|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδια τι στο καλο. Απο χτες βραδυ και σημερα για κανα 3ωρο πλενω την αμμο. Ειναι βασαλτικη κοκομετριας 0.2-1.0mm την εβαλα σε εναν κουβα και εβαζα νερο μεσα ανακατευα γινοταν καφε το νερο αδειαζα και παλι τα ιδια. Αυτο καμια 10αρια φορες με καθε "δοση" αμμου απτα 50κιλα που πηρα. Μεχρι που ταφτυσα και την εβαλα στο ενυδρειο και το γεμισα με καμια 100στη μονο λιτρα. Εχει γινει ΣΚΑΤΑ. Γεμισα το φιλτρο βαμβακι και σφουγγαρια και τρεχει καμια ωρα. Ακομα τα ιδια. Κανω κατι λαθος;; Ειναι φυσιολογικο τοση βρωμια; Σκονη ειναι πρακτικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι.θελει πολυ πλυσιμο για να καθαρισει.αστο να δουλεψει μονο με βατα.οταν καθαρισει βαλε και ανθρακα κανα 2-3 μερες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σορρυ εχω και ανθρακα μεσα. Να τον αφησω ε; Βατα εννοεις το fiter wool?
Mιλαμε για τρελη καφετιλα, κοιτοντας το απο μπροστα 2-3 cm μεσα τελειωνει η ορατοτητα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τη φοβάσαι τη βασαλτική για τον Αμαζόνιο που θες να φτιάξεις όμως;
|
|||
|
|||
![]()
Kαι εγώ έβαλα τέτοια άμμο στο ενυδρείο, αρχικά είχε πολύ σκόνη για καμιά δύο εβδομάδες
μετά έκατσε όμως πάνω σε ότι έχω βάλει στο ενυδρείο... Τα πράγματα έφτιαξαν όταν έβαλα γατόψαρα που άρχισαν να σκαλίζουν σαν τρελλά, και έφυγε και η θωλούρα και όλα... Πήρε όμως 1,5 μήνες!!! Δες όμως, γιατί έχω την εντύπωση ότι ανεβάζει το Ph στο 8... |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι γιατι να την φοβαμαι; Απο πλευρας ασβεστολιθικοτητας εννεοεις; Υποτιθεται οτι δεν ειναι. Αν σκαλιστει η αμμος βγαζει κιαλλη μπιχλα. Να δουμε τι θα κανει το βαμβακι. Το εκανα τεστ δεν εβρασε σχεδον τιποτα. Για την ακριβεια για κανα 10 δευτερολεπτα εβρασε ενας κοκος σε περιπου 1 κιλο που απλωσα σε εναν κουβα. Δεν πιστευω ναναι προβλημα. Αλλα ειναι τα προβληματα. Εχω νιτρικα στη βρυση. Ναναι καλα η οσμωση και θα προσθεσω και KDF.
|
|
||||
|
||||
![]()
Όντως κάνε ένα καλό έλεγχο με ακουαφόρτε πρώτα καλού κακού για το ενδεχόμενο που δεν είναι εντελώς καθαρός ο βασάλτης που σου έδωσαν...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
75 κιλα!!!!!;;;;;
Τριμετρο ειναι το ενυδρειο; ![]() Ποσο υψος εχει ο βυθος;
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πω μολις την απλωσω. Πες μου ενα μαξ να μην το περασω. Αποσα εχω διαβασει δεν πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ παχυς ετσι? Ακολουθω τις συμβουλες για aquascaping που λεει τον βυθο να τον στηνω πιο ψηλο πισω και πιο χαμηλο μπροστα. Αλλα επειδη το ενυδρειο εχει διπλη κοντρα περιμετρικα του πατο, 1cm η καθε μια δηλαδη 2cm κοντρες, συν αλλα 2,5-3cm η "επενδυση". Η μαυρη ταινια "ξυλου" http://postimage.org/image/ydfmyf4c7/
------------------------- Στρωθηκε ο βυθος, περισεψαν καμια 15-20 κιλα τελικα, περιπου 5cm παχος μετρησα πισψ πριν τις κοντρες που ειναι και το βαθυτερο. Μικρη διαβαθμιση εκανα αντε μπροστα ναναι 4,5. Να βαλω κιαλλο αμμο προς τα πισω η θαναι πολυ 6-7cm παχος? Παναγιωτη οι φωτος που σου υποσχεθηκα απτην μεχρι τωρα εξελιξη. Eυχαριστω ολους για την βοηθεια. Παμε γερα να στηθει σιγα σιγα. Αυριο σειρα εχει το λαβωμενο φωτιστικο και μολις μπει αρκετο νερο και τρεξει με ανθρακα θα μπουν τα κλαδεματακια και το πρωτο ψαρακι που περιμενει πως και πως στη λεκανη του. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 23-10-12 στις 00:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υπερβολικη υγρασια...λυσεις?? | Πάνος | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 23-10-10 12:35 |
Αλατα;Βρωμια;Πως φευγει; | aNe | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 30-06-10 16:12 |
υπερβολικη ροη | panosthess76 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 29-03-09 22:15 |
Βρωμια στην επιφανεια του νερου! | griffin_23 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-03-04 20:29 |