|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια καλησπερα. Ηρθα μολις σπιτι και το ενα απο τα 7 danio ειχε πηδηξει εξω και το βρηκαμε στο πατωμα. Εχω στεναχωρηθει παρα μα παρα πολυ. Εχω βαλει κανονικα πλεξιγκλας απο πανω για να μην πηδανε και περιμετρικα που εμενε ενα εκατοστο ανοιγμα το εκλεινα με ζελοφαν. Εχθες ανοιξα το ζελοφαν για να τα ταισω και ξεχασα μετα να βαλω παλι καινουριο ζελοφαν μιας και σκιστηκε και να που αποβηκε μοιραιο. Λαθος μου. Απο εχθες τα ψαρακια ειναι κατω και δεν πολυ βγαινουν. Κρυβονται πισω απο τα φυτα. Και τωρα τους εριξα 1-2 φυλλαρακια αλλα ουτε καν ανεβηκαν να φανε. Το πρωι εφαγαν κανονικα. Τι επαθαν? Αμμωνια-νο2 ειναι 0 και νο3 ειναι 10. Αλλαγη νερου εκανα το Σαββατο το βραδυ. Εχθες ηταν παλι κρυμμενα το απογευμα αλλα μετα βγηκαν κανονικα επανω και κολυμπαγαν κλπ. Τι να εχει γινει? Φωτισμο εχω 8 ωρες απο τις 4-12 το βραδυ. Να τα ενοχλει το φως? Δεν εδιχναν κατι τετοιο ολες αυτες τις μερες που τα εχω.
edit: Και το ειδα το ονειρο χθες βραδυ οτι ενας φιλος μου ηρθε και πεταξε κατι ψαρια μεσα και τρωγανε τα δικα μου....δεν κανω πλακα. Μηπως καποιο γενναει εκει κατω και ολα ειναι εκει γυρω? Τι να πω, δεν ξερω. Tους εσβησα το φως και ανοιξα 2 λαμπες του σαλονιου. Νομιζω καλυτερα πανε. Αλλα τοσο καιρο δεν ειχαν κατι.... Eτσι ειναι το πλεξιγκλας για να καταλαβετε και το κενο περιμετρικα το κλεινω με ζελοφαν οπως λεω πιο πανω, μεχρι να φτιαξω τζαμι που να ειναι ακριβως χωρις να αφηνει κενα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε δεν ξερω αν ειναι αυτο αλλα σκεψου τα ψαρακια απο το πρωι μεχρι τις 4 που λες λογικα εχουν φως ημερας και μετα αναβεις και εσυ αλλεσ 8 ωρες το φως...ξερω ότι καλυτερα να το ανεβεις το πρωι και οταν γυρνας να το κλεινεις..θελουν και αυτα να ξεκουραστουν...εικασιες κανω δεν ειμαι εμπειρος..απλα και εγω αυτο κανω στα ψαρακια μου και με το που κλεινω το φως μετα απο καμια ωρα τα βλεπεις ολα και πανε και κοιμουνται
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οταν ειχα ζεβρακια επεφτε πολυ κυνηγητο και ξυλο.... ισως αυτος να ειναι ο λογος.....
ασχετο αλλα με το καπακι τι θερμοκρασια εχεις???? οταν ανεβει η θερμοκρασια τι θα κανεις????
|
||||
|
||||
![]()
ναι συμφωνω και εγω σε αυτο που λεει ο douran αν θες βαλε κανα φυτο καμια πετρουλα να έχουν τα φοβιτσιάρικα να κρυβονται και να νιωθουν ασφαλεια..μην ειναι συνεχως εκτεθειμενα..κανε και αυτο με το φως που σου λεω σιγουρα θα στρεσαρονται πολυ και δεν θα ξεκουραζονται...
|
|
|||
|
|||
![]()
Είναι πολύ φοβιτσιάρικα ψαράκια και όταν τρομάζουν αντιδρούν πάρα πολύ νευρικά. Τα φυτά βοηθάνε, τους αρέσει να κόβουν βόλτες ανάμεσα. Γυρίζουν όλο το ενυδρείο, άλλες ώρες είναι τόσο κοντά στο βυθό σε βαθμό που δεν μπορείς να τα δεις κι άλλες κοντά στην επιφάνεια. Και μια συμβουλή από τον παθών: Όταν κλαδεύετε να μετράτε που και που τα ζεβράκια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα'βαλαν στοιχημα με αυτον που πήδηξε εξω οτι δεν μπορουσε να το κανει, και κρυβονταν για να μην τους βρει και τους ζητησει τα $$ :P
![]() ![]() Περιεργο μου φαίνεται που λετε οτι ειναι φοβητσιαρικα, γιατι χρησιμοποιουνται και ως dither fish, δηλαδή πολύ κινητικά ψαρια τα οποια βλεπουν τα αλλα τα ποιο φοβητσιαρικα και βγαινουν και αυτα. Εγω δεν ειχα ποτε φοβητσιαρικα ζεβράκια... Εγω σε ενα ενυδρείο εχω μεχρι τις 1.30 το βραδυ φως, αλλα μεχρι να αναψει εχει σκοταδι καθως ειναι κλειστο το πατζουρι. Τωρα γιατι μπορεί να πηδηξε... Μπορει να ξαφνιαστηκε απο κατι. Και εγώ βρηκα ενα lemon tetra εκτος ενυδρείου ενω εχω πολλα φυτα επιφανειας.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
zebra danio | linos21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 02-09-10 22:59 |
¶ρρωστο Zebra Danio | gmanes | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 28-05-09 11:34 |
glofish?zebra danio | τονυ | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 17-08-07 13:43 |
Γέννα zebra danio | gwgw | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 20-09-06 11:21 |
Μονομάχος με Zebra Danio | Cristos | Bettas | 4 | 08-11-04 15:38 |