|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με τα gourami δεν ξερω τι γινεται..
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.Έχω σε ένα ενυδρείο Amano με σκαλάρια.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λεω να βαλω πρωτα τις amano και ισως και red chery και μετα να βαλω το ζευγαρι dwarf gourami ωστε να εχουν βρει οι γαριδες κρυψωνες..ποσες μπορω να βαλω σε 110 λιτρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
στο κοινωνικο μου εχω την αηδιαστικη γλιτσωδη καφε αλγη του νεου ενυδρειου και αυτο γιατι οταν εβαλα τα φωτα μετα απο 3 βδομαδες σε κουβα σκοτεινο τα φυτα τα κοπανησα 12 ωρες για καμια βδομαδα. μετα μου ειπαν οτι εκανα βλακεια και τωρα παω σιγα σιγα με λιγες ωρες.. αν και εχει σταθεροποιηθει η αλγη δεν αυξανεται υπαρχει αρκετη σε ολα τα φυτα. μπορω να βαλω 3 αρσενικες αμανο που εχω στο γαριδαδικο μεσα στο μεγαλο να κανουν λιγο καθαρισμα? το κοινωνικο εχει 5 σκαλαρια μεσαια 12 ροδοστομους 7 κορυ 2 ραμιρεζι και 2 dolichopterus μωρα 3 εκ.. εννοειται οτι φοβαμαι τα σκαλαρια... εβαλα τον apple snail μου μεσα στο γαριδαδικο γιατι εχει ολη μερα μαζεμενες τις κεραιες του και τον λυπηθηκα και πεσαν πανω του και τον καθαριζουν...
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι κι αλλιως 3 αμανο μονο δεν θα κανουν μεγαλη διαφορα με τις αλγες. Τα μικρα ancistrus πιο πολυ θα καθαρισουν, (αν δεν τα φανε κι αυτα τα σκαλαρια). ΟΙ αρσενικες αμανο ειναι μισες απο τις θηλυκιες και γυρω στα 3,5-4εκ. Ισως κινδυνεψουν απο τα σκαλαρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
μη μου λες τετοια γιατι τον ενα αγκιστρο δεν τον εβρισκα σημερα...
εχει μεσα και καμια δεκαπενταρια ramshorn λαθρεπιβατες μικρα μισο ποντο. οι αμανο μου ειναι 4-4.5 εκατοστα τελικο μεγεθος ------------------------- πηρα μια ωραιοτατη τρομαρα.... πηρα το φακο και αρχισα να ψαχνω τα δυο αγκιστρακια. τον ενα τον βρηκα αμεσως πανω σε μια ριζα. ο αλλος αφαντος... ωσπου κατω απο μια ριζα ειναι μια ουρα που κατεληξε σε ενα ξασπρισμενο σωμα... λεω εδω ειμαστε... βαζω χερι μεσα και ευτυχως ηταν ενα zebra danio που χαροπαλευε καιρο. μετα απο πολυ αγχος και κανα εικοσαλεπτο ψαξιμο βρηκα και το δευτερο αγκιστρακι να γλυφει αμεριμνο μια αλλη ριζα. ουφ!!! τις αμανο να τις βαλω λες η μεζες? μιλαμε αυτη η καφε γλιτσα πανω στα φυτα ειναι μπλιαχ!!!! η αληθεια ειναι πως θα ηθελα μερικες θυληκες αλλα αντε βρες. μεχρι και το γαριδαδικο μου υφαλμυρο σκεφτομουν να κανω για να τις αναπαραγω
Ο καθένας μας έχει 3 πρόσωπα. Αυτό που δείχνει , αυτό που νομίζει ότι είναι , και αυτό που πραγματικά είναι... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη irongud : 19-03-11 στις 01:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα, έχω ένα ενυδρείο 100 σχεδόν λίτρων και θέλω να προσθέσω μερικές γαρίδες, (κυρίως ως αλγοφάγα στη αρχή αλλά έχουν αρχίσει και μου καλαρέσουν κιόλας)
λέω λοιπόν να βάλω μερικές amano και μου αρέσουν παρά πολύ και οι red noise shrimp, ταιριάζουν μεταξύ τους? και αν ναι ποσά άτομα απο την κάθε μια? και τέλος που θα βρω και κυρίως, είναι ακριβές? να πω πως το ενυδρείο τρέχει 2+ χρόνια και με το καινούριο aquascape έχει εμφανιστεί λίγη πράσινη τριχοειδής άλγη.... |
|
||||
|
||||
![]()
Οι red nose ανακαλυφτηκε οτι ειδος υφαλμυρου νερου http://www.aquatek.gr/vb/showthread....light=red+nose δε πρεπει να τις βαζουμε σε γλυκο νερο μια που το μονο που καταφερνουμε ειναι να τους μειωνουμε τη ζωη τους!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το ειχα διαβασει καιρο πριν κ δεν μου φανηκε κ περιεργο...αλλα διαβασα για πεινασμενες αμανο! Εγω ταιζω 3 φορες την μερα κ δεν ειχα δει ποτε κατι τετοιο...μεχρι σημερα...
![]() ![]() ![]() κ εδω χωνευουμε.. ![]() ![]() Η γαριδα Δεν ηταν πεθαμενη...ηταν κ αυτη αυγομενη δυστυχως...Αν τρωει ετσι-για χαβαλε- ενήλικες σκεφτομαι στα μικρα τι θα κανει! Ειναι 6-7 amano σε 80 λιτρα καθαρα με 5 cpd κ μερικες δεκαδες red cherry(30-40)...Σκεφτομαι να τις παω στο μεγαλυτερο τωρα(τις αμανο).... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πλάκα κάνεις
έλεγα να τις βάλω και εγώ μαζί ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι δεν βαζουν amano μαζι με ακριβες γαριδες; (crs,blue tiger, shadow bees κλπ)
![]() Aυτο που ειδες, το εχω δει με τα ματια μου τουλαχιστον 3 φορες, αν και πιστευω οτι μια αμανο σε πληρες μεγεθος, θα πρεπει να εχει διακρινει καποιο σημαδι αδυναμιας για να επιτεθει σε ενηλικη γαριδα-θυμα. Ισως φροντιζουν να "καθαριζουν" τις γερικες ή αρρωστες γαριδες- εστω κι αν στα δικα μας ματια φαινονται απολυτα υγιεις. Εξ αλλου οι amano φημιζονται ως καθαριστες και νεκροφαγες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ειχα διαβασει καποιο παλαιοτερο τοπικ σου κ μετα απο λιγο ψαξιμο ειχα δει αλλα 2-3 παρομοια θεματα.Θυμαμαι οτι οι περισσοτεροι λεγανε οτι αρπανε που κ που, μικρα κυριως..ενηλικες αμανο...κ κυριως οταν ειναι πεινασμενες!!Εγω ομως ταιζω 3 φορες την μερα..μια φορα γαριδοτροφη(dennerle-crustaGran) κ 2 φορες απο διαφορες αλλες για τα ψαρακια κυριως..καροτα που κ που(1 φορα στις 2 βδομαδες)...κ γενικοτερα ταιζω πολυ σε γενικες γραμμες.... ![]() Αλλα αν ειναι οπως τα λες τοτε μικρο το κακο... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως η amano σου είναι αυγομένη...(???)
Λέτε να έχει κάποια σχέση; |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ειναι...Δεν ξερω αν εχει καποια σχεση...πιθανο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν μου έλεγαν ότι το είδαν με τα μάτια τους, δεν θα το πίστευα.
![]() Λοιπον. Μια φίλη, έχει απο καιρό ένα 20 λιτρο, με γκάπυς. Τελευταία, σκέφτηκε να προσθέσει 3 γαρίδες Αμάνο. Δεν τις έχω δεί, αλλα στο μαγαζί τους είπαν ότι είναι caridina japonica. Απο την περιγραφή της πρέπει να είναι αυτές. Το πρόβλημα είναι ότι είδαν αφου έσβησε το φως του ενυδρείου, μια γαρίδα να κυνηγά ένα γκάπυ, (ενήλικο και μέχρι τότε υγιές), να πηδα πάνω του και να του τσακίζει την ουρά. Το γκάπυ προφανως τραυμάτισε την σπονδυλική του στήλη, γιατί για λίγη ώρα παρέπεε στο νερό. Το επόμενο πρωί...το βρήκαν τέζα! ![]() ![]() Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία, ή έχει διαβάσει ότι μπορεί να συμβεί επιθετική συμπεριφορά των Αμάνο με μικρά ψαράκια? |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω εδω και πολύ καιρό αμάνο με γκάπυ και ποτέ δε παρατήρησα κάτι τέτοιο.
Το πιο πιθανό είναι τα γκάπυ να παρενοχλούν τις αμάνο. Βέβαια είδα κάποια στιγμή μια αμάνο να τρώει ένα νεκρό γκάπυ. Αλλά το να το σκότωσε ίδια πολύ τραβηγμένο το ακούω. |
|
||||
|
||||
![]()
μου εχει τυχει κι εμενα μια αμανο να κυνηγαει τα νεον τετρα μου και τελικα να σκοτωνει 2 απο τα 10
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο τελικά όλα μπορούν να συμβούν
|
|
||||
|
||||
![]()
Karidina japonika ειχα στο παλιό ενυδρείο μου (120λίτρα), 6 στο σύνολο μαζί με καμια 40αριά γκαπακια. Σίγουρα δεν είναι red cherry. Θέλω να πω ότι δεν μασάνε. Είναι μεγάλες και εχω δει τσαμπουκάδες με ψαρακια. Δεν μασανε , γενικώς. Έτσι όμως στην ψύχρα να την πέσουν σε ψαράκι, δεν μου έχει συμβεί.
Και τώρα στο νέο ενυδρείο τις εχω βάλει μαζί με άλλες 4. Δεν εχω δει κάποια κίνηση προς τα ψαρακια.
|
|||
|
|||
![]()
θα ηθελα να ρωτησω νεον με γαριδες πανε? για την ακριβεια θελω να βαλω 2 νεον σε ενα ενυδρειο που εχει μονο αμανο κανει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τις amano δε νομιζω να τις πειραξουν, λογω μεγεθους. Τα neon tetras, ομως, θελουν κοπαδι, μαλακο νερο και σχετικα ανετο ενυδρειο για να κολυμπανε. Για τι ενυδρειο μιλαμε?
|
|||
|
|||
![]()
Εγω εχω cardinal tetra μαζι με red cherries εδω και 1 χρονο και δεν ειχα προβληματα.
Ουτε τα μωρα πειραζουν αν εχεις πολλα φυτα. Πηγαν να τις κυνηγησουν για λιγα λεπτα στην αρχη περισοτερο απο περιεργια γιατι οι γαριδες μπηκαν πολυ αργοτερα μεχρι να στρωθει ο βυθος. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχουν κανενα προβλημα οι αμανο...
αλλα 2 δεν μπαινουν. θελουν κοπαδι min 8-10 ατομων και μαλακο νερο , οπως ειπε και ο Θοδωρης. Σημείωση συντονιστικής ομάδας: Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 02-04-16 στις 22:08 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με αναπαραγωγή Amano. | yannis | Γαρίδες του γένους Caridina | 223 | 06-03-16 22:03 |
Θέματα σχετικά με γενικές πληροφορίες για Amano. | steady | Γαρίδες του γένους Caridina | 334 | 26-08-15 11:43 |
Θέματα σχετικά με C.R.S.: Προβλήματα / συνθήκες | el.stel | Γαρίδες του γένους Caridina | 61 | 17-03-13 02:12 |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |
Θέματα σχετικά με τροφές για γαρίδες | lucy | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 72 | 26-10-12 08:01 |