|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Εγω ριχνω συνηθως μισο μπουκαλι και αδειαζω μετα απο κανσ τριμηνο
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
||||
|
||||
Έγινε η μέτρηση. 4 βαθμοί μου φαίνονται:
|
|
||||
|
||||
Μια χαρά είσαι
αρα ξέρεις πόσο αναλογία θα βάζεις
|
||||
|
||||
Καθε ποτε?
|
||||
|
||||
Ο τροπος του να κρατας την αμωνια σε ενα συγκεκριμενο νουμερο (πχ 5 η 8 η 7 κτλ) ειναι περισσοτερο για να κατανοησει ο αρχαριος τον κυκλο του αζωτου βέποντας τον τροπο που αλλαζουν μερα με τη μερα τα νουμερα κι οχι επειδη κρατωντας σταθερο νουμερο θα στρωσει "καλυτερα".
Ειναι περσσοτερο σαν τελετη μυησης του νεοφερμενου χωρις να εχει ιδιεταιρη πρακτικη αξια στο στρωσιμο του ενυδρειου, αλλα περισσοτερο στο "στρωσιμο" του αρχαριου. Το σημαντικο ειναι μη μεινει χωρις αμωνια κι οχι να μην ανεβει η συγκεντρωση.
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
||||
|
||||
Οποτε πάει να μηδενίσει
Παράθεση:
Αν όμως βάζεις μικρή ποσότητα αμμωνίας θα πρέπει να μετράς κάθε μέρα και να προσθέτεις ανάλογα, βάζοντας όμως μια λογική ποσότητα, πχ 3-4 ppm κάνεις μετρήσεις ανά 2 ή 3 ή παραπάνω ημέρες, ειδικά στις αρχές και μια φορά την εβδομάδα. Προς το τέλος παίζει ρόλο η ποσότητα, και αυτό γιατί αν έχεις 0,5 ή 1 ppm μπορεί να μηδενίσει σε 12 ώρες και τις επόμενες 12 ώρες δεν είναι ότι θα έχεις μείωση, αλλά δεν θα έχεις αύξηση, και μη ξεχνάμε πως η βιολογία πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο. Όταν λοιπόν έχουμε μια καλή περιεκτικότητα μας εξασφαλίζει πως η βιολογία δεν θα μείνει χωρίς αμμωνία και θα πολλαπλασιάζεται συνέχεια, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που έχει γίνει πολύ ισχυρή. Τώρα και το 3-4ppm θα έλεγα πως είναι υπερβολικό, πρέπει να φανταστείτε πόση ιχθυοφόρτιση πρέπει να έχουμε που να παράγει 3-4 ppm σε 24 ώρες, για να συμβεί αυτό πρέπει το ενυδρείο να έχει γίνει σαρδελοκούτι, αυτό όμως μας εξασφαλίζει πως η βιολογία μπορεί να υποστηρίξει μια ικανοποιητική ιχθυοφόρτιση άμεσα. Στη πραγματικότητα ο κύκλος του αζώτου έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα αλλά για μικρότερες περιεκτικότητες αμμωνίας και νιτρωδών. Και αυτό μπορεί να φανεί πολύ εύκολα, όταν δείτε πως έχετε πολλά νιτρικά, κάντε μια αλλαγή της τάξης 90% και προσθέστε μόνο αμμωνία σε περιεκτικότητα 0,5 ppm ή 1ppm , θα δείτε τότε πως αμμωνία και νιτρώδη θα έχουν μηδενίσει ίσως και σε 24 ώρες, δηλαδή υπάρχει βιολογία αλλά όχι τόσο δυνατή, όχι τόσο μεγάλη.
|
||||
|
||||
Κάτι άλλο,
Έχει διαφορά αν το ph είναι κάτω του 7 και έχουμε αμμώνιο αντί για αμμωνία; |
|
||||
|
||||
Αμμώνιο ή αμμωνία είναι το ίδιο γα τη βιολογία. Επίσης η βιολογία αναπτύσεται πιο γρήγορα σε ελαφρά αλκαλικό περιβάλλον, όχι ότι σε όξινο δεν θα αναπτυχθεί , όχι όμως τόσο γρήγορα, μικρές διαφορές. Μην ανησυχείς
|
||||
|
||||
Θενκς
|
|
||||
|
||||
Καλημέρα!
Υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν τα φυτά (αν όχι όλα τουλάχιστον κάποια) με τόση αμμωνία; Διάβασα ότι σε κάποιους χάλασαν κάποια φυτά, ανάλογα το πόσο ευαίσθητα είναι. Ή πρέπει να υπάρχει περισσότερη αμμωνία για να χαλάσουν; Αφορμή αυτής της απορίας μου είναι η alternanthera reineckii mini που έχω η οποία ναι μεν ήταν emersed και θα περάσει την προσαρμογή της, αλλά η συμπεριφορά της μου θυμίζει μια κρυπτοκορίνα που είχα κάποτε. Χαλάει όλο |
|
||||
|
||||
Η μεγάλη περιεκτικότητα σε αμμωνία μπορεί να τα κάψει
|
||||
|
||||
Όταν λες μεγάλη; Πιο μεγάλη απ' αυτή που έριξα;
|
|
||||
|
||||
Μέχρι 3-4ppm δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα
από εκεί και πάνω δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει με φυτά. Έχω ρίξει και 8ppm χωρίς φυτά όμως
|
||||
|
||||
Προφανως ειναι αναλογα τα φυτα, αλλα 3,4,5 .... ειναι αστεια περιεκτικοτητα για τα περισσοτερα φυτα και ποο πολυ σαν τροφη θα τη δουν
|
||||
|
||||
Όντως σαν τροφή την είδαν.
13 μέρες πάνε που έχω ρίξει αμμωνία και τα νιτρώδη δεν λένε να ανέβουν. Βέβαια η θερμοκρασία είναι στους 25.5 βαθμούς λόγω φυτών και δεν βοηθάει την διαδικασία. Σημερινή μέτρηση αμμωνίας: 1 από 4 που ήταν την περασμένη Κυριακή. Δυστυχώς δεν το πήρα νωρίτερα χαμπάρι, δεν περίμενα να φάνε τόσο πολύ τα φυτά. Πήγα πίσω αρκετά την διαδικασία; |
|
||||
|
||||
Νταξει μωρε βιαζεσαι?
Ενυδρειο φτιαχνεις, δε παραδιδεις εργο με dead line. Απολαυσε τη διαδικασια.
|
||||
|
||||
Τι ακριβώς να απολαύσω; Τα nitrosomonas;
Απλά αναρρωτήθηκα αν χάλασα την διαδικασία, αλλά θα μου πεις δεν μηδενίστηκε κιόλας η αμμωνία. |
|
||||
|
||||
Οχι βρε, όσο υπάρχει αμμωνία δεν έχεις πρόβλημα, να προσέχεις μόνο να μη μηδενίσει
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Στη δική μου περίπτωση με το που έβαλα φυτά μέσα επιταχύνθηκε σημαντικά διαδικασία. Από τη 14 ημέρα μέχρι και σήμερα 17η μέρα στρωσίματος τα νιτρώδη βρίσκονται πολύ υψηλά, οπότε μάλλον πλησιάζω στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Προσοχή στην αμμωνία γιατί εξαφανίζεται για πλάκα από ένα σημείο και μετά και κάπως έτσι την πάτησα μιας και 3ppm εξαφανίζονταν σε 12 ώρες! Επίσης βλέπω ότι το δοχείο των API είναι μέχρι τη μέση γεμάτο. Υποθέτω κάνεις με "αναλογίες" τα test ε; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Οικονομία
|
||||
|
||||
Με λογική στα 5ml 10 σταγόνες πχ οπότε τα 2ml 4; ή στο 1ml 2;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
στην αμμωνία 2,5ml με 4 σταγόνες στα νιτρωδη 2 ml με 2 σταγόνες ή 3 ml με 3 σταγόνες ---------------------------- Για τα τεστ API
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ και συγγνώμη για το off-topic!
|
|
||||
|
||||
Όπως τα είπε ο Τάκης! Οικονομία. Απλά να τηρείς τις αναλογίες.
Επιτέλους σήμερα μετά από 15 μέρες μέτρησα 0.50ppm no2. |
|
||||
|
||||
2 του μήνα συμπλήρωσα αμμωνία για να πάει στα 4 ppm. Σήμερα μέτρησα 0 αμμωνία. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το παρακολουθώ στενά. Τι κάνουμε τώρα;
|
|
||||
|
||||
Αν μηδενίζει σε 24 ώρες θα πρέπει να βάζεις αμμωνία κάθε μέρα.
Τα ΝΟ2 που βρίσκονται ;
|
||||
|
||||
Με τέρμα κλίμακα τα 5 mg, είναι λίγο πριν το 5.
|
|
||||
|
||||
Βάζε αμμωνία τότε. Δοκίμασε να κάνεις μια καλή αλλαγή (80%-90%)και να βάλεις πάλι αμμωνία να δεις πως συμπεριφέρονται και τα Νιτρώδη σε 24 ώρες
|
||||
|
||||
Τι θα καταλάβω με αυτό; Αν μηδενίζει η αμμωνία σε 24 ώρες και πόσο ανεβαίνουν τα νιτρώδη, άρα κατά πόσο είμαι κοντά στα νιτρικά;
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο. Όταν η αμμωνία γίνει μηδέν... | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 13-07-14 07:35 |
Στρώσιμο με αμμωνία... | Esprit | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 03-01-11 11:55 |
Στρώσιμο με αμμωνία βοήθεια | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 28-09-10 22:05 |
Eρώτηση για στρώσιμο ενυδρείου με αμμωνία | GoRanZi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-11-09 19:25 |
Στρώσιμο του ενυδρείου μου χωρίς ψάρια. | george | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 18-12-02 19:36 |