|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία ποταμών Αφρικής - Μαδαγασκάρης Παρουσιάσεις ενυδρείων ποταμών Αφρικής - Μαδαγασκάρης, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Φοβερα τα ψαρακια!Ποσο απιστευτα χρωματα εχουν τα αρσενικα.. Γενικα ολη η διαδικασια εχει ενδιαφερον. Νομιζω πως με εψησες..ειναι απο τα επομενα προτζεκτ |
|
||||
|
||||
θα χαρουμε ιδιαιτερως να γεμισουμε ολη τη χωρα απογονους των δικων μας :P
|
|
||||
|
||||
Όταν είχα δει πρώτη φορά killies σε φωτογραφία έλεγα ότι δεν παίζει να έχουν τέτοια χρώματα.....Κάποια στιγμή είχα δει μερικά είδη από κοντά και τότε πείστηκα.....
Τώρα που βλέπω και τα δικά σου αντιλαμβάνομαι ότι είναι από τα ομορφότερα ψάρια (με φυσικά χρώματα) που μπορεί να ασχοληθεί κανείς. Τα συγχαρητήρια μου. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μέχρι το πρωί θα σας έχω γράψει και τι συμπεριφορές βλέπω... έχουν ενδιαφέρον... |
|
||||
|
||||
Υπάρχει κανείς που να κράτησε αυγά; Θα ξεκινήσω βράσιμο 1 κόυπα τύρφης (ή ίσως ζέσταμα για 2 με 3 ώρες στους 60 με 80C) για να της ελαττώσω (ή αν γίνεται να κόψω πλήρως) την ενεργότητα... μετά θα φάει ξεπλύματα σε σουρωτήρι για να καθαρίσει όσο γίνεται και να την βάλω σε μπολάκι μήπως κρατήσω αυγά... λέτε να πιάσει;
Κάθε μέρα κανένα δεκάλεπτο μετά το τάισμα κάθε αρσενικος παίρνει αγκαζε απο μια θηλυκια και γίνεται το σώσε!!! |
|
||||
|
||||
εγώ είχα κρατήσει, έβλεπα ματάκια έβρεξα μια παρτίδα αλλά δεν βγήκαν και εγκατέλειψα. με την άνοδο της θερμοκρασίας πάντως είναι καλύτερα γιατί τα αυγά θα πρεπει να αποθηκευονται σε αρκετα υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο διάστημα.
το πρόβλημα και εδώ ήταν το fungus σχεδόν 3 στα 4 αυγά. τα ψάρια γεννούσαν σε μαλί πλεξιματος και τα μαζευα κάθε 2-3 μέρες. μεγάλη παραγωγή αυγών πάντως. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
πριν τα στεγνώσω... πάτως η τύρφη μου είναι Ηobby Humin faser και λέει μάλιστα spawning substrate and filtering peat... |
|
||||
|
||||
είσαι οργανωμένος έχεις και καταλληλη τυρφη καιantifungus. αυτό για το fungus έπρεπε να το είχα κάνει και γώ.
κάθε μερα να τα μαζευεις ακόμα καλύτερα. υπομοή να έχεις μετά να περιμένεις... καλή επιτυχία πανέμορφα ψαράκια πάντως. όσον αφορά το σύντομο κύκλο ζωής τους για μένα δεν είναι μειονέκτημα, τι καλύτερο από το να τα δείς να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να αναπαράγονται και να πεθαίνουν από γήρατειά και όλα αυτά πριν προλάβεις να τα βαρεθείς.... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ξέρεις πόσες μέρες θέλουν εκτός ενυδρείου τ ααυγά για να επωαστούν; |
|
||||
|
||||
ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος θέλουν αρκετούς μήνες, αξαρτάται και από το είδος. ο σίγουρος τρόπος είναι όταν δεις ματάκια.
|
|
||||
|
||||
Πήξαμε στο ΑΥΓΟ!!! Διάβασμα για διατήρηση κάργα και επανέρχομαι με νέα και φώτος από ζευγαρώματα και παιχνίδια μέσα στην τύρφη!!! Σκάβουνε, χώνονται κάνουν τη δουλειά και μετά βγαίνουν πάλι έξω!!!
η πρώτη παρτίδα όταν είναι έτοιμη θα δοκιμαστεί για εκκόλαψη και αν έχω αποτέλεσμα θα μοιράσω τις επόμενες σε όσους θέλουν!!! άντε να φτιάξουμε Greek Killifish Association!!! |
|
||||
|
||||
πως πανε τα Killies??
|
||||
|
||||
εχω απογοητευτει με τα αυγα... οτι εχω μαζεψει πιθανοτατα πιανει μυκητες (fungus) αν και χρησιμοποιω της api σκευασμα για την καταπολεμηση στα αυγα και ενω βλεπεις οτι εχει γονιμοποιηθει (στο μικροσκοπιο φαινονται τα σπερματοζωαρια πανω στα αυγα αρα υποθετω καποιο θα τα εχει καταφερει :P) δεν συμβαινει τιποτα... το κακο ειναι οτι ειναι 7 μηνων τα ψαρακια και δεν ξερω ποσο ζωη και ικανοτητα αναπαραγωγης εχουν ακομα...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ή απλά στραγγίζεις την τύρφη που είχες τοποθετήσει στο mating tank ? |
|
||||
|
||||
στραγγίζω αλλά πριν την αφήνω πρώτα σε μπωλ με antifungus της Api για καμια μερα... (εννοω την τυρφη μαζι με τα αυγα)
|
|
||||
|
||||
Μετά την αποτυχία αναπαραγωγής και το μακρύ διάλειμμα λέω να ξαναγεμίσω την aqualampe με killies...
Τα Ν.Guentheri τα ερωτευτηκα αλλα τωρα ισως παω για καποιο αλλο annual... Τι λετε; |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
nothobranchius | j.p. | ¶λλα ψάρια ποταμών Αφρικής | 19 | 12-02-11 17:56 |
Νέο ξεκίνημα... | stefan | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 136 | 29-03-10 13:48 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |
Nothobranchius | harris | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-11-04 12:08 |