|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Κακό αυτό γιατί το ph μου είναι αρκετά υψηλό. Κανέναν τρόπο να το ρίξω χωρίς α/ο; γιατί έχω διαβάσει διάφορα αλλά έχω μπερδευτεί.
|
|
||||
|
||||
σκληροτητες?
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
||||
|
||||
Δεν την ξέρω γιατί το api master kit δεν είχε μέσα για σκληρότητες. Έχω σκοπό να προμηθευτώ αλλά αυτή την στιγμή είναι λίγο δύσκολο. Αλλά φαντάζομαι υψηλές γιατί δεν έχουμε και το καλυτερο νερό εδώ πέρα.
|
|
||||
|
||||
οκ, μην πολυασχολεισαι τοτε με το ph μεχρι να βρεις τροπο να μετρησεις τις σκληροτητες σου.
Η Api βγαζει οικονομικη συσκευασια 2 σε ενα που εχει τεστακι και για Kh και για Gh
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
||||
|
||||
Ναι αυτό το σετάκι έχω σκοπό να προμηθευτώ. Απλά διάβασα κάπου ότι ριχνουν το ph με απιονισμένο και κάποιοι λένε ότι είναι εντάξει κι άλλοι ότι δεν είναι. γι'αυτό σκεφτόμουν μήπως έκανα κάτι τέτοιο για προσωρινή λύση μέχρι να έχω και τις μετρήσεις για τις σκληρότητες.
|
|
||||
|
||||
οπως σου εγραψα και στο πμ, αν προσπαθησεις να κανεις οτιδηποτεμε το ph σου χωρις να γνωριζεις τις σκληροτητες σου (και ειδικα το Kh) το αποτελεσμα θα ειναι ολικη καταστροφη.
Απιονισμενο μη βαλεις, ειναι μη ποσιμο και εντελως ακαταλληλο. Μια οσμωση ειναι πολυ οικονομικη σε βαθος -μικρου- χρονου, και πλεον βρισκεις και με 50 ευρω
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ, εννωειται... λες να τις χτιζουμε?
|
||||
|
||||
χαχαχα όχι αλλά έχω διαβάσει ότι την βάζουν σε μόνιμη εγκατάσταση και με βρυσάκια στον τοίχο κλπ. Δηλαδή μπορώ να την συνδέω και να την αποσυνδέω όποτε θέλω χωρίς πρόβλημα; Με ένα πιο απλό φίλτρο για να το συνδιάσω να βάλω και στο σπίτι κάνω καθόλου δουλεία; γιατί η ενυδρειακή α/ο μαζί με το κιτ μετατροπής βλέπω πάει στα 165 ευρώ το λιγότερο.
|
|
||||
|
||||
οχι δεν την αποσυβνδεεις οποτε θες, αλλα αν θες να τη μεταφερεις σε αλλο σπιτι και με προσοχη μη στεγνωσει η μεμβρανη.
Τωρα αν θες βρυσακι μπορεις να βαλεις απο τα προφιλτρα για να εχεις ποσιμο νερο, η απο την εξοδο για την καφετιερα και το βραστηρα, και το αφηνεις στο σπιτι, δεν ειναι τραγικο εξοδο το βρυσακι απο μονο του.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
κοιτα, αν ποιανουν λιγο τα χερια σου δεν υπαρχει ενυδριακη και μη... οτι θες απλα φτιαχνεις.
Προσωπικα δεν αγορασα καν οσμωση, ειχα κατι προφιλτρα (αυτα που λενε "φιλτρο νερου" που τα χρησιμοποιυσα και για ενυδριακο και για ποσιμο) και απλα αγορασα μια θηκη και μια μεμβρανη και μερικα ψιλομπιχλιμπιδια (ρακορακια, βανακι κτλ)... Μη βλεπεις την οσμωση σαν κατι που δε μπορεις να το φτιαξεις και μονος σου παιρνοντας απλα τα εξαρτηματα που χρειαζεσαι... Αν παρεις ενα καλο σετ in line φιλτρων (τουλαχιστο ενα καλο μηχανικο κι ενα ανθρακα) και βαλεις μια μεμβρανη στην εξοδο (με τη θηκη και τα σωληνακια) εφτιαξες μια ενυδριακη. Αν μεταξυ των φιλτρων και της μεμβρανης βαλεις ενα ταφ με ενα βρυσακι εχεις και φιλτρο νερου και οσμωση. Αν βαλεις ενα τανκακι στην εξοδο (δοχειο καταλληλο για τροφημα) με ενα πλωτηρακι και μερικα ψιλολογια εφτιαξες μια οικιακη... αν βαλεις και μια uv στο πρωτο σταδιο εφτιαξες φιλτρο για να πιεις και το νερο του Γαγκη... απλα ειναι, και με λιγη μελλετη γινονται απλουστατα
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
το βανακι του πλυντηριου φυσικα και προσφερεται αν δε θες πολλα connections.
με το να τη φτιαξεις μονος σου δε νομιζω να βγαινει οικονομικοτερα, τουλαχιστο τοσο που να αξιζει. Εγω το εκανα απλα γιατι ειχα τα προφιλτρα, απλα σου λεω πως μπορεις να κανεις οτι μοντα θες αφοβα
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- ή αυτήν που είναι και πιο οικονομική: http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30174 ------------------------- Και όποιος μπορέσει και γνωρίζει ας μου απαντήσει γι' αυτήν την λάμπα εάν σύμφωνα με το φάσμα της είναι grow ή όχι γιατί έτσι όπως τα βλέπω νομίζω μοιάζουν. Ευχαριστώ.http://www.rybarium.pl/swietlowka-na...ic-nature.html Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 04-10-13 στις 20:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Κανένας;
|
|
||||
|
||||
Αν παίρνεις πριν από τη μεμβράνη επί της ουσίας θα είναι χωρίς χλώριο. ¶λλοι πίνουν και μετά από τη μεμβράνη, άλλοι βάζουν μετά τη μεμβράνη και φίλτρο ανασύστασης για να πίνουν.
Η λάμπα δεν είναι για ανάπτυξη φυτών.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όσον αφορά την λάμπα ωραία γιατί το είχα απορία για να δω εάν πρέπει να ψάξω να βρω καινούργια ή οχι. |
|
||||
|
||||
Από τη στιγμή που το ενυδρείο σου παίρνει μόνο μία λάμπα η δική μου άποψη είναι να έχεις μία στα 6000-6500Κ και για το οπτικό αποτέλεσμα αλλά και για φυσιολογική ανάπτυξη. Και δεν είναι και τόσο απαραίτητο να είναι ενυδρειακή, μπορείς να πάρεις από ηλεκτρολογικά με πολύ λίγα χρήματα, αν δε σου περισσεύουν.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Έκανα τελευταία αλλαγή την Κυριακή περίπου το 20%. Σήμερα έκανα κάποιες τυπικές μετρήσεις και βρήκα ότι η αμμωνία είναι κολλημένη στο 0.25ppm και τα νιτρικά ανέβηκαν στο 10ppm( ήταν στα 5 μετά την αλλαγή). Μετράω με υγρά της api. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 09-10-13 στις 00:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
μπορει να σε μπερδευει και ο φωτισμος του χωρου οταν συγκρινεις τα τεστακια.
βαζεις ασπρο χαρτι πισω απο το δοκιμαστικο σωληνα? τα νιτρικα σου καλα ειναι, και για τα φυτα και για τα ψαρια, αν κανεις σωστα το τεστ. |
|
||||
|
||||
Εννοείται βάζω άσπρο χαρτί από πίσω. Φυτά δεν έχω ακόμα αλλά είναι στα σκαριά για να μπουν. Αλλά σίγουρα δεν με μπερδεύει γιατί το έχω δοκιμάσει διάφορες ώρες την ημέρα γι'αυτο με ανησυχεί.
|
|
||||
|
||||
Λοιπόν οι μετρήσεις μου με υγρά της tetra είναι οι ακόλουθες:
ph 8.0-8.5 gh 14-15dH kh 10dH no3 12.5 - mg/l (ίσως ήταν λίγο πιο ελαφρύ πορτοκαλί) nh3/nh4 0 mg/l no2 <0.3mg/l (είναι το κατώτατο που έχει η τέτρα στο χαρτάκι της) Οι μετρήσεις με τεστ της api: ph 8,4 no3 5mg/l nh3/nh4 0mg/l no2 0mg/l Θέλω την γνώμη σας τώρα που έχουμε και τις σκληρότητες σχετικά με το πώς να ρίξω το ph χωρίς να πάρω α/ο. |
|
||||
|
||||
Να μαλακωσεις το νερο χωρις οσμωση, μπορεις να το κανεις ετσι.
Αλλα πιστεψε με, αργα ή γρηγορα θα σε κουρασει η τυρφη και θα παρεις οσμωση, αν θελεις να συνεχισεις με ψαρια μαλακου νερου. Μη νομιζεις οτι θα βγει πιο φθηνα η τυρφη σε βαθος χρονου, παντως.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Μαζι σου ειμαι, αλλα και εγω τα ιδια σκεφτομουν, μεχρι που μου την εδωσε στα νευρα να ανοιγω το eheim 2213 καθε 15 μερες και το εκανα το εξοδο (το οποιο δεν ειναι πολυ μεγαλο, με κανενα 60-70 αρι παιρνεις και τα παρελκομενα). Και δεν το μετανοιωσα καθολου.
Απλα αν το καλοσκεφτεις, θα την παρεις καποια στιγμη αν σου μπηκε το μικροβιο του χομπι. Σιγουρα θα θελεις να δοκιμασεις διαφορους βιοτοπους και σιγουρα θα σου λυσει τα χερια μια οσμωση.
|
||||
|
||||
10 ΚH δε νομιζω να μαλακωνει με τυρφη, εκτος κι αν το γυρναει σε κανα κιλο υρφη κανα μηνα...
Την τυρφη δεσ τη σα συμπληρωμα αν εχεις ψαρια που θελουν τανινες και οξινο μαλακο τσαγακι, οχι σαν τροπο για αποσκληρινση. για co2 αν εννωεις ταμπλετες, μη βαζεις πραγματα που δεν ξερεις ουτε τι περιεχουν ουτε τι επιπτωσεις μπορει να εχουν. Φτιαξε ενα με μαγια και ζαχαρη και κανει μια χαρα δουλεια.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 15-10-13 στις 23:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετά από κάποια χρόνια επιστρέφω! | nkmyrtos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 26 | 13-03-12 16:59 |
αναπλήρωση by stathis upgrade μετά απο χρόνια! | gfdimopo | Λοιπός εξοπλισμός | 1 | 24-06-11 19:08 |
Βιοτοπικό Malawi μετά 3χρόνια | melisg | Malawi | 16 | 26-10-10 13:32 |
Πράσινο μετά απο 21 χρόνια | sarpijk | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 6 | 06-08-10 11:08 |
μετά το ξεκίνημα τι | KOKOBAS | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 22-08-08 13:00 |