|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι...αυτα ειναι τα αγονιμποιητα αυγα. κατα την εκδυση θα γονιμοποιηθουν απο τον αρσενικο και η μαμα θα τα κρατησει κατω απο την κοιλια της μεχρι να τα ελευθερωσει ολοκληρωμενα γαριδακια.
|
||||
|
||||
![]()
Ποια ειναι η πιο σωστη θερμοκρασια για καλυτερη αναπαραγωγη αυτου του ειδους? Επεισης ποσα μικρα κανουν πανω-κατω σε μια γεννα? 10αδα σε 70λιτρο ειναι οκ ή να βαλω αλλες 10?
|
|||
|
|||
![]()
Η ιδανικη θερμοκρασια ειναι 23-24 βαθμους κελσιου.
Το ποσα μικρα γεννανε καθε φορα εξαρταται κυριως απο το μεγεθος της θηλυκιας. Μια μεγαλη μανα μπορει να κατεβασει 30-40 αυγα αναμεσα στα ποδια της. Οι πρωταρες μικρες θηλυκιες συνηθως γεννανε 10-15 μικρα. Οσο πιο πολλες τοσο πιο καλα για αρχη. Σιγουρα ομως καλο ειναι να ξεκιναμε με 10-12 τουλαχιστον μια νεα αποικια για να νοιωθουν ασφαλεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω Raven! Τις ειχα στους 25 εδω και κανα μηνα, εχω μια 10αδα σε 70λιτρο (40χ40χ43) θα αργησουν να γεννησουν? Τους εχω μοςς, ριζες, catappa και αρκετες κρυψονες...
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα
το απόγευμα αγόρασα μια ομαδα red cherry και μετα από προσαρμογή 1,5 ώρας της εβαλα στο γαριδοενυδρειο μου 20 λιτρων μαζι με αλλες red cherry. τώρα πρόσεξα ότι μια από τις νέες ηταν αυγομένη και απέβαλλε αυγά πράσινα. από όσο ξέρω τα αυγά είναι κίτρινα καθώς δύο από τις παλαιες μου κατέβασαν εδώ και μια εβδομάδα αυγά από τη σελα στα πόδια. το ενυδείο τρέχει πάνω από χρονο και έχει μόνο red cherry. Ξέρετε που οφείλεται το κατεβασμα αυγών (stress??) και γιατί είναι πράσινα?? ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι επιασαν μικροβια και χαλασαν, γι' αυτο πρασινισαν με αποτελεσμα να τα αποβαλει η γαριδα! Ας μιλησουν οι πιο παλιοι και εμπειροι γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν τα λεω σωστα...
|
||||
|
||||
![]()
Απο ο,τι εχω ακουσει-διαβασει,οι αυγομενες γαριδες κατα την μεταφορα τους απο το ενα ενυδρειο στο αλλο,αγχωνονται αρκετα,με αποτελεσμα να "αποβαλλουν" τα αυγα τους.
|
|
||||
|
||||
![]()
και εγώ αυτό σκέφτηκα αλλα δε μπορώ να εξηγήσω το πρασινο χρωμα των αυγών , πιο πολύ ανησυχώ για καμιά ασθένεια. ψάχνω στο νετ αλλα δε βρισκω κάτι σχετικό
|
|
|||
|
|||
![]()
Tα αυγα των αγριων Neocaridina heteropoda εχουν πρασινο χρωμα. Μερικες red cherry, μπορει να φερουν πρασινα αυγα και αυτο ειναι φυσιολογικο.
Η αποβολη τους οφειλεται στο stress της μεταφορας. |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρεται! Εχω μια red cherry, η οποία εχει πολλά αυγα. Είναι καλή ιδέα να την βάλω σε μια πλαστική γεννήστρα για να σώσω τον γόνο; Ρωτώ διότι έχω 11 tetras και μια θηλυκή μονομάχο, και αμφιβαλλω για το κατα πόσο θα τα καταφέρουν τα μικρά...
