|
||||
|
||||
Καλησπερα Νικο και κ. Τακη, ναι ξενερωσα λιγο που δεν μας κανουν για media αλλα δευτερα η τέταρτη παω να παρω τιμες για τα πλεξι και σωληνα με διαμετρο 6cm γιατι στο σκραπ πολυ δυσκολο να βρω παλι 😁 τουλάχιστον μου κανουν για calcium αυτα που βρηκα. Κατι ειναι και αυτό.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Ευχαριστώ Σακη για την βοήθεια! Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mathiu : 22-01-17 στις 14:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παμε για υπερχειλιση σιγα σιγα
Μεθαυριο σταματιου για σωληνες 😉 Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
Μια χαρά....
Με το φωτιστικό τι γίνεται; |
|
||||
|
||||
Απο αυριο αδειουχος, επιτελους θα βρω χρονο να ασχοληθώ και να το κρεμασω επιτέλους 😁
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
άντε με το καλό Μάνο.......περιμένουμε νέα σου!
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
έλα να βλέπω τα τρυπάνια να παίρνουν φωτιές
Ωραία. Αντε και σε βλέπω να προλαβεις και το διαγωνισμό :D ΤΑ λεπτα λαστιΧα για που είναι;
|
||||
|
||||
Νασαι καλα φιλε Γιώργο! Ναινσε λιγο θα σχεδιασω το εξωτερικο μπαλκονι μιας και ο συνδεσμος φ40 με ανχωσε λιγο 😁. Τα λάστιχα λοιπον ειναι για την υπερχειληση και την επιστροφή. Για τις σωληνες Φ40, φ32 και φ 25. Μακαρι να τα καταφερω και να προλαβω. Εστω να μπει νερο να στρωνει 😂 τα τρυπανια μεσα στην εβδομάδα.
|
||||
|
||||
Και κααααπως ετσι θα ειναι η υπερχειλιση
Εχει κανεις καμια ιδεα για το σαμπ ποσα χωρισματα να βαλω; και τι διαστασεις; μιας και φτιαχνω 1η φορα σαμπ; Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
3 διαμερίσματα να κανεις Μανο με δυο χωρίσματα όπου στο ενα να δώσεις ελαφριά κλήση ετσι ώστε στον καταρράκτη που θα δημιουργεί να μηδενίζεται ο ήχος του νερου!
Υπολόγισε για αρχη τις διαστάσεις του σκίμμερ και της αντλίας επιστροφής! Πέφτοντας οι σωλήνες της υπερχείλισης στο 1ο διαμέρισμα,θα βάλεις το σκίμμερ,στο 2ο διαμέρισμα θα βάλεις τους ριακτορες με τις αντλίες τους και τον θερμαντηρα και στο 3ο θα βάλεις την αντλία επιστροφής! Την υπερχείλιση θα σου πρότεινα να την κανεις με σωλήνες pvc και οχι απο λάστιχο! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εχει κατι αρνητικο το λαστιχο?το προτοιμησα για ευκολη αλλαγη και οταν θα θελω π.χ. να καθαρισω σαμπ να τους κανω λιγο στην ακρη και να βγαινει ευκολα απο το να λυνω σωληνες πισω απο το ενυδρειο κλπ
|
||||
|
||||
Καλημερα Μανο!
Ναι καλό ειναι να τα βάλεις με την σειρά που σου είπα! Καλύτερα το σκίμμερ να μπει στο διαμέρισμα της υπερχείλισης! Τα τελευταία κομματια απο τους σωλήνες pvc της υπερχείλισης που θα μπαίνουν μεσα στο σαμπ δεν χρειάζεται να τους κολλήσεις! |
|
||||
|
||||
Ετσι λοιπον θα τα βαλω με την σειρα που ειπες φιλαράκι 😉
Πηγα εκοψα τζαμια για σαμπ και μπαλκονι υπερχειλησης, πηρα και συρματοσχοινο για τα φωτιστικα 😀 Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
τι διαστάσεις έχει το σαμπ;
Επίσης το μπαλκόνι θα επικοινωνει με μια τρύπα φ40 με το ενυδρείο;Πως θα πηγαίνει το νερό στο μπαλκόνι;
|
||||
|
||||
62χ27χ28 φιλαράκι δεν χωραγε μεγαλύτερο. Και αυτο τσιμα τσιμα ειναι
|
||||
|
||||
Παράθεση:
με την μεθοδικότητα που έχεις είμαι σίγουρος για επιτυχημένο αποτέλεσμα! τι εξελίξεις έχουμε από εδώ? |
|
||||
|
||||
Καλησπερα φιλαρακι σημερα κωλησα σαμπ και υπερχειληση εμεινε η τρυπα γιαβτην επιστροφη που δεν προλαβαμε να κανουμε λογω της ωρας
Ευχαριστώ τον φιλο μου μπομπ για τις υπέροχες τρυπουλες Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τα αριστερά διαχωριστικά τζάμια τα έχεις κολλήσει λάθος νομίζω! |
|
||||
|
||||
Γιατι λαθος;
|
||||
|
||||
Ποια είναι η στάθμη του νερού για το Σκιμερ; πχ στα coral box είναι 22cm
πρέπει να υπολογίσεις σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να χωράει το νερό που θα κατεβάσει στο σαμπ. αλλιώς θα έχεις
|
||||
|
||||
Τα 20 εκ ειναι για το bubble.magus και ειναι το 1ο χωρισμα.
|
||||
|
||||
βγάλε τελείως το αριστερό τζάμι και στην θέση του βάλε το εσωτερικό που έχεις κολλήσει !
κάπως έτσι δλδ |
|
||||
|
||||
δεν χρειάζεται να κάνει αυτήν την διαδρομή το νερό από την στιγμή που θα βάλεις ριακτορες!
όπως είπε και ο Γιώργος θα σου ανεβάζει περισσότερο την στάθμη στο σαμπ και θα χρειαστεί να ανεβάσεις ύψος και το σκιμμερ! |
|
||||
|
||||
Φιλαράκι αν τα εβαζα αναποδα οπως τονδικο σου;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εκμεταλλευεσαι όλον τον χώρο στο σαμπ και δεν θα έχεις και καθόλου θόρυβο από την πορεία του νερού! αν δεν έβαζες ριακτορες θα είχε νόημα αλλά τώρα πιστεύω να είναι περιττό! |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Μία χαρά δείχνει , φρόντισε να είναι άνετο το σκιμμερ που θα βάλεις αριστερά .
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
Μιας και ειναι το 1ο σαμπ που φτιαχνω εν ολίγοις ασχετος. Το σκιμερ μου απο οτι διαβασα δουλευει καλυτερα και χωρις θόρυβο στα 20 εκ νερου. Εχω 3 χωρισματα 2 κομματια 16 εκ και ενα 20. Το ενα το 16αρι το εχω κολλησει με μια ελαφρια κλιση για την αντλια επιστροφης. Τα αλλα δυο η ενα πως θα ηταν καλυτερα να μπουν;
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Ωραία δουλειά , μπράβο .
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θαλασσινο Reef 250Λ Reef | ραφαηλ10 | Reef | 20 | 29-05-10 09:22 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
reef or mini reef | Venestus13 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 03-09-08 10:14 |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |