|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
ουσιαστικα στο κουτι παρουσιαζει ενακυκλωμα το οποιο στο power supply υποδοχη δινεις τροφοδοσια μονο για τον κοντρολλερ και χρησιμοποιηεις καθε ρελε σαν διακοπτη στην τροφοδοσια της θερμανσησ και της ψυξης αναλογα.δηλαδη δεν περνουν ρευμα απο το κοντρολλερ αλλα απο δικες του πριζες και ο κοντρολλερ απλα λειτουργει σαν διακοπτης .συνδεεις με λιγα λογια στο 5-6 και στο 7-8 κανεις αντιστοιχα μια γεφυρα τον ουδετερο της παροχης τις καθε συσκευης .Στη συνδεση με τις γεφυρωσεις γλυτωνεις τις 2 εξτρα πριζες δινοντας σε ολα ρευμα απο τον κοντρολλερ απευθειας. Γ αυτο ενδικνιται αυτο με τις γεφυρωσεις!
|
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ...ευχαριστω παιδια...
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια που μπορω να βρω αθορυβα ανεμιστηρακια που να βγαζουν και μπολικο αερα ομως; Ευχαριστω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.e-shop.gr/konig-fan-80mm-p-PER.809151 http://www.e-shop.gr/konig-fan-120mm-p-PER.809152
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στα σχολια κατω λενε οτι κανουν θορυβο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εντελώς αθόρυβα δεν υπάρχουν... ανεμιστήρες είναι
![]() εγώ τα δουλεύω στα 9V και ίσα που ακούγονται στις μεγάλες ζέστες που τα βάζω στο 12V ακούγονται αλλά τότε δε με απασχολεί ο θόρυβος αλλά η ψύξη. |
|
||||
|
||||
![]()
Ο θορυβος εξαρτάται από τη ροή του αέρα, δεν είναι και τελείως αθόρυβα. Ειναι από τα πιο ανθεκτικά στη υγρασία όμως. Αν θες λιγότερο θόρυβο και έχεις χώρο βάλε τα 120αρια. Τα ανεμιστηράκια όσο πιο μικρά είναι τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν.
|
||||
|
||||
![]()
Τα σχολια ειναι απο κομπιουταραδες, οχι ενυδρειαδες.
Αν βρεις ανεμιστηρι που κανει δουλεια σε ενυδρειο χωρις θορυβο αναλογο προς την ψυκτικη αποδοση του, γραψε κι εμενα, γιατι εχω παρει καμια 20αρια και εχω δοκιμασει. Να μη δοκιμαζω κι αλλα. Κατα τα αλλα συμφωνω με Τακη. ------------------------- Το θεμα ειναι οτι εχουν μεγαλη αποδοση για τον θορυβο που κανουν, εχουν μεγαλη αντοχη στην υγρασια, ειναι παμφθηνα, και με ενα πολυπακ τροφοδοτικο 3-12V μπορει ο καθενας να το κανει αθορυβο, επιλεγοντας πιο χαμηλα volt. Φυσικα ετσι ριχνει την ψυκτικη ικανοτητα, αλλα αν τον φτανει θα ειναι μια χαρα κι αθορυβο. Αν πεσει καμια χοντρη ζεστη και δεν κατεβαζει θερμοκρασια, το φουλαρει.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-05-14 στις 16:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
οπότε για να μπω στο νόημα και εγώ,
για ένα μέτρο μήκος-40 ύψος-30 βάθος χοντρικά τι θα χρειαστώ; θα φτιάξω καλοκαιρινό καπάκι. |
|
||||
|
||||
![]()
Ποση διαφορα θερμοκρασιας ενυδρειου-χωρου, θελεις να εχεις ? (πχ ποση ειναι η ανωτερη θερμοκρασια που πιανεις στο χωρο και ποση ειναι η ανωτερη ανεκτη που ζουν καλα τα ψαρια)?
Εχεις συνηθως μεγαλη ατμοσφαιρικη υγρασια στην περιοχη σου? Καθαρα λιτρα νερου?
|
|||
|
|||
![]()
λίτρα νερού περίπου 90.
στο αγρίνιο μένω, όπου μετά τις απογευματινές ώρες η υγρασία είναι 60% αςπούμε. χρυσόψαρα έχει το ενυδρείο. η θερμοκρασία στο χώρο μπορεί να φτάσει άνετα τους 30+. |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε οσο μεγαλυτερα σε διαμετρο ανεμιστηρια χωρανε στο καπακι.
Κρυου νερου ειναι το ενυδρειο. Οσο μεγαλωνει η διαφορα θερμοκρασιας που θελουμε να πετυχουμε, τοσο πιο δυσκολα κατεβαζει. Δλδ αν εχουμε 33 στο χωρο και θελουμε να παμε 30 στο ενυδρειο (δλδ μειον 3) και μας εφτανε ενα 80αρι ανεμιστηρι. Αν θελαμε να παμε 27 (δλδ δυο φορες μειον 3) δεν θα μας φτανουν δυο 80αρια. Θα θελουμε 4. Υποθετικα αυτα τα νουμερα, αφου παιζουν κι αλλοι παραγοντες ρολο. Υπολογιζω για το δικο σου, κι αν φτανει το καπακι να τα χωρεσει, 3χ80αρια ή 2χ92αρια θα το καλυπτουν. Κι ασε χωρο μπας και χρειαστει κι αλλο. Σε δικο μου ενυδρειο που καμια στιγμη σε χοντρο καυσωνα, δεν εφταναν τα 2χ92 που ειχα βαλει (ενω δουλευαν 24/24ωρο, εφτασε στους 27, απο 25 που ειχα ανωτερη), ανοιξα το καπακι και στηριξα προχειρα/προσωρινα 1-2 ακομα. Φυσικα, με πολυ χρηση ανεμιστηρων, αν λειπει κανεις για μερες, και δεν υπαρχει καποιος να αναπληρωνει την εξατμιση, χρειαζομαστε αυτοματη αναπληρωση.
|
|||
|
|||
![]()
http://www.e-shop.gr/konig-fan-80mm-p-PER.809151
όταν λέμε 80αρια εννούμε τα παραπάνω φαντάζομαι. ωραία λοιπόν. αν μπορεί κάποιος ας γράψει αναλυτικά τι να παραγγείλω (τροφοδοτικά και όλα τα απαραίτητα). διαθέτω τον eliwell. ακόμα λείπουν οι συμβουλές για το καπάκι. |
|
|||
|
|||
![]()
μολις ολοκληρωσα το DIY καπακι για το χρυσοψαραδικο...
![]() με LED ΦΩΤΙΣΜΟ και 3 ανεμιστηρακια για ψυξη... κανουν τρομερη δουλεια !!! η θερμοκρασια κατεβηκε 1.5 βαθμους σε 15 λεπτα !!! ![]() τωρα μου μενει να συνδεσω και το controler και ειμαι κομπλε... ![]() μπραβο σε ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν με το θεμα αυτο και μας εδωσαν τα φωτα τους... ![]() σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια... ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalafan : 28-05-14 στις 21:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ωραία δουλειά έκανες, γεια στα χέρια σου
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω φιλε μου...
![]() η αληθεια ειναι οτι το ολο project δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται... ![]() θελει αρκετο χρονο και κουραση για να γινει... ![]() αλλα το αποτελεσμα σε αποζημιωνει... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τώρα το είδα, θα διαβάσω και θα ψάξω για παρέα στην κατασκευή.
