|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
καλε ακριβο ειναι, ψαξε κιαλο...
εγω το δικο μου το πηρα με ενα λεντακι(on-off) |
|
||||
|
||||
καλημερα οποιος κανει παραγγελεια ας παρει ενα και για εμενα γιατι με ebay και paypal δεν εχω καμια σχεση
|
||||
|
||||
να κανω μια ερωτηση διπλη?
τις κεραμικες μπαλες που βλεπουμε στα vivarium πριν απο το χωμα που μπορουμε να τα βρουμε και τι ακριβως λειτουργια εχουν? http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...ed=0CBoQ9QEwAw
|
||||
|
||||
Αυτές οι μπάλες χρησιμοποιούνται για να στραγγίζει το νερό από το χώμα και να μην είναι οι ρίζες μέσα στο νερό και σαπίζουν, αλλά παράλληλα να κρατάνε την υγρασία και να δίνουν όση χρειάζεται στα φυτά. Δεν είμαι σίγουρος που μπορείς να τα βρεις, ίσως όμως σε φυτώρια που έχουν και ήδη υδροπονικής. Γενικά είναι πολύ φθηνά... κανονικά.
|
|
||||
|
||||
εκανα και εγω μια emersed με κουμπα αντε να δουμε.....
|
|
||||
|
||||
Καλή αρχή φίλε μου .. και καλή επιτυχία… φαντάζομαι έφτιαξες την καλλιέργεια εκτός σπιτιού…
|
||||
|
||||
yeap ειναι ανοιξη
|
|
||||
|
||||
Διαβασμένος είσαι φίλε μου kingrim και χαίρομαι…
Μόλις αναπτυχθεί η “cuba” περιμένουμε Φώτο... Έλα να βλέπω καλλιέργειες... άνοιξη έχουμε.. δοκιμάστε ….κάνει καλό...
|
||||
|
||||
Star Moss
Γεια και χριστος ανεστη!...
Μολις παρελαβα ενα πακετακι απο μαλεσια με star moss... ..η κατασταση της ηταν... "ετσι και ετσι" Πρασινη, αλλα οχι πολυ Επειdη ξερω οτι δεν κρατα και πολυ στο ενυδρειο.. ..σε ενα ταπερακι με νερο, εβαλα πετρες(που εφταναν πανω στην επιφανια) και την εβαλα πανω... Να βαλω ζελατινα.. και τι πρεπει να προσεξω?... ζελατινα με τρυπες ή οχι?... Μεγαλωνει?... γρηγορα ή αργα... Η σταθμη του νερου ειναι καλα?... Δειτε φωτο: http://i685.photobucket.com/albums/v...o/DSC_1698.jpg http://i685.photobucket.com/albums/v...o/DSC_1699.jpg http://i685.photobucket.com/albums/v...o/DSC_1703.jpg |
|
||||
|
||||
πολύ καλή επιλογή φίλε Ηλία κρίνοντας από το χρώμα η star moss δείχνει μια χαρά…(ικανοποιητική εμφάνηση)
Μέσα στο ενυδρείο θα σου κρατήσει μάξιμουμ 2-3 μήνες και με πολλές δυσκολίες και απαιτήσεις είναι καθαρά υδρόφιλο φυτό. Χρειάζεται υψηλό φωτισμο και Co2..Kαλά έκανες με το όλο σύστημα νερό-πέτρες απλά πρέπει να κατεβάσεις την στάθμη στην μέση του δοχείου…Η ζελατίνα η κάποιο είδος καπακιού είναι απαραίτητά. Δεν πρέπει να τα ακουμπάει το νερό …απλά να μεγαλώνουν με την υγρασία και τα ψεκάσματα. Είναι σχετικά αργής ανάπτυξης…αλλά μην σε ανησυχεί….Επειδή παρατήρησα ότι οι πέτρες είναι ψηλές και οι moss στην κορυφή φρόντισε μην ακουμπάει η ζελατίνα πάνω στα moss γιατί μπορεί να σαπίσουν…( Παρόλο που είναι πολύ όμορφες οι πέτρες με τις moss στην κορυφή νομίζω θα ηταν καλύτερο να πλάγιαζες τις πέτρες... Εχω παρατηρήσει ότι χωρίς τρύπες στο καπάκι αναπτύσσονται καλύτερα τα moss…εφόσον ανοίγεις το καπάκι κάποιες φορές για να ψεκάσεις πιστεύω πως είναι αρκετό … Και προσοχή σε φωτεινό προς σκιερό σημείο.. αλλιώς τις έχασες…
|
||||
|
||||
Σχετικα με την emersed cuba, αν την βλεπει για λιγο ο πρωινος ηλιος απ'ευθειας υπαρχει περιπτωση να καταστραφει? Ρωταω γιατι αφενος την εχω στο μπαλκονι αλλα ειναι κατω απο τεντα ολες τις ωρες και εδω και μια εβδομαδα δεν δειχνει σημαδια αναπτυξης. Σκεφτομαι να την παω σε αλλο μπαλκονι που μονο ο πρωινος ηλιος (8.00-11.00 περιπου)θα την πιανει απ'ευθειας.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το σημείο που τοποθετείτε μία καλλιέργεια πρέπει να είναι φωτεινό όχι υπό σκιά… Καλό είναι να μην την βλέπει πολύ ο ήλιος…(για να μην την κάψει ή μην χαλάσει από την πολύ ζέστη…) οπότε το σημείο που θα την τοποθετήσεις πρέπει να είναι φωτεινό - δροσερό και αντίστοιχα το βράδυ να έχει υγρασία…
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AQUA PURA : 17-04-10 στις 00:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
πολυ καλο ποστ πως και δε το ειχα δει
ο θωδορης ακομα κλαιει που χαλασε η κουμπα αμα το διαβασει θα γελασει το χιλακι του
|
||||
|
||||
Ας μας ανοίξει λίγο η όρεξη... μιας και μπήκε η άνοιξη… "Cuba"...
Ορίστε κάποιες φωτογραφίες από τις καινούριες emersed καλλιέργειες μου 2 εβδομάδων περίπου … Καλλιέργεια Νο1. Καλλιέργεια Νο2. H "Cuba" αναπτύσσεσαι σε σχετικά γρήγορους ρυθμούς ξεκινώντας από την 4 ημέρα και καλύπτοντας σιγά σιγά τα κενά. Ακόμα φαίνονται κάποια φυλλαράκια τα οποία είναι κίτρινα (αυτό είναι το στάδιο προσαρμογής του φυτού στο καινούριο του περιβάλλον ) οπου στην συνέχεια πέφτουν και αντικαθιστούνται από καινούρια. Αυτή την φορά έφτιαξα όξινο έδαφος δλδ χαμηλό Ph το παράκανα λίγο.... αλλά ήθελα να πειραματιστώ… παρατηρήσεις κλπ. θα γραφτούν μόλις αναπτυχθεί πλήρως... ευχαριστώ Αντώνης
|
|||
|
|||
η μεταφορα απο το κεσεδακι στο ενυδρειο πως γινεται ?
|
|
||||
|
||||
Με προσεκτικές κινήσεις βγάζεις την ποσότητα που θες από την καλλιέργεια (πάντα αφήνουμε λίγο για να ξανα απλώθει ) καθαρίζεις με χλιαρό νερό το φυτό, κυρίως στα ριζώματα για να φύγουν τα χώματα…το χωρίζεις σε μικρές ποσότητες και την τοποθετείς στο ενυδρείο με τσιμπίδα σε μικρές αποστάσεις κάνοντας μικρές ομάδες .
|
|||
|
|||
Παράθεση:
α) θα υπαρχει επιτυχια στην καλλιεργια β) μπορει να γινει μεταφορα ολης της καλλιεργειας και γεμισμα του ενυδρειου με προετοιμασμενο νερο ? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τον συγκεκριμένο τρόπο που λες δεν τον έχω δοκιμάσει εγώ προσωπικά αλλά το έχω δει να γίνεται με υπόστρωμα + χώμα δεν γνωρίζω να σου πω όμως τα τελικά αποτελέσματα αναπτηξης των φυτών . Δεν υπάρχει όμως λόγος να χρησιμοποιήσεις υπόστρωμα και να μπαίνεις σε έξοδα αφού υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα χώματα potting soils που έχουν σίγουρα αποτελέσματα και είναι και πιο οικονομικά….(π.χ. Algoflash). Tην τελευταία ερώτηση σου δεν την καταλαβαίνω.. τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ? αν μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος θα βοηθούσε πολύ … μήπως θες να κάνεις dry start?
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Απλα σκεφτομουνα να ετοιμασω μια μεγαλη καλλιεργια και απλα μετα να μετεφερα ολη την καλλιεργεια μαζι με το χωμα της στο ενυδρειο . για αυτο ρωτησα για υποστρωμα ενυδρειου αντι για algoflash , αυτο που εχω σαν σκοπο να ξεκινησω μεσα στο s/k ειναι να παρω 2 ιδια κουτια , με ιδια ποσοτητα φυτων απλα να αλλαζει το χωμα και να κανω μια συγκριση οσων αφορα την αναπτυξη της μιας και της αλλης καλλιεργειας , τα κουτια θα ειναι στον ιδιο χωρο , με τον ιδιο φωτισμο και σαφως τα ψεκασματα θα ειναι τα ιδια |
|
||||
|
||||
¶μα βάλεις το χώμα στο ενυδρείο θα κανείς λάσπη...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Χρησιμοποιούμε το χώμα σαν υπόστρωμα και χαλίκι από πάνω για βυθό με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρξει πρόβλημα…δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγετε πάντως και καλό είναι να συζητηθεί πριν γίνει αυτή η μέθοδος για να μην υπάρξουν προβλήματα πχ…για την επιλογή χώματος (potting soil) (κάποια σαπίζουν σε γρήγορο διάστημα) πόση στρώση χαλικιού θα χρησιμοποιήσουμε, πυκνότητα χαλικιού.. κλπ
|
||||
|
||||
Δασκαλε πως σου φαινεται?????
Μονο μην το δει ο ALEX...... |
|
|||
|
|||
ωραια , αντε βγαλε τιποτα να αρχισω και εγω
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ελα, που σε παιδι, φερε και απο δω μια μεριδα χορτα... μια χαρα παει Αντρεα, μπραβο... αργω εγω για κουμπα, θα ξεστηθει το συμπαν θα μπουνε υποστρωματα θα φτιαξω και καπακι πολυελαιο και υστερα... η αρχη ομως εγινε, αυτο το Σ.Κ. βρηκα τις πετρες που εψαχνα εδω και καιρο σε μια "αετοφωλια" καπου στα Καλαβρυτα σε υψομετρο 2χλμ.. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ασε, παρατησα το αμαξι μες στο δρομο και μαζευα πετρες λες και ανακαλυψα χρυσο..."ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ" φωναζα σουζα τα ανεβηκα τα καλαβρυτα... |
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Ο Αλεξ μπαίνει στο παιχνίδι με άγριες διαθέσεις άμα βρήκε πέτρες από τώρα… είναι σαν να είναι έτοιμος…. Βρε Αλεξ άσε τώρα τα ενυδρεία και τους πολυελέους ( Θα με δείρει ο Πάνος ) ξεκίνα ένα vivarium είναι πιο εύκολο και μετά πας σε ενυδρείο πάλι... έχεις και άλλοθι "ήθελα να φτιάξω μεγάλη ποσότητα cuba" όποτε θες φώναξε... κερνάω cuba, τυρφοχωμα και landscape
|
||||
|
||||
η cladofora γινεται emersed?
|
|
|||
|
|||
Πολλες αλγες επιζουν σε αυξημενη υγρασια (emersed) αλλα σταμτουν να αναπτυσσονται. Το ιδιο νομιζω οτι θα γινει και με την κλαδοφορα (marimo ball).
Επισης αλλο ενα φυτο που προσπαθησα πολλες φορες να κρατησω emersed αλλα δεν τα καταφερα, ειναι η Blyxa. Πιθανοτατα ειναι απο τα φυτα που ειναι καθαρα υδροβια. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tι γίνεται αν παραμείνει το φίλτρο εκτός νερού? | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 08-12-09 22:24 |
Alternanthera Lilacina εκτός νερού | chrisx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 02-09-08 21:10 |
Πλάσματα (!) γλυκού νερού (εκτός ψάρια) | puravlos | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 25-05-08 11:41 |
Τι γίνεται με τις ασθένειες εκτός νερού; Έχουν παρατηρηθεί μικρόβια σε ανθρώπους; | batman_gardiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 22-03-08 20:40 |
καλλιέργειες σκουληκιών | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 02-03-05 22:25 |