|
![]() |
#1 |
Ερωτήσεις για μικρο ενυδρείο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Πριν απο 2 εβδομάδες αγόρασα ένα ενυδρείο 30 λίτρων.Σε πρώτη φάση έβαλα μόνο ένα φυτό και άφησα το ενυδρείο να λειτουργεί.Χθες (Σάββατο) πήγα και πήρα τα πρώτα μου ψαράκια.Δυο Neon Tetra. Οι ερωτήσεις τώρα... ![]() 1)Στις αλλαγές νερου διάβασα πως αλλάζεις γύρω στο 20% καθε εβδομάδα. Ισχύει? Εαν ναι τότε τα πρόσθετα του νερού (αντιχλωριο και ένα άλλο που πήρα για καθαρό νερό) τα προσθέτω στο νερό που θα μπει στο ενυδρείο η εφόσον μπει στο ενυδρείο? 2)Στο petshop μου πρότειναν να βάλω έως 6 ψαράκια από ένα είδος μονό. Εγώ σκεφτόμουν 6 Neon Tetra.Θα είναι εντάξει για το ενυδρείο μου η θα ήταν πολλά? 3) Μαζί με το ενυδρείο είχε ένα φίλτρο-κυκλοφορητή κινέζικο της πλακάς. Λέτε να χρειάζεται άμεση αλλαγή?(Ξέρω πως χωρίς κανένα στοιχείο δεν μπορείτε να μου πείτε με βεβαιότητα απλώς ρωτάω μήπως ξέρει κάποιος εμπειρικά.) 4)Μια αεραντλία θα βοηθούσε το ενυδρείο μου η όχι?(Διάβασα σε ένα από τα υπομνήματα πως δεν χρειάζεται σε πρώτη φάση αλλά κατά τα αλλά θα κάνει κάποια διαφορά) 5) Έχετε κάποια συμβουλή σε σχέση με τα Neon Tetra που να προέρχεται από την εμπειρία σας? Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και με συγχωρείτε αν σας κούρασα. ![]() |
|
Εμφανίσεις: 8417
|
|
||||
|
||||
![]()
1)Ξεκινάμε από τα βασικά
Μετρήσεις έχεις κάνει ? έχει στρώσει το φίλτρο σε 2 βδομάδες και έβαλες ψαρια μέσα ? τα neon tetra θέλουν τουλάχιστον 1 m σε μήκος ενυδρείο . καλώς ήρθες και καλώ διάβασμα
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ. Μετρήσεις δεν έχω κάνει όμως από το pet shop μου δώσανε το bio nitrivec της Sera που από ότι μου είπαν ετοιμάζει το ενυδρείο σε 24 ώρες.Το έβαλα Παρασκευή πρωί και Σάββατο απόγευμα πήρα τα ψαριά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετοιμο ειναι το ενυδρειο οταν ενω υπαρχουν ρυποι στο νερο (πχ ψαρια που τρωνε στο ενυδρειο, ή σκετη τριμμενη τροφη ή καθαρη αμμωνια απο φαρμακειο) στο νερο δεν υπαρχει αμμωνια (ΝΗ3) και νιτρωδη ιοντα (ΝΟ2) και παρουσιαζονται μονο νιτρικα ιοντα (ΝΟ3).
Αυτο επιτυγχανεται μεσω της βιολογικης φιλτρανσης. Στα υλικα του φιλτρου πανε και κατοικουν νιτροποιητικα βακτηρια που "τρεφονται" με τα δηλητηρια (αμμωνια και νιτρωδη). Στρωμενο ειναι ενα φιλτρο που εχει εποικιθει απο τετοια βακτηρια. Χωρις αμμωνια και νιτρωδη, αυτα τα βακτηρια δε ζουν. Δυο εβδομαδες υπηρχαν ρυποι για να τα "θρεψουν"? Το νιτριβεκ ειναι βακτηρια εμποριου, αλλα δεν ξερω αν εμειναν ζωντανα δυο εβδομαδες και αναπτυχθηκε αποικια στο φιλτρο. Αυτο εξακροιβωνεται μονο με μετρησεις νερου. Αν εχεις ΝΗ3 μηδεν ΝΟ2 μηδεν και ΝΟ3 πανω απο μηδεν εχει βακτηρια. Οταν γινει αυτο κανεις μια αλλαγη νερου να πεσουν τα ΝΟ3 (αν ειναι ψηλα) κατω απο 20-25 ppm μαξιμουμ και βαζεις το πρωτο ψαρι, Σταδιακα εισαγεις και τα υπολοιπα 1-2 καθε μερικες μερες (αν ειναι μικρα). Τα neon tetra ειναι ψαρια Ν Αμερικης και ζουν ιδιανικα σε μαλακο και οξινο νερο. Σε νερο Αθηνας θα προσπαθησουν να επιβιωσουν απλα. Το μεγαλο μηκος δεν εινα τοσο απαραιτητο γιατι δεν ειναι απο τα κοπαδοψαρα που κολυμπανε συνεχως απο τη μια μερια στην αλλη. Ωστοσε ενυδρειο κατω απο 60 λιτρα δεν ειναι ενυδρειο που μπορει να σταθει σε χερια ιδιως αρχαριου.
|
|||
|
|||
![]()
¶ρα τι μου προτείνεις να κάνω για το νερό προκειμένου να ζουν ευχάριστα και όχι απλώς να επιβιώνουν (Κάτι που πραγματικά θέλω να αποφύγω)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Να εβαζες αφου εστρωνε το φιλτρο μια ομαδουλα Celestial pearl danio
Αφου νομιζω οτι δεν μπορεις να αντικαταστησεις το ενυδρειο με μεγαλυτερο ή να ξεκινησεις απο τωρα να μαθεις να "φτιαχνεις" μαλακο νερο για ψαρια Ν Αμερικης
|
||||
|
||||
![]()
Οι αποριες σου (οπως κι αλλες που εχεις αλλα δεν το ξερεις ακομα
![]() Oτι δεν καταλαβεις ρωτα. Καλως ηρθες. ΥΓ Το νερο που αλλαζεις πρεπει να ειναι σχεδον ιδιο με του ενυδρειου σε θερμοκρασια pH GH και να εχει μεινει μερικες ωρες σε δοχειο. Το αντιχλωριο το βαζεις στο καθαρο δοχειο που προετοιμαζεις το νερο για την αλλαγη και σε δοσολογια για τα λιτρα υατα της αλλαγης. Αν δεν ειναι "στρωμενο" το φιλτρο, βαλε αγγελια για μπολι γιατι δεν τα βλεπω να τη βγαζουν τα ψαρακια αν δεν κανεις μετρησεις νερου κλπ Αλλαγες τωρα στην αρχη και μεχρι να μπολιασεις μαλλον πρεπει να κανεις καθε μερα 20-30% γιατι μαλλον εχει αμμωνια το νερο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καθαρισμό βυθου σε μικρο ενυδρείο & java moss | vaggstef | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 09-11-11 14:50 |
Μικρο ενυδρείο | paraskevi_gr | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 19 | 08-01-09 21:58 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | alexinio | Μεσογειακό | 22 | 27-07-07 01:04 |