------------------------- Μεγάλος Αρχηγός ο Σπύρος. ¶ρχοντας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gianni zym : 28-05-14 στις 22:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εχω δοκιμάσει τους μεγαλους konig.... 2 σε ενα 40 λιτρο... κυμα απο επανω το νερο αλλα η θερμοκρασια , οταν ειχα βαλει το δευτεο αναιβενε... ![]() Εσεις τι υγρασια εχετε στο δωματιο... εμενα παντως πιανει 70-80 % |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δικιμασες και χωρις ανεμιστηρες?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα παρατηρησα , οπως ειπα και παραπάνω, οτι με 2 ανεμιστηρες αντι να μειωνει η θερμοκρασια αυξανε, ισως επειδη δεν μπορουσε να εξατμιστει το νερο , και στην ουσια εστελνε περισσοτερο ζεστο αερα επανω στην επιφανεια. ![]() Οπως ειπα δεν ξερω τι ποσοστο υγρασιας εχετε εσεις... Σε εμενα μια νορμαλ μερα ειναι 50% τις καλές ζεστες ομως φθανει και 80-85 % οπου εκει αντε να κατεβασουν 1C απο την θερμοκρασια του δωματιου. Γενικα δεν πολυ εχω προβλημα στα ενυδρεια, το προβλημα ειναι στο 180 λιτρο οπου χανω τα φυτα καθε καλοκαιρι γιαυτο και καθε χρονο το αλλαζω το aquascape , και στις crs που πρεπει να εχω 24c. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χωρις ανεμιστηρια ανεβαζει. Με δυο ανεμιστηρια ανεβαζει. Ποτε κατεβαζει? ------------------------- Η πτωση της θερμοκρασιας με του ανεμιστηρες γινεται μεσω της εξατμισης. Απο εκει και μετα, δες στα παρακατω τι μπορει να σου φταιει και δεν κατεβαζει θερμοκρασια. Παράθεση:
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-05-14 στις 23:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια ενας γνωστος μου ηλεκτρονικος μου εφτιαξε την κατασκευη με τα ανεμιστηρακια και μολις τωρα την εγκατεστησα.
Ομως τα ανεμιστηρακια δεν εχουν ξεκινησει να λειτουργουν (οταν βαζω μονο του το τροφοδοτικο στην πριζα λειτουργουν κανονικα). Μηπως κανω κατι λαθος; Του εδειξα το σχεδιο απο εδω και με βαση αυτο μου εκανε τις συνδεσεις ο γνωστος μου. Και κατι ακομα. Στον controller λεει 29 βαθμους αλλα στο θερμομετρο (sera precision) λεει 30. Να ρυθμισω τον controller σε 30 ή να τον αφησω 29; Ποιος λεει αληθεια; Ειναι μεγαλη διαφορα.... Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
![]()
δες τη συνδεση του φις των ανεμιστηρων στο controler
|
|
|||
|
|||
![]()
Απ'οτι ειδα ειναι σωστες οι συνδεσεις στον controller. Μηπως ειναι χαλασμενο το φις δεν ξερω.
Με τη θερμοκρασια τι να κανω; |
|
|||
|
|||
![]()
το θερμομετρο της Sera απο οτι ξερω ειναι αξιοπιστο...
αρα βαλε το κοντρολερ σ αυτη τη θερμοκρασια |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν και το φις ειναι ενταξει τοτε τι αλλο μπορει να φταιει που δεν δουλευει; |
|
||||
|
||||
![]()
Βγάλε μια φωτογραφία τον κοντρολερ με την συνδεσμολογια να το δούμε
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα εχω βαλει τωρα να δουλευουν με το τροφοδοτικο τους και εδω και 2 ωρες δεν εχει πεσει καθολου η θερμοκρασια, γιατι; Σε 110 λιτρα εχω βαλει 3 12βολτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Σου ανάβει το φωτάκι που δείχνει πως λειτουργεί το cool ;
|
|||
|
|||
![]()
Ναι αναβει
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 53 (0 μέλη και 53 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη ενυδρειου | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 27-05-11 15:33 |
Κατευθυντηριες οδηγιες για το στησιμο ενυδρειου | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 05-02-09 15:14 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 92 | 09-01-09 20:21 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |