|
|
|||
|
|||
![]()
Νταξει αυτο που προσπαθω να κανω μαζι με κοντρολερ θα βγει 550-650. Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα στη τιμη. Στη ποιοτητα ομως δε ξερω
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Με 600Ε έφτιαξα το δικό μου με controller 2 χρόνια πριν κ είναι 400-450w. Τώρα είναι φτηνότερα τα λεντς.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα!
Διαβασα λιγο το θεμα με τ ενυδρειο σου. Εσυ δεν εχεις βαλει τα multichip εχεις κανει φωτιστικο με τα μικρα λεντ τα 3βατα. Αν τ κανω και γω ετσι τι θα χρειαστω απο λεντ και παρεκλομενα;; http://ac-rc.net/catalog/product_inf...05f61a4serkme2 βρηκα αυτα 10βατα Sent from my iPhone using Tapatalk ------------------------- Sent from my iPhone using Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tnick : 15-07-17 στις 08:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα.
Το δικό μου είναι από 3-5w. Θα χρειαστείς ότι χρειάζεσαι κ για τα multichip. Το υπέρ στα multichip είναι ότι δεν χρειάζεσαι πολλές συνδέσεις κ το χρωμα είναι πιο "δεμένο". Το κατά είναι ότι στα multichip αν σου καεί ένα λεντ στο κανάλι δεν αλλάζει κ δεν θα ανάβει όλο το κανάλι ενώ στα 3w μπορείς να το αντικαταστήσεις εύκολα. |
|
|||
|
|||
![]()
Μαλιστα! Τωρα μπορω να πω οτι ξεδιαλυνε στο κεφαλι μου λιγο. Γιατι απο οτι ψαχνω περισσοτερες επιλογες βρισκω στα μικρα παρα στα multichip που πρεπει να στα φτιαξουν και στ φασμα που θες. Θα ψαξω λοιπον και για τα μικρα να δω κοστολογιο νομιζω θα βγει φθηνοτερα.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απλό ούτε στα μικρά. Πρέπει να υπολόγισεις σε ποια θέση ακριβώς θα μπουνε για να είναι ομοιόμορφο το φως κ να μην έχεις disco effect.
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. |
|
|||
|
|||
![]()
σκεφτηκα οτι εφοσον θα επαιρνα 5 X 50 watt multichip τώρα με τα 10watt που βρηκα στο φασμα που θελω http://ac-rc.net/catalog/product_inf...und2mbg0rf9er5 αν πάρω 25x EPILEDS 10W 14000-15000K/455nm Hybrid Multichip και 2 x AC85-265V 100W Waterproof PWM Dimmable Driver + 1 x AC85-265V 50W Waterproof PWM Dimmable Driver 1.7A . θα γίνει η δουλειά φαντάζομαι
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν γίνεται αυτό που λες !
Τα τροφοδοτικά που λες είναι για συγκεκριμένα λεντ. Και άμα είναι να βάλεις 10βατα γιατί να μην βάλεις 20Βατα ; |
|
|||
|
|||
![]()
Γενικα δεν εχω θεμα για τα βατ . Αυτα απλως βρηκα στο φασμα που θελουμε κοντα . Εχει και 60 βατ multichip.
|
|||
|
|||
![]()
Πρώτα να δούμε τα λεντ και μετά τροφοδοτικα ανάλογα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γενικά έχω κάνει ερωτήσεις για 50βατ αλλα δεν εχω πάρει καμια θετική απάντηση.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νικόλα τι εννοείς, δεν σου έχουν απαντήσει ή σου έχουν πει αρνητικά πράγματα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μου εχουν απαντησει εννοω.
|
||||
|
||||
![]()
Ούτε απο αυτο που σου εστειλα προχθές;
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτους τους ρωτησα αν μπορουν να κανουν hybrid Multichip μου ειπαν ποσα κομματια θες τους ειπα 5 και τους εδωσα wavelengths αλλα ακομα καμια απαντηση.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν το πρόβλημα είναι το λεντ θα βρούμε.
Το θέμα είναι να μαζέψεις και τα υπόλοιπα. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα υπολοιπα ομως εξαρτονται απο τα λεντ. Πως να παραγγειλω drivers κλπ αφου πρεπει να σιγουρεψω οτι θα βρω 50 βατ
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα έστειλα και στην bridgelux ένα mail μπας και μας δωσει καμια κατευθυνση.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν μετά απο πολύ καιρό αποφάσισα να κάνω καποιες προσθηκε στο ενυδρείο!
