|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω μια απορια οσων αφορα το CO2 την νυχτα.
Απ οσο ξερω τα φυτα κατα την διαρκεια της ημερας (υπαρχει φως) παιρνουν το CO2 και με την φωτοσυνθεση το διασπανε και το μετατρεπουν σε οξυγονο (Ο2) και την νυχτα (δεν υπαρχει φως) απορροφουν οξυγονο. Εμεις σε φυτεμενα ενυδρεια βαζουμε CO2 για τα φυτα. Μηπως κατα την δυαρκεια της νυχτας δεν πρεπει να παρεχουμε CO2 ,εφοσων τα φυτα την νυχτα δεν αποροφουν CO2. Η το διοξειδιο συγκεντρονεται στο νερο και το απορροφουν την επωμενη μερα ??
|
||||
|
||||
![]()
Για οικονομια, οταν προκειται για μπουκαλα και δεν υπαρχει ph-controller βαζουμε ενα χρονοδιακοπτη ωστε να κοβει το co2 με τα φωτα.
Αλλιως απλα ανεβαινει το co2 κατα τη διαρκεια της νυχτας.... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι μπουκαλα το βράδυ την κλείνουμε εκτός και υπάρχει κοντρολερ με τα Diy εγω οταν ειχα εβαζα αεραντλια το βραδύ
|
|
||||
|
||||
![]()
Και αν είναι DIY???
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να είμαι νέος στο χόμπι αλλά εγώ τη λύση τη βρήκα με το Co2-Depot της Tetra. Μπορεί να είναι απόλυτα χειροκίνητο αλλά δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να πατάω 2 φορές τη μέρα το κουμπί της φιάλης (μία το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά και μία όταν επιστρέψω) για να γεμίσει ο διαχυτήρας. Είναι και από τις πιο οικονομικές λύσεις νομίζω.
Βέβαια το θέμα είναι τι θα γίνει όταν αλλάξω τη φιάλη με της Tetra με DIY Co2 μαγιάς-ζάχαρης όπου λογικά θα έχω συνεχή ροή αλλά.... θα βρω μια πατέντα.
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχουμε προβλημα με τη μαγια/ζαχαρη,και με την συνεχη ροη της....ειναι εξαλλου τοσο λιγη η ποσοτητα,που αν με καποιο τροπο τη φραξουμε,τοτε ισως να αρχισουν τα προβληματα.......
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχουμε κλαζακο εμενα με 3 μπουκαλες στην σειρα μου βγήκαν στον αφρο
JBL μπουκαλες |
|
||||
|
||||
![]()
ναι,ενταξει.μιλαμε για φυσιολογικη κατασκευη,και οχι αυτοσχεδιο κοζλοντουι σε σειρα........χεχεχε
|
|
|||
|
|||
![]()
Το DIY δεν εχει τοσο φοβο ετσι κι αλλιως.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση για co2 | gleboukas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 26-01-07 12:00 |
Ερωτηση για diy co2 | gleboukas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 24-08-06 09:12 |
Υπάρχει κίνδυνος για άλγες όταν έχουμε φως και λιπάσματα χωρίς co2? | Strahos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 26-06-06 20:30 |
Νέο μέλος ερωτησεις για co2 και διαχυσης | georgesa | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-11-05 16:31 |