(η γεννηστρα είναι απο τις πλαστικές με τις χαραμάδες)
|
||||
|
||||
![]()
πιθανον να χωρεσουν απο τις χαραμαδες,αν γεννηθουν ζωντανα γιατι παιζει να ανχοθει η μανα και να τα γεννησει προωρα...
|
||||
|
||||
![]()
Η μάνα τα έχει γεννήσει ήδη.(αβγά)
Καλύτερα να μην κάνεις τίποτα, αν έχεις φυτά και κρυψώνες μέσα θα επιζήσουν αρκετά. Να τα χαίρεσαι! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς τα έχει γεννησει ήδη; Κρατάει τα αυγά, και όταν είναι έτοιμα, τα αφήνει κ εκκολάπτονται. Σωστά;
(πως φαίνεται ο γαριδο-ασχετος ![]() Εχω μια περιοχή στο ενυδρείο που είναι αρκετά πυκνοφυτεμένη (κ εκεί κυκλοφορουν κυριως και οι ενηλικες) και πιστευω θα είναι ΟΚ. Απλα βλεπω πως κυνηγάνε τα grindal στο ρευμα που δημιουργεί το φίλτρο και... ![]() ![]() Πρεπει να κόψω λίπανση; (flourish κ phosphorus)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν την *πασπατεψεις* μπορει να αφησει τα αυγα και να μη δεις μικρα.Οταν ερχεται η ωρα για να σκασουν δεν τα αφηνει ισα ισα τα κραταει πανω της και τα *βοηθαει* να σκασουν.Δεν εχει αναγκη ειδικα αν εχεις moss θα δεις σιγουρα μικρα. ![]() Επειδη μιλαμε για red cherry ισως να μην ενοχλουν και πολυ τα λιπασματα και εγω ριχνω flourish (με τσιγκουνια) και μια χαρα ειναι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εγώ πάντως που είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα με τη CRS μου, την έβαλα σε γεννηστρα με τούλι, όταν την είδα με αβγά και μου έκανε 12. Από την πρώτη γέννα επιβίωσαν 4. |
|
|||
|
|||
![]()
παιδιά οι red cherries τρώνε τα μωρά τούς;
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι, απ οσο εχω δει σε εμενα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όχι,δεν τα τρώνε.Βέβαια,μπορεί τα μικρά να φαγωθούνε ή να τραυματιστούνε από πολλά άλλα ζωντανά σε ένα κοινωνικό ενυδρείο.
|
||||
|
||||
![]()
Για πείτε μου οι γνώστες, τι έχουμε εδώ ;
Θα δω επιτέλους γαριδάκια ; Σε πόσο καιρό ; Τι να προσέξω ; Ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
![]()
Κοντεύει, βάλε κανένα τούλι ή σφουγγάρι στην είσοδο του φίλτρου και πες μας τι ψάρια έχεις μέσα, για να δούμε αν θα προλάβεις να δεις γαριδάκια.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μολις παρατηρησα οτι μια απο τις αυγομενες γαριδες(red chery) μου εχει και σελα
γινετε αυτο το πραγμα η κατι δεν βλεπω καλα? |
|
||||
|
||||
![]()
πρωτα εχει σελα..μετα τα αυγα κατεβαινουν στα ποδια..μετα βγαινουν τα γαριδακια...μαλλον δεν ειδες καλα...
|
|
||||
|
||||
![]()
πριν 2 βδομαδες κατεβασε τα αυγα στα ποδια της και χθες παρατηρησα οτι εχει φτιαξει και σελα
τα αυγα τα εχει ακομα |
|
|||
|
|||
![]()
Γινεται να υπαρχουν και σελα και αυγα ταυτοχρονα. Συχνοτερα στις αμανο και σπανιοτερα στις red cherry.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() σ'ευχαριστω πολυ αλεξ για την απαντηση σου! johnb και εσενα σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου να βοηθησεις!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα πρόσεξα οτι μια red cherry κουβαλάει πρασινο-λαχανί αυγά. Είναι έντονο το χρώμα, όχι απλώς μια αποχρωση.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αφού σ το ειπα και εγω κ οι δικες μ έχουν πράσινα αυγά. Θα ειναι αγριας μορφής γαρίδες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
... Τι αγριας μορφης μωρε. Τι σχέση εχει το χρώμα των γαρίδων με τα αυγά τους; Και ίσα ίσα, ποιο λογικό θα ήταν οι αγριες να έχουν ασπρα για να μη φαίνονται.
|
||||
|
||||
![]()
Ρίξε ένα βλέφαρο: http://www.planetinverts.com/Neocari...eteropoda.html
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο, δες λίγο μια πιο παλιά κουβέντα που είχαμε εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48545 και την απάντηση για το χρώμα των αυγών http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...6&postcount=22
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγή Cherry Barbs | GiWrGoS198 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 02-01-12 16:06 |
Γενικά θέματα | syphon | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 30-08-10 12:14 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |
νέα διακόσμηση και αναπαραγωγή cherry barbs | Lsourtzo | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-11-05 10:10 |