Περιμένω 1 yellow tang 5 pseudanthias tuka και 1 sexguttata. Καθάρισα και σκιμμερ που ειχε πολυ βρωμα θα κάνω και μια αλλαγή νερού και θα ειμαι ετοιμος να υποδεχθω το νεο πληθυσμό. Όσον αφορά τα led σημερα ειχα ενα mail απο ac rc που μου ειπε οτι θα συννενοηθεί με την bridgelux για το πότε θα είνια ετοιμοπαράδοτα τα led της. |
|
||||
|
||||
![]()
Για ρώτα τον ac-rc αν μπορει να φτιαξει τα multichip σε cree.
|
|
|||
|
|||
![]()
Με τις ψυκτρες τι να κανω σακη; γενικα αυτες που ειναι για επεξεργαστες ειδα οτι εχουν πλακα 36χιλιοστα. Για το multichip ποση επιφανεια πρεπει να παταει πανω στη ψυκτρα;
|
|||
|
|||
![]()
Αν είναι μικρότερες θα πρέπει να κάνεις από αλουμινίο η χαλκό για να προσαρμογής ανάμεσα στο λεντ και στηνία ψυχτρα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Από ότι είδα η ψύκτρα έχει επιφάνεια 46mm και το έχω επισυνάψει σαν εικόνα
Επίσης το λεντ σα τσιπακι παιζει απο 26 mm μέχρι 40Mm που είναι μαζί με το αλουμίνιο όπου βρίσκονται τα τσιπακια. Για αυτό πιστεύω ότι θα κάνει η ψύκτρα χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω πατέντες. Θέλω να αποφύγω όσο μπορώ τις πατέντες στη ψύκτρα γιατί αμφιβάλλω αν θα αποδίδουν εξίσου καλα. Οπότε λέω να τις παραγγείλω αφού ακούσω αν έχετε καμιά γνώμη και εσείς. |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά μετά απο επικοινωνία και με την εταιρεία που πουλάει τις ψύκτρες μου είπαν ότι θα ταιριάζει πάνω στο led ή ψύκτρα. Οπότε τα παρήγγειλα όλα.
5 X Led driver dimable 5 X θερμικέ ασφάλειες 5 Χ PWM dimmer 5 X Multichip LED 50watt 5 X arctic cooler 120 w + πάστα 5 X Φακούς για τα led Μεχρι στιγμής το κοστολόγιο είναι στα 560 ¤ . Και μου λείπουν τροφοδοτικό που θα πάρω απο δω και γενικά η βάση όπου πρέπει να μπούν όλα αυτά ώστε να κρεμαστεί αργότερα πάνω απο το ενυδρείο. Αργότερα θα ψαχτώ και με το jarduino για να κάνω και controller. |
|
|||
|
|||
![]()
Για την ώρα περιμένω τα πράγματα να φτάσουν αλλά παρατηρώ πως έχω καποιες απώλειες τον τελευταίο καιρό.
Βασικά πριν δυομιση βδομαδες είχα προσθέσει 1 sexguttata 1 yellow tang και 1 pseudanthias tukas (1 απο τα 5 ήρθε ζωντανό απο τη μεταφορά). Μέσα στο ενυδρείο υπήρχαν 5 chromis 1 salarius fasciatus 1 σαλιγκάρι trochus και 1 amboinensis γαρίδα. Τρώγαν όλα τα νέα ψαρια απο τη πρώτη στιγμή που μπήκαν στο ενυδρείο. Το tukas δεν άντεξε πάνω απο μια βδομαδα και ακολούθησαν σε διαστημα αλλης μιας βδομάδας το sexguttata και η σαλιάρα η οποια σαλιάρα είχε στο ενυδρείο αρκετό καιρό (3 μήνες). Το tukas το θεωρουσα αναμενωμενο να μην αντεξει γιατι ειναι περιεργο ψαρι για να ζησει μονο του. Το sexgutata δεν καταλαβα γιατι μας αφησε ενώ η σαλιαρα το τελευταιο καιρό είχε λεπτύνει το σωμα της υπερβολικά. Ταιζω κάθε μερα ocean nutrition formula 1 και 2. Και μια φορα τη βδομαδα δίνω και κατεψυγμένη. Απο μετρήσεις είμαι πολυ καλά. Αμμωνια 0 no2 0 και νο3 5 αλατοτητα 1025 θερμοκρασία 26 Αλλαγές κάνω ανα 10 ημέρες. |
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι ετσι στα αντα!
Δωρακια γενεθλιων ομως ![]() ![]() Ευχαριστω για τις ευχες! Απο εβδομαδα πιστευω θα ειναι ετοιμο το φωτιστικο! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Καλορίζικα!!!!
Αντέ να τα μαζέψεις όλα να τo ανάψεις. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 25-08-17 στις 14:46 |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία πράγματα
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Νικόλα....τι εγινε φιλαρακι μου πως παμε;
Ετοιμαζόμαστε να δούμε το φως το αληθινό; Σε τι φαση βρισκόμαστε.... Το ενυδρείο απο μετρησεις πως ειναι; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είναι δυνατή η μετακόμιση ενός ενυδρείου; | AGGELOSAR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 05-04-17 23:57 |
Καλή επανεκκίνηση... | steve4 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 19-04-16 18:06 |
Πρόταση για δυνατή αεραντλία | John T | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 14-12-06 16:57 |