορά την παίρνω από αλλού όπως παραμέτρους κυκλοφορία κ.α. όποτε δεν με απασχολεί να κάνω ένα φάσμα λιγότερο όμορφο ! |
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη μη χαλάω το θέμα σου τώρα, θα ανοίξουμε ένα νέο θέμα περί φωτισμού.
Δεν ξέρω τι έχεις κάνει στο ενυδρείο σου αλλα ειναι χάρμα οφθαλμών!!! ------------------------- Και ειμαι σίγουρος οτι τα καινούργια λεντ σου θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη golf4470 : 06-09-16 στις 15:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για αυτο που σου ανεφερα στο τελευταιο μνμ σχετικα οτι με τα πολλα uv θα χανουμε σε αποδοση στην δυναμη του φωτιστικου τι εχεις να πεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο οτι θα χάσει σε απόδοση το φωτιστικο αλλα κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις κάθε φορά κ στην προκειμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει η υγεία των κοραλλιών. Έρευνες εχουν δείξει τελευταία οτι ακόμα κ απο τα 380nm- 450nm το κοράλλι φωτοσυνθετει στα φουλ του. Η γνώμη μου ειναι οτι το 1/3 των LEDs να ειναι uv κ αν πιστεύουμε οτι το φωτιστικο μας δεν θα καλύπτει το ενυδρείο μας τότε να το κάνουμε λίγο πιο μεγάλο.
Τα 2 τελευταία χρόνια πειραματίστηκα πολυ πάνω σε αυτο το θέμα με κοράλλια ίδιου μεγέθους, ίδιας οικογένειας, στο ενυδρείο μου κ σε ενυδρεία άλλων παιδιών. Τα δικά μου κοράλλια αναπτύσσονταν 3 φορές περισσότερο. Βέβαια αυτο το πείραμα πρέπει να γίνει σε ένα ενυδρείο με ίδιες παραμέτρους κ διαφορετικό φωτισμό αλλα αυτο ήταν αδύνατο. Η γνώμη μου ειναι οτι τα led φωτιστικά ειναι ανώτερα απο τα T5 όταν χρησιμοποιούνται τα σωστά LEDs στη σωστή θέση με τους σωστούς φακούς. Χρησιμοποιώντας λευκά κ μπλε LEDs δεν φτιάχνουμε ανώτερης ποιότητας φωτιστικο απο ένα φωτιστικο Τ5. Αυτή ειναι η προσωπική μου άποψη κ δεν σημαίνει οτι με λευκά κ μπλε δεν θα έχεις υγεία κ ανάπτυξη. Συζητάμε για ένα φωτιστικο που θα μπορεί να δώσει τα μέγιστα. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη έκατσα και έψαξα λίγο αυτό που μου έλεγες .
Βρήκα ένα πολύ ωραίο θέμα για την ανάπτυξη σχετικά με το το θέλουν τα κοράλλια . Έχω κρατήσει τα λινκ και θα προσπαθήσω να φτιάξωτης επόμενες ένα θέματακι σσχετικά με αυτό . Πάντως αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι στα ελληνικά site δεν έχει σχεδόν τπτ σχετικά με αυτό αλλά και πολλά άλλα θέματα . καταραμένα αγγλικά !!!! |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φοβερό ρεεφ σακη!
να είσαι πάντα καλα και να το χαίρεσαι φιλε! τα κοράλλια σου είναι πλέων ενα & ενα χάρμα ιδεσθαι........... |
|
|||
|
|||
![]()
Νικόλα θέλουμε λίγο δουλίτσα να το φτάσω στο επίπεδο που έχω στόχο .
κύριος σε χρώματα ..... παντός πάμε πολύ καλά και ξανά έπεσαν τα νιτρικά . Σε λίγες μέρες θα είμαι πάλι στο μηδέν.... |
|
||||
|
||||
![]()
Πω πω τι χρώματα ειναι αυτά; μπράβο Σάκη
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο φιλαρακι , σουπερ
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Μας αρρωστησες παλι!!
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
έλα βάλε φωτο!!!
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Το διήμερο που μας πέρασε έπεσε πολύ δουλειά !
Στα πλαίσια της αναβαθμίσεις που θέλω να κάνω ήταν και η αλλαγή του αραγωνιτη ! Αφαίρεσα σε δυο δόσης μαζί με την αλλαγή νερού τον παλιό! ![]() ![]() Στην συνέχεια έβαλα και τον καινούργιο ! Σε όλη την διαδικασία έριχναν μετά από κάθε αλλαγή μια αμπούλα για αμμωνία και βακτήρια για να μην έχουμε θέματα ! ![]() Αρκετά καθαρό μέσα σε μερικές ώρες! Με μπουκάλι αδειαζα τον αραγωνιτη στο ενυδρείο και μάζευε την περισσότερη βρόμα στο μπουκαλάκι ! Και μερικές κοντινές την ώρα της αλλαγής νερού! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εντάξει, τωρα το ενυδρειο τα σπαει!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Θέλει δουλίτσα μερικά κοράλλια την άκουσαν λίγο !
Ετοιμάζεται δυνατή αναβάθμιση σε μέχρι τα Χριστούγεννα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σακη απίστευτη αλλαγή φιλε!
Σου αξίζουν συγχαρητήρια για την αντικατάσταση χωρις μεταβολές! Πιστεύω οτι η αντανάκλαση που θα σου δωσει το λευκό του αραγωνιτη σε συνδυασμό με τα ζεο χρωματα που εχεις,θα απογειώσουν το ενυδρείο σε αλλη διάσταση! Καλη τύχη και στο νέο aquascape! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DSB πως κανουμε? | alan boy | Θαλάσσια Βιολογία | 2 | 22-11-08 15:35 |
TDS τι κανουμε? | alan boy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-02-07 13:32 |