Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-06-11, 19:52
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή Sos, προβλημα με τα zebra danio μου..

Παιδια καλησπερα. Ηρθα μολις σπιτι και το ενα απο τα 7 danio ειχε πηδηξει εξω και το βρηκαμε στο πατωμα. Εχω στεναχωρηθει παρα μα παρα πολυ. Εχω βαλει κανονικα πλεξιγκλας απο πανω για να μην πηδανε και περιμετρικα που εμενε ενα εκατοστο ανοιγμα το εκλεινα με ζελοφαν. Εχθες ανοιξα το ζελοφαν για να τα ταισω και ξεχασα μετα να βαλω παλι καινουριο ζελοφαν μιας και σκιστηκε και να που αποβηκε μοιραιο. Λαθος μου. Απο εχθες τα ψαρακια ειναι κατω και δεν πολυ βγαινουν. Κρυβονται πισω απο τα φυτα. Και τωρα τους εριξα 1-2 φυλλαρακια αλλα ουτε καν ανεβηκαν να φανε. Το πρωι εφαγαν κανονικα. Τι επαθαν? Αμμωνια-νο2 ειναι 0 και νο3 ειναι 10. Αλλαγη νερου εκανα το Σαββατο το βραδυ. Εχθες ηταν παλι κρυμμενα το απογευμα αλλα μετα βγηκαν κανονικα επανω και κολυμπαγαν κλπ. Τι να εχει γινει? Φωτισμο εχω 8 ωρες απο τις 4-12 το βραδυ. Να τα ενοχλει το φως? Δεν εδιχναν κατι τετοιο ολες αυτες τις μερες που τα εχω.

edit: Και το ειδα το ονειρο χθες βραδυ οτι ενας φιλος μου ηρθε και πεταξε κατι ψαρια μεσα και τρωγανε τα δικα μου....δεν κανω πλακα.

Μηπως καποιο γενναει εκει κατω και ολα ειναι εκει γυρω? Τι να πω, δεν ξερω. Tους εσβησα το φως και ανοιξα 2 λαμπες του σαλονιου. Νομιζω καλυτερα πανε. Αλλα τοσο καιρο δεν ειχαν κατι....

Eτσι ειναι το πλεξιγκλας για να καταλαβετε και το κενο περιμετρικα το κλεινω με ζελοφαν οπως λεω πιο πανω, μεχρι να φτιαξω τζαμι που να ειναι ακριβως χωρις να αφηνει κενα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-06-11, 20:18
Το avatar του χρήστη faceck
faceck Ο χρήστης faceck δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αμπελόκηπους
Προεπιλογή

φιλε δεν ξερω αν ειναι αυτο αλλα σκεψου τα ψαρακια απο το πρωι μεχρι τις 4 που λες λογικα εχουν φως ημερας και μετα αναβεις και εσυ αλλεσ 8 ωρες το φως...ξερω ότι καλυτερα να το ανεβεις το πρωι και οταν γυρνας να το κλεινεις..θελουν και αυτα να ξεκουραστουν...εικασιες κανω δεν ειμαι εμπειρος..απλα και εγω αυτο κανω στα ψαρακια μου και με το που κλεινω το φως μετα απο καμια ωρα τα βλεπεις ολα και πανε και κοιμουνται
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-06-11, 20:31
Το avatar του χρήστη douran_p
douran_p Ο χρήστης douran_p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ορεστιαδα
Προεπιλογή

οταν ειχα ζεβρακια επεφτε πολυ κυνηγητο και ξυλο.... ισως αυτος να ειναι ο λογος.....

ασχετο αλλα με το καπακι τι θερμοκρασια εχεις???? οταν ανεβει η θερμοκρασια τι θα κανεις????
Παλιά 15-06-11, 20:35
Το avatar του χρήστη faceck
faceck Ο χρήστης faceck δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αμπελόκηπους
Προεπιλογή

ναι συμφωνω και εγω σε αυτο που λεει ο douran αν θες βαλε κανα φυτο καμια πετρουλα να έχουν τα φοβιτσιάρικα να κρυβονται και να νιωθουν ασφαλεια..μην ειναι συνεχως εκτεθειμενα..κανε και αυτο με το φως που σου λεω σιγουρα θα στρεσαρονται πολυ και δεν θα ξεκουραζονται...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-06-11, 22:25
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λαμία
Προεπιλογή

Είναι πολύ φοβιτσιάρικα ψαράκια και όταν τρομάζουν αντιδρούν πάρα πολύ νευρικά. Τα φυτά βοηθάνε, τους αρέσει να κόβουν βόλτες ανάμεσα. Γυρίζουν όλο το ενυδρείο, άλλες ώρες είναι τόσο κοντά στο βυθό σε βαθμό που δεν μπορείς να τα δεις κι άλλες κοντά στην επιφάνεια. Και μια συμβουλή από τον παθών: Όταν κλαδεύετε να μετράτε που και που τα ζεβράκια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-06-11, 22:46
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Θα'βαλαν στοιχημα με αυτον που πήδηξε εξω οτι δεν μπορουσε να το κανει, και κρυβονταν για να μην τους βρει και τους ζητησει τα $$ :P Οταν καταλαβαν οτι δεν θα ερθει, ανακουφιστηκαν και συνεχισαν τις ζωες τους κανονικα. :P

Περιεργο μου φαίνεται που λετε οτι ειναι φοβητσιαρικα, γιατι χρησιμοποιουνται και ως dither fish, δηλαδή πολύ κινητικά ψαρια τα οποια βλεπουν τα αλλα τα ποιο φοβητσιαρικα και βγαινουν και αυτα. Εγω δεν ειχα ποτε φοβητσιαρικα ζεβράκια...

Εγω σε ενα ενυδρείο εχω μεχρι τις 1.30 το βραδυ φως, αλλα μεχρι να αναψει εχει σκοταδι καθως ειναι κλειστο το πατζουρι.

Τωρα γιατι μπορεί να πηδηξε... Μπορει να ξαφνιαστηκε απο κατι. Και εγώ βρηκα ενα lemon tetra εκτος ενυδρείου ενω εχω πολλα φυτα επιφανειας.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές