|
|
||||
|
||||
![]()
Mέσα σε 1 μέρα δεν πρόκειται να δεις διαφορά. Μέτρα κάθε 2 μέρες την ίδια ώρα.
Αν δεις πχ ότι έχεις κατανάλωση στο μαγνήσιο 25ppm τότε ρίχνεις την ανάλογη δόση κάθε 2 μέρες ώστε να διατηρήσεις τα επίπεδα. Επιπλέον, 1 κουταλιά μαγνήσιο, ή ασβέστιο ή σοδας διαλύεται σε 1 λίτρο νερό πλήρως. Ρίχνεις το μισό λίτρο σιγά σιγά(καλύτερα σταγονα σταγονα) και μετρα την άλλη μέρα. Στο περίπου 1 κουταλιά ασβέστιο ανεβαζει 15 ppm, 1 κουταλια μαγνησιο ανεβαζει 10ppm περίπου και 1 κουταλια σοδα 2 μοναδες kh. Aλλά δεν είναι απόλυτα. Θα δεις καλύτερα στις μετρήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω.αυτα π πηρα εγω μ ηπαν να τα φτιαξω σε ενα λιτρο νερο ρχνοντας 100 γραμμαρια.!και να το δοκιμασω με 5ml.δηλαδη σε ενα λιτρο νερο να ροξω 100 γραμμαρια ασβεστιο να το ανακατεψβ μεχρι να λιωσει και πταν ειναι ετοιμο να ριξω 5 ml με συριγκα ας πουμε ή ενα καπακι και μετρώντας μετα απο μια ωρα να δω ποσο ανεβηκε.
|
|
||||
|
||||
![]()
με τον τροπο αυτο θα ταλαιπωρηθεις πολλη και θα σε κουρασει καθε μερα να το κανεις και οταν λειπεις και δεν προσθετεις τα στοιχεια η ανισοροπια θα σου δημιουργηση θεματα ..οποτε το καλυτερο θα ηταν να βαλεις στο προγραμα η δοσομετρικη να τελειωνεις και να εισαι ησυχος σκεψου το και πραξε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχω τοσα πολλα κοραλλια ακομα ωστε να χρειαστω δοσομετρικη αλλα ετσι κ αλλιως παντα ειναι καποιος σπιτι οποτε ειναι σαν το ταησμα....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως, είτε πάρεις δοσομετρικές είτε όχι, δεν νομίζω να διαλυθούν 100 γραμμάρια υλικού σε 1 λίτρο εκτός και αν το λένε οι οδηγίες του. Το νερό θα κορεστεί απο το συγκεκριμένο στοιχείο και απο ένα σημείο και μετά δεν θα διασπάται άλλο(εκτός εξαίρεσης).
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το λενε οι οδηγιες μου το ειπε το παλικαρι που τα πηρα.γτ ειναι σε συσκεβασια χυμα.απλα ενα σακουλακι με μαγνησιο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μαγνήσιο και το ασβέστιο ίσως μπορείς και με μισό. |
|
||||
|
||||
![]()
και μενα ενα παιδι μου εδωσε σκονη για kh και μου ειπε να διαλυσω 100γρ σε 1.5 λιτρο νερο.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Οκ παντως θα τα βγαλω μια φωτο αυτα που εχω να ταδειτε και θα τα δοκιμασω αυριο να τα φτιαξω σε μισολιτρα μπουκαλακια (50 γρμ)
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, μια χαρά
|
|
||||
|
||||
![]()
Τεκικα τα εφτιαξα σε μισολιτρα και διαλυθηκαν μια χαρα τα 50 γραμμαρια
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο το ενυδρειάκι σου.
Βγαίνει τόσο μπλέ ή έτσι φαίνεται στη φωτο; |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι φαινεταο στη φωτο δεν ειναι τοσο αλά εδω ειναι οι δυο λαμπες μονο ανοιχτες π ειναι για μια ωρα πριν κλεισουν κ αυτες...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποτε να τον βγαλω? | eliteaguarium | Bettas | 2 | 27-07-09 01:18 |
Θα μεγαλώσουν ποτε?? | pavlos_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 03-06-09 14:50 |
Aποριες, αποριες περισσοτερες αποριες | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 24-05-07 12:51 |
Ποτε με το καλο? | maikl | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 15 | 02-04-07 18:14 |