|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
socolofi, labido caeruleus και maingano |
|
||||
|
||||
μη μασας βαλτα
και το πολυ πολυ αν δεις οτι δεν σου ΄βγαινει΄ τα βγαζεις.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
με τοσα λιτρα και 1.40 μηκος?? |
|
||||
|
||||
ελα ντε!!!
|
||||
|
||||
Αυτο δεν σου ειπα...μου κανει μεγαλη εντυπωσει αυτο.
Το ενυδρειο σου ειναι για δισκους και σκαλαρια... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αλλα δεν ειμαι φαν των φυτεμενων πια προτιμω πετρες και αμμμο μαλλον κατι σαν θαλασσινο γλυκο νερο |
|
||||
|
||||
ΜΙΜΗ τα socolofi έχουν τελικό μέγεθος τουλάχιστον τα 12εκ..είναι μεγαλούτσικα και αυτά!
GLADIATOR εγώ σου προτείνω να μην βιάζεσαι..φτιάξε πρώτα το ενυδρείο σου και όλα αυτά τα βλέπουμε μετά!το αν θα μπουν 3 ή 4 χαρέμια δηλαδή!Έτσι και αλλιώς η ιχθυοφόρτωση του ενυδρείου θα πρέπει να γίνει σιγά σιγά..δεν θα πετάξεις μέσα με το που το στήσεις 12 ψάρια..δεν σου λέω καν για 16 που συζητάς!σιγά σιγά..φτιάξτο..βάλε τα 2 πρώτα χαρέμια(και αυτά όχι μαζί) και μετά από λίγο καιρό βλέπεις... ¶λλωστε μην είσαι τόσο σίγουρος οτι θα βρεις χαρέμια..μπορεί να χρειαστεί να βάλεις 6-7 ψάρια από κάθε είδος μέχρι να βγάλεις 1m + 3f! |
|
||||
|
||||
α δηλαδη δεν μπορεις να τα ξεχωρισεις?
μαλλον....... θα συνεχισω με αυτο που εχω βαζοντας 2 χαρεμια labido caeruleus και maingano |
|
||||
|
||||
Mε αυτό που έχεις εννοείς με το 1μ ενυδρείο;;
|
|
||||
|
||||
ναι αυτο που εχω ειναι το 1 μετρο
λεω να ξεκινησω ετσι να δω πως θα παει και οταν ερθουν οι γεννες φτιαχνω ενα καινουριο.... |
|
||||
|
||||
Nα ξέρεις οτι είναι κάτι παραπάνω από οριακά το 1 μέτρο για 8 ενήλικα ψάρια!Θα πρέπει να ρίξεις πολύ πέτρα που αυτό σημαίνει οτι θα είσαι γύρω στα 180 λ καθαρά!Εγώ λέω να ξεκινήσεις βάζοντας ένα χαρέμι μέσα και μετά από λίγο καιρό θα κρίνεις αν μπορεί να μπει και 2ο χαρέμι!Μην βιαστείς να βάλεις και τα 2 μαζί..
Επίσης να ξέρεις οτι θα σε δυσκολέψει το να βρεις 1m + 3f..εκτός αν πάρεις από συνχομπίστα έτοιμο αποδεδειγμένο χαρέμι! Αν πάρεις μικρά από γέννα συνχομπίστα θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να βγάλεις αυτό που θέλεις και να δώσεις τα υπόλοιπα ψαράκια.. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
να βιαστω καθολου θα το παω οσο πιο αργα γινεται και θα βαλω αρκετη πετρα τωρα αν μεινω στο ιδιο ενυδρειο που μαλλον θα μεινω θα βαλω αρχικα τα λαμπιδακια εως οτου πετυχω χαρεμι και μετα θα μπουν και οι μαγκες με τα λεφτα που θα σωσω σκεφτομαι να κανω ενα γαριδαδικο και ενα μονομαχοενυδρειο τωρα αν ηταν να βαλω μονο ενα ειδος μηπως εχετε να προτεινετε καποιο αλλο? ποιο θεωρειτε ποιο ομορφο αν γινεται με ποικιλια χρωματων και αεικινητο? |
|
||||
|
||||
Μπορείς να βάλεις 10-12 demasoni αν σου αρέσουν ή pseudotropheus saulosi που είναι διαφορετικό χρώμα το αρσενικό από τα θηλυκά...
