|
||||
|
||||
ναι αλλα τωρα που πηρα το ΝΗ4 remover δεν θυμαμαι και πως το λενε
ειναι καλο? ------------------------- Παράθεση:
------------------------- λιγη βοηθεια παρακαλω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 25-11-10 στις 18:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
θα σου πω αυτα που εμαθα κι εγω γιατι τωρα το ξεκινησα το αθλημα.
1)τα βακτηρια που πουλανε στην αγορα δεν ειναι αξιοπιστα καθως δυσκολα στρωνει το φιλτρο με αυτα.η καλυτερη επιλογη αν δεν θες να στρωσεις με αμμωνια ειναι να παρεις μπολι απο καποιο παιδι. 2)για να οξυγονωνεται το νερο δεν χρειαζεται να βγαζει το φιλτρο μπουρμπουληθρες αρκει να κανει μια αναταραξη του νερου στην επιφανεια.το οξυγονο που δημιουργει ειναι υπεραρκετο για τα ψαρια και η αγορα αεραντλιας μονο τη τσεπη σου θα επιβαρυνει 3)για τον ανθρακα στο φιλτρο ξερω οτι χρησιμοποειται μονο στισ 2-3 πρωτες μερες που βαζεις το νερο για να τραβηξει καποιες επιβλαβεις ουσιες και μετα πρεπει να βγαινει... 4)για το θερμοστατη ειναι πρωτιμοτερο να μπαινει στην εξοδο νερου του φιλτρου.για το πως θα το τοποθετησεις(καθετα η οριζοντια) εγω προτεινω καθετα καθως μπορει να τον κρυψεις σε καποια γωνια και με καποιο φυτο να μην φαινεται.τουλαχιστον εμενα ετσι με βολεψε 5)αντιχλωριο απαραιτητα στο νερο που μπαινει στο ενυδρειο.αν τωρα το γεμισες ριξε αναλογα με την ποσοτητα που γραφει ο κατασκευης..πχ 5ml/20 λιτρα νερου.οταν βαλεις τα ψαρια θα πρεπει το αντιχλωριο να εχει μπει στην προτετοιμασια του νερου δηλαδη πριν βαλεις το νερο μεσσα αυτα απο μενα πιστευω να βοηθησα Κωστας |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
για το τελευταιο εννοεις οτι ρχνω αντιχλωριο οταν το πρωτογεμισω και μετα παλι οταν βαλω ψαρια? οτι παλι οταν στρωσει το φιλτρο? |
|
||||
|
||||
αντιχλωριο μπαινει καθε φορα που αλλαζεις το νερο..για παραδειγμα αν αλλαζεις 40 λιτρα καθε βδομαδα σε αυτα τα 40 λιτρα νερο που θα ριξεις θα πρεπει να εχει μεσα και την αναλογη ποσοτητα αντιχλωριου.
το ενυδρειο το γεμισες με νερο η οχι ακομα..?αν ναι εριξες αντιχλωριο.? |
|
||||
|
||||
αν ριξεις το αντιχλωριο στο ενυδρειο πρεπει να ριξεις για ολα τα λιτρα του ενυδρειου αν τα ριχνεις σε κουβα και μετα στο ενυδρειο ριχνεις για τα λιτρα του κουβα
καμια αλλη απορια? |
|
||||
|
||||
ναι βρε γιαννη μου...θελω να μου πεις αν γνωριζεις για το ΝΗ4 remover και αν θα αφησω καθολου τον ανθρακα..επισης φυτα βαζω και χωρις να εχει στρωσει το φιλτρο ε?
|
|
||||
|
||||
ανθρακα μην βαλεις καθολου.
φυτα βαζεις απλα θα ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβεις εαν εχει στρωσει το φιλτρο 1000% ΝΗ remover απο το ονομα μπορω να πω οτι κανει οτι κανει και το πριμε σε 2πλη δοση |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- κατι ασχετο οταν λεμε να παρω μπολι για ποση ποσοτητα νερου μιλαμε? και μετα απο ποσο καιρο μπορω να βαλω ψαρια χωρις να τυραννιουνται? επισης οταν βαλω το μπολι χρειαζεται να ριχνω καποια ποσοτητα τροφης πριν βαλω ψαρια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 26-11-10 στις 09:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
κωστα,αν παρεις μπολι εννοουμε υλικα απο φιλτρο αλλου χομπιστα(σε μικρη ποσοτητα) τα οποια θα μπουν στο δικο σου.Μπορεις να βαλεις αμεσα 1-2 ψαρια και σιγα σιγα να κανεις την ιχθυοφορτιση.
|
|
||||
|
||||
καλημερα κωστα...ναι ξερω για το μπολι απλα ηθελα να ξερω αν ειναι ενα δυο η δεκα λιτρα πχ....δεν πρεπει να κανω καποια μετρησει η να αφησω να περασουν καποιες μερες?
η το βαζω και κατευθειαν μπλουμ τα ψαρια? |
|
||||
|
||||
και με μισο λιτρο υλικα κανεις τη δουλεια σου και μπλουμ τα πρωτα ψαρια.φυσικα θα κανεις μετρηση κυριως για αμμωνια και νιτρωδη.έγω εχω μπολιασει απο την κυριακη ακομα δεν εχω βαλει ψαρι(δεν εχω προλαβει να παω να παρω) και το διατηρω με λιγη τροφη δυο φορες την ημερα.
|
|
||||
|
||||
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ
------------------------- καλησπερα σας...μολις γεμισα το ενυδρειο αφου ξεπλενα μια ρωρα το flourite και παιδευτικα αλλο τοσο για να συνδεσω το φιλτρο και να λειτουργησει εχω μερικες αποριες....το καλωδιο του θερμοστατη πρεπει να ειναι εξω απο το νερο η δεν εχει προβλημα? επισης μεσα στο φιλτρο αφησα τον ανθρακα θα το αφησω 2 μερες και μετα θα βαλω το nh3 REMOVER ? εριξα μεσα και το αντιχλωριο αλλα οταν θα βγαλω τον ανθρακα και θα θελω να βαλω φυτα θα πρεπει να αδειασω το ενυδρειο παλι μεχρι την μεση? και οταν το κανω αυτο μετα θα πρεπει να ριξω παλι αντιχλωριο? το αντιχλωριο οταν υπαρχουν μεσα ψαρια ειναι επικυνδυνο για αυτα? σας ευχαριστω και παλι και οσα ευχαριστω και να σας πω ειναι πολυ λιγα για την βοηθεια που μου δινετε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eimaste aR21rwstoi : 26-11-10 στις 18:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
To αντιχωριο μονο καλο κανει αρκει να παινει σε σωστη ποσοτητα και τα τροπικκα ψαρακια το χρειαζονται δεν παθαινουν τιποτα(κανει κατα καποιο τροπο το νερο τροπικο)αν κανω αθος διορθωστε με...επεισης το καλωδιο δεν υπαρχει προβλημα εγω προσωπικα το εχω μεσα...Και καθε φορα που θα κανεις αλλαγη νερου θα βαζεις και την αντιστοιχη ποσοτητα αντιχλωριου!!!
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αυτά τα χημικά δεν θα έβλαπταν τα ψάρια, αλλά τα βακτήρια του φίλτρου, γι αυτό βάζουμε αντιχλώριο όποτε προσθέτουμε νερό βρύσης. |
|
||||
|
||||
Οταν ειναι να κανεις την αλλαγη σου του νερου,καλυτερα να ριχνεις το αντιχλωριο μεσα στο βαρελακι/κουβα που θα εχεις το φρεσκο νερακι και μετα θα το ριχνεις στο ενυδρειο.Οσο για την ποσοτητα αντιχλωριου δεν πειραζει να πεσει λιγο παραπανω απο τη δοση που πρεπει,καλυτερα απο το να ειναι λιγοτερο.
|
||||
|
||||
το καλωδιο πειραζει να ειναι μεσα στο νερο γιατι ενα κομματι του θερμοστατη το εχω αφησει απεξω
|
|
||||
|
||||
Θερμοστατες/φιλτρα ειναι φτιαγμενα για να δουλευουν εξ ολοκληρου μεσα στο νερο...δεν πειραζει
|
||||
|
||||
μην με χτυπησει κανενα ρευμα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχ
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θερμοστατη τουλαχιστον τον βγαζω παντα απο την μπριζα να ειμαι σιγουρος
|
||||
|
||||
και κατι αλλο ρε παιδια....εκει που εχω το ενυδρειο δεν εχει θερμανση και τον χειμωνα εχει πολυ κρυο...υπαρχει καποιος φοβος?
|
|
||||
|
||||
για αυτο εβαλες θερμοστατη απλα αν δεις οτι ειναι ολη την μερα ανοικτος βαζεις αλλον 1
|
|
||||
|
||||
γιαννη τωρα το πρωι δεν ηταν ανοικτος γιατι αν ηταν λογικα θα αναβα το φωτακι....
μπορω σημερα να βγαλω τον ανθρακα για να βαλω φυτα? ειναι σχεδονι μια μερα.... |
|
||||
|
||||
παρε ενα θερμομετρο να βλεπεις αν κραταει ο θερμοστατης τη θερμοκρασια εκει που θελεις..αν δεις οτι ζοριζεται βαζεις αλλον εναν οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω.
τον ανθρακα για μενα αστον ακομα δυο μερες.και φυτα να βαλεις δεν επηρεαζει πουθενα. και μιας και εισαι και αεκτζης σημερα γα@@@@@ τον που@ τον ολυμπιακο.... |
|
||||
|
||||
οτι και να κανεις με τον ανθρακα δεν θα δεις μεγαλη διαφορα εγω δεν θα τον εβαζα καθολου (οπως εχω κανει και με το ενυδρειο μου) και θα τον κρατουσα για μια δυσκολη στιγμη (αμα βραχει θελει να τον πεταξεις μετα). Τωρα που το εβαλες ειτε το αφησεις μια δυο μερες ακομα ειτε οχι το ιδιο ειναι για τα φυτα
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
οχι δεν πρεπει να το αδειασεις απλα θα κανεις αλλαγες νερου καθε 7μερες ειναι το ιδανικο αλλα και καθε 15 δεν πειραζει
|
|
||||
|
||||
μην ξεχνας αδερφε...cisse πριν ενα μηνα...
|
|
|||
|
|||
Aν θες στειλε pm να μην χαλασουμε το ποστ του φιλου μας του αεκτζη...να σου θυμισω και γω πραγματα!
|
||||
|
||||
χαιρεται παιδια...μολις γυρισα απο γηπεδο
λοιπον τα φυτα που εβαλα ειναι μια ανουμπια νανα,μια κριπτοκρινα τροπικα και μια μπακοπα κρενατα η οποια ειναι τελεια..... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αρχαριος και εγω | manthos333 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 13-09-10 01:29 |
αρχαριος | ceclor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 07-09-10 19:49 |
Αρχαριος ψαχνει | manosek | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 12-03-09 19:33 |
αρχαριος....πως να αρχισω | geokourou | Greek Aquarist's Boards | 10 | 15-03-08 19:20 |
Αρχαριος - Αρχαριος - Αρχαριος | ntzianam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-10-07 15:25 |