|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα μικρά όταν γεννηθούν θα χρειαστούν και κανα μήνα τουλάχιστον,για να μεγαλώσουν και να ειναι εφικτή και ασφαλη η μεταφορά τους σε άλλα ενυδρεία.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα γέννησαν 2 red cherry που είχα αυγωμένες και έχει γεμίσει το ενυδρειάκι μου με γαριδάκια!
Μα πόσα γεννάει η κάθε μία; Αλέξανδρεεεεεεεεεεε;;; aka Raven ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Aντε να σου ζησουν !!
![]() συνηθως οι μεγαλες θηλυκιες γεννανε απο 20-40 μωρα, εχω δει και εφηβη μικρη θηλυκια με μονο 3 αυγα. Εξαρταται λοιπον απο την ηλικια και το μεγεθος. Το ποσα μικρα θα επιβιωσουν εξαρταται απο το ποσο φαγητο (αλγες) υπαρχει διαθεσιμο. Σε ενυδρεια πεντακαθαρα απο αλγες, σχεδον "στειρα", (οπως το δικο μου), ουτε οι μεγαλες γεννανε συχνα, ουτε πολλα μικρα επιβιωνουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Από άλγες να φάνε κι οι κότες
![]() ![]() ![]() Για να δούμε λοιπόν.. Ευχαριστώ συνονόματε
|
||||
|
||||
![]()
Όταν δεν έχουμε (ακόμα) άλγες (βλέπε νέο ενυδρείο), η κατάσταση σώζεται με βραστό καροτάκι;
Να σου ζήσουν Alex!!!
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει περίπτωση τα αβγά να ξεκολίσουν ή να τα αποβάλλουν από πάνω τους; Ρωτάω γιατί βρήκα ένα τσαμπί πάνω στην moss
![]()
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας παιδια θα ηθελα να σας ρωτήσω κατι..
μου εχω κατι μικρες νεογεννητες red cherry και καθε μερα βρισκω μια μεσα στο φιλτρο,ειναι ζωντανες και τις βγαζω και τις βαζω παλι πισω στο ενυδρειο οι 10 ειναι απο εξω η μια μπαινει δε ξερω αν ειναι η ιδια... τι πρέπει να κάνω...? ή δε πειράζει..? ![]() σας ευχαριστω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως έχω δέσει ένα κομάτι καλοπλυμένο τούλι μπομπονιέρας στην είσοδο από το φιλτράκι-καταρακτάκι.
|
||||
|
||||
![]()
και εγω το ιδιο εκανα αλλα μπουκωνει απο σαπια φυλλα και ριζουλες...εσενα???
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω και μηλοσαλίγκαρα μέσα και δεν μένουν τέτοια...
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ω..ναι!!
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν βρηκα κατι ψαχνωντας.... μακαρι!!!!
τα εχω μαζι και 5 Guppy.... Θα υπαρχει προβλημα λες??? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχεις αλλες γαριδες?? Θα αρχισουν τις γεννες και θα αυξανονται ...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι υπαρχουν αλλα μονο 3 μεγαλες (2 red και 1 green) απο μικρες δεν εχω δει αλλες..
|
|
||||
|
||||
![]()
Εδω περιπου και 1 μηνα εχω στεισει το 30 λιτρο μου και πηρα, 2 αυγομενες red cherry, απο το κοινωνικο και περιμενα να γεννησουν. Χθες παρατηρησα οτι και οι δυο γαριδες δεν ειναι πια με αυγα και ειδα επισης οτι καποια απο τις 2 ειχε αφησει τα αυγα της επανω στο φιλτρο. Η αληθεια ειναι οτι στεναχωρηθηκα αρχικα αλλα οταν κοιταξα καλυτερα στα φυτα μεσα ειδα 6-7 γαριδουλες που με τα βιας ξεχωριζαν, με γυμνο ματι.
Στο 500λιτρο βλεπω οτι η γαριδες αυξανονται αλλα δυστηχως δεν μπορω να ξερω πια και ποτε γεννησε γιατι με τοσα φυτα ειναι αδυνατον να συλαβεις γεννα. Οι νεογγενητες γαριδουλες ειναι περιπου 2χιλιοστα και ειναι πιστα αντιγραφα τον μεγαλων. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι δυο πραγματα. Γιατι καποια απο τα αυγα τους τα αφησανε?? Μηπως δεν εκολαπτοντουσαν και τα ξεφορτωθηκαν? Ειδα επισης πολυ μικρα ζωιφια κοντα στον θερμοστατη, στην αρχη νομιζα οτι ηταν αιωρουμενα σωματιδια αλλα μετα παρατηρησα οτι μπορουσαν να κολυμπησουν, εναντια στην ορμη του φιλτρου. Ειναι τοσο μικρα οσο και η μιση μυτη της βελονας σαν μια σκονη. Ειναι κανενα βακτηριο? Φοβαμαι μην κολλησει τιποτα το ενυδρειακι μου και ψωφισουν τα ζωντανα.
|
|||
|
|||
![]()
Να σου ζησουν Χρηστο ! Καλη αρχη, τωρα θα γεμισεις γαριδες
![]() Οι γαριδες συνηθως ριχνουν τα αυγα τους οταν στρεσσαριστουν ή οταν οι συνθηκες του νερου ειναι ακραιες. Ακομα κι ετσι ομως τα αυγα ειναι γονιμοποιημενα και αν δεν φαγωθουν και υπαρχει αρκετη οξυγονωση ,μπορει να εκκολαφθουν μερικα. Τα μαμουνια που βλεπεις υποθετω οτι ειναι κωπηποδα, μην ανησυχεις ειναι ακινδυνα και συνηθως τρογωνται απο τα ψαρια. Στα γαριδοενυδρεια οπου δεν υπαρχουν ψαρια εμφανιζονται λογιων λογιων μικροσκοπικες μορφες ζωης, οπως υδρες, πλαναρια, κωπηποδα κλπ.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Οσο για αυτα τα πλασματακια που εμφανιστηκαν ειναι σαν ποοολυ μικρα σκουλικακια ειναι λευκα (ασπρα) και ευχομαι να μην κανουν κακο στις γαριδες μας. Αλεξ ειδες η αναπαραγωγη σου τι κανει? Οι δικες σου γαριδουλες ειναι αυτες που γενησσανε. και ειναι αυτες που αρχιζουν και γεμιζουν το κοινωνικο ενυδρειο. ------------------------- εκτος απο αλλαγες κτλ κτλ υπαρχει κανενας πιο αμεσως τροπος αντιμετωπισης τους, καπου γραφεις για panacur. Θα κανει κακο στις γαριδες?
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 13-02-10 στις 13:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν μοιαζουν με σκουληκακια τοτε μαλλον προκειται για πλαναρια. Συνηθως αυξανονται αν περισσευει τροφη. Μονο λιγα ειδη planaria ειναι γνωστο οτι μπορουν να δημιουργησουν προβλημα στα νεογεννητα γαριδοπουλα. Γενικα ομως αν δεν γινουν παρα πολλα δεν ειναι προς ανησυχια. εμενα συνηθως μετα τα planaria εμφανιζονται και οι υδρες. Οι τελευταιες ειναι πιο επικινδυνες γι αυτο να παρατηρεις τακτικα. Το panacur κανει πολυ καλη δουλεια αν χρειαστει, και δεν επιρρεαζει καθολου τις γαριδες. Μονο τις κρυπτοκορινες εχει αναφερθει οτι τις χαλαει αλλα φανταζομαι μονο σε μεγαλη δοση. Εγω συνηθως ξυνω απο το χαπι ελααααχιστη σκονη και δεν ειχα ποτε προβλημα. Οι υδρες και τα πλαναρια πεθαιναν σε 3 μερες το πολυ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Raven : 14-02-10 στις 03:27 |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα παιδια.εχω μερικες red cherry στο ενυδρειο μου οι οποιες ειναι ετοιμες να γεννησουνε.οταν ερθει η ωρα με το καλο,τη κανουνε???γεννανε αβγα η βγαζουνε γαριδακια?
|
||||
|
||||
![]()
Βγαζουν γαριδακια!