Δες εδώ..http://www.google.gr/imgres?q=pseudo...w=1024&bih=509 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αν γυρισω στη πρωτη μπυ επιλογη με λαμπιδο και μαινγκανο μεχρι ποσα μπορω να βαλω? οσο για αυτα που μου προτεινες ειναι και τα δυο πολυ ωραια με τι κριτηριο να διαλεξω καμια βοηθεια? |
|
||||
|
||||
10-12 ψάρια θα βάλεις μόνο αν βάλεις demasoni..γιατί δεδομένου οτι θα χάσεις κάποια ψάρια από τις διαμάχες,να σου μείνει ένας μεγάλος αριθμός και σε συνδυασμό με τις πολλές πέτρες να καταφέρεις να μετριάσεις την επιθετικότητα τους(τα demasoni είναι πολύ επιθετικά μεταξύ τους και γιαυτό δεν τα βάζουμε σε χαρέμι αλλά σε 'φυλή')!Επίσης τα demasoni έχουν μικρότερο τελικό μέγεθος απτα labido και τα maingano που λες..
Αν γυρίσεις στην πρώτη σου επιλογή κάνε αυτό που είπαμε...βάλε πρώτα τα labido,να βγάλεις ένα χαρέμι,και μετά από λίγο καιρό βλέπεις.. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Τι εννοείς;;Όλα που σου ανέφερα στοματοεπωάζοντα είναι πάντως.. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
γεννανε σαν γκαπυ? |
|
||||
|
||||
Αν εννοείς σε συχνότητα δεν γνωρίζω γιατί δεν είχα ποτέ guppy..πάντως τα labidos θεωρούνται πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή,και αν έχεις ένα χαρέμι,τα μπουκώματα θα είναι συχνό φαινόμενο...
|
|
||||
|
||||
Υπαρχει περιπτωση με τις ασβεστολιθηκες πετρες
και τον αραγωνιτη να ξεφυγω απο την επιθημητη ποσοτητα kh και ph? η δεν υπαρχει προβλημα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gladiator : 03-08-11 στις 17:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Δεν νομίζω..μην αγχώνεσαι..
|
|
||||
|
||||
ισα, ισα...
|
|
||||
|
||||
λοιπον παιδια σιγα-σιγα φτανει η ωρα για τα πρωτα ψωνια για το malawi
πειτε ομως αν βαλω labido και maingano μεχρι ποσο αριθμο ψαριων γενικα μπορω να εχω μεσα??? |
|
||||
|
||||
Πρώτα θα βάλεις τα labido ένα χαρέμι ή έναν αριθμό 5-6 ατόμων μέχρι να σου βγει το χαρέμι και αργόοοοοοτερα έτσι και δεις οτι σε παίρνει βάζεις και τα maingano..
Έτσι και αλλιώς η ιχθυοφόρτωση πρέπει να γίνει σιγά σιγά.. |
|
||||
|
||||
Νομίζω maximum από ένα χαρέμι γιατί αυτά δίνουν και εύκολα σχετικά γέννες και θα πρέπει σύντομα να αρχίσεις να δίνεις ψαράκια
|
|
||||
|
||||
ναι βρε παιδια σιγα-σιγα θα γινουν
αλλα οταν αρχισουν οι γεννες και περασει καιρος μεχρι ποσο πληθυσμο ψαριων μπορω να εχω? |
|
||||
|
||||
Γιατί αγχώνεσαι από τώρα;;βάλε το πρώτο είδος,να σου βγάλει χαρέμι και βλέπεις πως τι και αν...
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|