|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και σαλιγκαρακια μεσα, ετσι κι αλλιως
|
|||
|
|||
![]()
Αντε και τα έβαλα τα σαλιγκάρια ....
Τα ταίζω κάτι?? Χρειάζονται κάποια φροντίδα?? |
|
||||
|
||||
![]()
Ο φωτισμος νομιζω ειναι παραπανω απο οτι πρεπει.και εγω οταν τον ειχα 10 ωρες τα ιδια ειχα.βεβαια ημουν στο στρωσιμο και καποιες αλγες ειναι φυσιολογικες.ενα 8ωρο πιστευω ειναι καλα.(ας μιλησουνε οι πιο εμπειροι).ριχνεις και καποιο λιπασμα μηπως;ποσα watt η λαμπα και ποσα λιτρα το ενυδρειο;
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Απο τη στιγμή που έβαλα τα ramshorn και τα σαλιγκάρια του υποστρώματος (δεν θυμάμαι όνομα) εχω απλά ενα άλλο ενυδρείο. Έχουν σχεδόν εξαφανίσει την καφέ άλγη που οργιαζε και το νερό είναι κρυστάλλινα διάφανο. Στα συστήνω ανεπιφύλακτα.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αυτά είναι και εχω και μωρά.
Επίσης τα ramshorn είναι υπέροχα και στη συμπεριφορά τους. Εκεί που τα βλέπεις στο βυθό κάνουν ακροβατικά και επιπλέουν ως την επιφάνεια, αφού κάνουν τη βόλτα τους εκεί , αλλάζουν γνώμη και ταξιδεύουν προς τα κάτω, μέχρι να βρουν ενα φυτακι που επιθυμούν να καθαρίσουν οπότε και αρχίζουν δουλειά. Τα χαίρομαι πραγματικα Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
σαν τα ramshorns δεν εχει!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα νέα του ενυδρείου μου..
Τα apple τα έδωσα πίσω.Πήρα μαγνήτη καθαρισμού τζαμιών και 3 καινούριες ανούμπιες . Ρώτησα σε 2 petshop στον Πειραιά για ramshorn αλλά δεν είχανε . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα στις αγγελιες αν δινει καποιος ή βαλε εσυ δικια σου αγγελια να ζητας.
|
||||
|
||||
![]()
Περι των σαλιγκαριων εβαλα 9 ραμσορν απο τα οποια εμειναν τα 2..τα αλλα τα εφαγαν
|
|||
|
|||
![]()
Τα apple που επέστρεψα σήμερα , είχαν γίνει τέρατα...
Δεν μπορούσα όμως να τα κρατήσω .. Στο ποτηράκι που τα έβαλα μέχρι να τα επιστρέψω , είδα με τα μάτια μου πόσο βρωμίζουν . Σκέφτομαι να δοκιμάσω τα ramshorn για να τρώνε τυχούσα άλγη απο τις ανούμπιες . Επιπλέον , σημερινή ιδέα , το 60 λιτρο σκέφτομαι να το φυτέψω γιατί με τα χρυσόψαρα που έμπλεξα , χρειάζομαι συνεχώς φυτά . Μακάρι να τα καταφέρουν οι ανούμπιες που αγόρασα . Παρατήρησα για πρώτη φορά και την εξάτμιση του νερού . Λίτρα δεν ξέρω ακριβώς , όμως υπολογίζω περίπου 15 λίτρα την εβδομάδα . @Lth1 Κάποια μέρα κατά την ώρα του ταίσματος κάποιο σαλιγκάρι βρέθηκε στην γωνία μαζί με την τροφή . Του έκαναν όλα μαζί άγριο πέσιμο αλλά το σαλιγκάρι τα κατάφερε . |
|
||||
|
||||
![]()
Το κακο με τα χρυσοψαρα ειναι οτι οσο μεγαλωνουν, τοσο θα μειωνονται τα ramshorn και θα βρισκεις αδεια κεληφη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα βρίσκεις ούτε άδεια κελύφη
![]()
|
|||
|
|||
![]()
http://sendvid.com/8syvxuo5
------------------------- Ο πρωταγωνιστής του βίντεο έχει χάσει κάποια λέπια. Απο το 0,22 εώς το 0,27 sec του βίντεο παρατηρήστε ένα καφετί σημάδι λίγο πίσω απο το κεφάλι ... Τι είναι??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisamor : 22-07-16 στις 20:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ομως ετσι ξεπερασεις τη γραμμη του ανωτατου οριου του ενυδρειου;
|
|||
|
|||
![]()
Δώσε τα φώτα σου ..... Ποιά είναι αυτή η γραμμή???
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιταξε,στα 2 juwel που εχω,εχουν γραμμη ανωτατου οριου.δηλαδη μεχρι ποιο σημειο πρεπει να μπαινει το νερο.δεν γνωριζω αν το εχουν και αλλες μαρκες.φανταζομαι,εχει να κανει με την πιεση του νερου στα τζαμια(προστασια δηλαδη για να μην ταλαιπωρουνται οι σιλικονες),ισως και με το υψος που τοποθετειται το εσωτερικο φιλτρο της εκαστοτε εταιρειας.αν κανω λαθος να με διορθωσουν οι πιο εμπειροι.
|
|||
|
|||
![]()
Χρήστο το ενυδρείο μου δεν είναι του εμπορίου .
Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 46 cm πλάτος 58 cm ύψος 120 cm μήκος.. Λες να επηρεάσουν τα παραπάνω λίτρα την ανθεκτικότητα του ενυδρείου ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλυτερα να σου απαντησει καποιος αλλος σε αυτο,με εμπειρια...
![]() Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Εχεις θεμα με τα λιτρα σου;; Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη XrhstosT : 28-07-16 στις 18:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα με τα ανωτατα ορια ποτε δεν τα καταλαβα...
Τα δικα μου (diy) τα γεμιζα παντα στο φουλ.. Φωτη τι παχος ειναι το τζαμι του; εχει κοντρες; το καπακι δεν καταλαβα πως το εχεις τωρα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχω θέμα με τα λίτρα. Αλλά γιατί να μην κερδίσω κάποια??? Η αρχική μου σκέψη..
@tsala Δεν έχω κόντρες ..Το τζάμι είναι 1cm... Το καπάκι ουσιαστικά είναι ένα καπέλο πλαστικό με τρία καπάκια . Σε κάποιο προηγούμενο ποστ έχω βάλει φωτογραφίες ... |
|
||||
|
||||
![]()
Φώτη,
όπως βλέπω εδώ το ενυδρείο σου με το καπάκι ![]() ![]() το πρόβλημα σου θα είναι πως αν το γεμίσεις μέχρι επάνω θα βρέχονται τυχόν φώτα ή ανεμιστηράκια αν έχεις, αλλά και λόγω της πατούρας δεν θα βλέπεις μέχρι πιο σημείο γεμίζεις και θέλει λίγο προσοχή, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Να έχεις υπόψη σου πως στο δικό σου ενυδρείο , κάθε εκατοστό είναι 5 λίτρα νερό. Αλλά γιατί κάνεις κάθε μέρα 20 λίτρα αλλαγή ;
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη καλημέρα .
Κάνω καθημερινή αλλαγή για να μειώσω τα επίπεδα ΝΟ3 . Πάντως για το καπάκι , αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την αντοχή του ενυδρείου θα το προχωρήσω . |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα..Το εχω παθει και εγω...δεν ειχα καποιο προβλημα στην συνεχεια ομως..
|
|||
|
|||
![]()
Πέρα απο τις στραβές , σήμερα έχω καλά νέα .
1.Τα ΝΟ3 επιτέλους μηδένισαν . Δεν κάνω καθημερινές αλλαγές και περιμένω να δω τον ρυθμό ανάπτυξης . Λέω να μην τα αφήσω πάνω απο 25 mg/l . 2.Πήρα μία τροφή της TETRA sticks . Το μέγεθος του stick είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτήν που έπαιρνα . Την μουλιάζω πρώτα αλλά τα ψάρια δεν πολυτρελλένονται όταν την τρώνε . Η προηγούμενη μόλις έπεφτε στο ενυδρείο την εξαφάνιζαν . Πήρα και bloodworms για να τα κακομάθω . Καλημέρα |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια τα blood...
|
||||
|
||||
![]()
Σπασε τα sticks σε μικροτερα κομματια.
Τα νιτρικα max εως 20 , καλυτερα να κοιτας να τα αφηνεις εως 15. |
|
|||
|
|||
![]()
Ας κάνω και εγώ με την σειρά μου μία προσπάθεια παρουσίασης
Πληροφορίες : Χρυσοψαράδικο με comet Διαστάσεις: 120cm x 46cm(υ) x 57cm (π) Όγκος: 300 λίτρα (μικτά) - 270 λίτρα περίπου καθαρά (το γεμίζω ένα cm πριν το χείλος ) Κατηγορία: Χρυσόψαρα..... Τι άλλο?? Φυτά:3 ανούμπιες Ψάρια / ¶λλα είδη: 5 comet - 3 helena σαλιγκάρια Διακοσμητικά υλικά: Μία γέφυρα του εμπορίου . (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο:μαύρο πλέξι γκλας που εφάπτεται στην πλάτη του ενυδρείου Φωτισμός: Μία λάμπα led . Watt δεν γνωρίζω. Διάρκεια φωτισμού: 8-10 ώρες την ημέρα Φιλτράρισμα: Fluval 304 . Ένα μέρος σφουγγάρια - ένα μέρος σφουγγάρι ενυδρειακού τύπου - δύο μέρη βιολογικό υλικό (μακάρονι) Όλα εργοστασιακά . Θερμοστάτης: Όχι Λίπανση: Όχι Παροχή CO2: Όχι Παράμετροι: Μετράω με test της sera υγρά . mg/l pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): Δεν μετράω Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Δεν μετράω Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 0 εώς 15 . Για να διατηρήσω αυτά τα επίπεδα χρειάζονται 2 αλλαγές την εβδομάδα 120 λίτρων . Αλλαγές νερού: 2 φορές/εβδομάδα με μισό καπάκι prime Θερμοκρασία: Δεν έχει ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου ¶λλες πληροφορίες: Για ψύξη έχω τοποθετήσει αεροκουρτίνα που εξυπηρετεί και εμάς ... ![]() Φωτογραφία: Αντί για φωτογραφία βάζω ένα βίντεο . Στο 0:08 θα δείτε την περίφημη αεροκουρτίνα . Τροφές : sticks Tetra - bloodworms https://vid.me/l2ad |
|
||||
|
||||
![]()
Ψαρούκλες!!
![]() Να τα χαίρεσαι,είναι πανέμορφα ![]()
|
|