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα παιδια.εχω μερικες red cherry και κανα 2-3 εχουν αβγα εδω και πολυ καιρο αλλα δεν λενε να σκασουν.η μια εχει τα αβγα στα ποδια της και σημερα ειδα οτι εχει και στην ραχη της.πως γινετε αυτο?
|
||||
|
||||
![]()
Απο τη στιγμη που θα κατεβάσει τα αβγα στα πόδια της θελει 2-3 βδομαδες για να βγουν γαριδακια.Αφου η θυληκια σου εχει και στα πόδια και στη ραχη σημαινει οτι αυτα των ποδιων θα σκασουν μεσα στις επομενες 4-5 μερες ενω ταυτόχρονα ετοιμάζει και τη νεα "παρτιδα"που δεν ειναι γονιμοποιημενα.λιγες μερες αφου σκασουν τα πρωτα (νομιζω 7 μερες) θα κατεβάσει και αυτα που εχει στη ραχη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορώ να καταλάβω 2 πραγματάκια, αν θέλει κάποιος ας μου δώσει τα φώτα του
![]() Έχω περίπου 1 μήνα που μαζί με κλαδέματα Moss του φίλου Paco, πήρα μαζί μου και γόνους από red cherry. Mε κουταλάκι (ζόρι να δείτε) τις έψαχνα μέσα στη Moss και μία-μία τις έβαζα στο ενυδρείο το οποίο είχε 10 cardinal tetra (κι αυτοί 2 βδομάδες είχαν-δεν είχαν μέσα). Τώρα πως γίνεται να έχει αβγά η μία από τις 3 που έχω τελικά;;;Νωρίς δεν είναι; Ή μήπως είναι κάτι άλλο (αρρώστια, αλλάζει κέλυφος κλπ); Οι φωτογραφίες δεν είναι καλές αλλά έτσι βγήκαν. Επίσης, πως γίνεται από τους γόνους που πήρα να έχω μαζί και 4 Amano;;; Αυτές όλοι δεν γράφουν ότι αναπαράγονται πολύ δύσκολα ή και καθόλου σε ενυδρεία? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε η red cherry στις πρωτες φωτογραφιες σου σιγουρα δεν ειναι ενηλικη γαριδα και μαλιστα ειναι αυγωμενη!
![]() Αν η γαριδα που θεωρεις πως ειναι Αμανο ειναι αυτη στην τελευταια φωτο τοτε θα σε απογοητευσω .Απλα ειναι red cherry που δεν πηρε ακομη το χρωμα της (πιθανον να ειναι κ αρσενικη που δεν εχουν εντονους χρωματισμους) ------------------------- εννοω σιγουρα ειναι ενηλικη και αυγωμενη! ------------------------- να τα ξαναγραψω αφου λογο ωρας και ξενυχτιου τα εκανα.... Λοιπον στις πρωτες 3 φωτος εχεις μια αυγωμενη red cherry 100/100 Στην τελευταια φωτο δεν ειναι αμανο οπως νομιζεις η γαριδα αλλα red cherry που ακομα να παρει το χρωμα της
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 15-05-10 στις 01:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μακάρι! ![]() Οι άλλες 4 που τις είχα για Amano, δεν έχουν καθόλου κόκκινο χρώμα πουθενά πάνω τους, για Red cherry. Να είναι άραγε αποτέλεσμα υβριδισμού Amano και RC που συμβιώναν στο ενυδρείο από όπου τις πήρα; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δυστηχως αν δεν ειναι κοντινη η φωτο δεν μπορουμε να σου πουμε...παντως οι αμανο δεν υβριδιζουν με τις τσερυ
|
|
||||
|
||||
![]()
τσερυ ειναι ολες..
και φυσικα η μια αυγωμενη ![]() η τελευταια απο το σχημα φαινεται για αρσενικη...αλλα γενικοτερα να μη διαχωριζεις το φυλο απο το χρωμα...εχω κοκκινες αρσενικες και διαφανες θηλυκες... το σχημα σου δειχνει το φυλο οι θηλυκες με πιο στρογγυλη κοιλια (για να φερει τα αυγα) ενω οι αρσενικες με επιμηκεις κοιλιες..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 15-05-10 στις 19:22 |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά είναι τα αυγά ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγή Cherry Barbs | GiWrGoS198 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 02-01-12 16:06 |
Γενικά θέματα | syphon | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 30-08-10 12:14 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |
νέα διακόσμηση και αναπαραγωγή cherry barbs | Lsourtzo | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-11-05 10:10 |