|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
δε νομιζω κανεις να εχει αφρικανικο χωρις φιλτρο..κανενα φουλ φυτεμενο ισως να υπαρχει.κι εγω το ειχα σκεφτει οταν ειχα ενα φουλ φυτεμενο οτι θα μπορουσε να τρεξει χωρις φιλτρο και με χαμηλη ιχθυοφορτιση.
σε αφρικη μαλλον εισαι ο μονος που το δοκιμασες. επισης μην λετε τα malawi ανθεκτικα.ειναι λαθος ο 'ορος'...ειναι σαν ολα τα αλλα ψαρια.. εντυπωση μου κανει το γεγονος οτι ταιζεις πολυ και κρατας χαμηλα τα νιτρικα χωρις πολλες αλλαγες..που νομιζεις οτι οφείλεται αυτο?γινεται καπου απονιτροποιηση? οσο για τη δυνατη ροη που ειπε ο φιλος απο πανω δεν υπαρχει κανενα προβλημα.τους αρεσει.. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Η κίνηση των ψαριών και όχι μόνο στο παραπάνω video δείχνει την ροή του νερού για όσους έχουν έμπειρο μάτι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη symbil : 07-04-16 στις 19:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
αν οντως υπαρχει απονιτροποιηση οκ.το εχουμε συζητησει σε αλλο θεμα και το ψαχνουμε λιγο.ισως καποιο ποσοστο συμβαίνει και στα εξωτερικα φιλτρα οσο παραξενο κι αν ακουγεται.απλα ακομα ειναι θεωριες.
οι πληροφοριες και οι αποψεις που ακους δεν ειναι φυσικα απο sites πουλάωφτηνάζωντανάκαιπολύκαλόεξοπλισμό.com αλλα απο προσωπικες μελετες παρα πολλων χρονων σε παρα πολλα ειδη της λιμνης(μιλαω για τον Κλεοβουλο) αλλα και για μενα..εφοσον ομως δεν εχεις νιτρικα δεν υπαρχει λογος να συζητησουμε τις επιπτωσεις..αν ομως θες τη γνωμη μου(πρεπει να το ξαναειπα) στα 20-30 νιτρικα αν εκτιθονται συνεχως,εκτος του οτι θα ζησουν τελικα λιγοτερο(ισως και 6 χρονια) δεν θα αναπτυχθουν πληρως.δηλαδη εμενα δε μου λεει κατι ενα ψαρι που στη φυση θα γινει 20εκ να μου ζησει στο ενυδρειο 6 χρονια και να ειναι 16εκ.. θεωρω υποχρεωση να κρατησω το ψαρι στο ενυδρειο μου σε αριστη κατασταση. αυτο που σου λεω ειναι δικη μου διαπιστωση για τα νιτρικα.δεν το γραφει καπου και δεν ειμαι απολυτος.απλα αυτο εχω δει τα τελευταια 15 χρονια.. |
|
||||
|
||||
Δεν ξέρω "τι άσσους κρύβεις στο μανίκι" όπως λες αλλά δεν θέλω να πάιζω πόκερ με τη ζωή των ζωντανών που φιλοξενώ
Αφού όμως θέλεις διάβασμα πρόχειρα μερικά (όχι από sites όπως τα λες...) http://www.waterboards.ca.gov/water_...08/ref2426.pdf https://www.jstage.jst.go.jp/article.../1/18_1_7/_pdf έχουν και βιβλιογραφία. |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ για τα links.
Πάνω-κάτω λέει αυτό που ήξερα και εγώ, ότι δηλαδή αν εξαιρέσεις τα μωρά της πέστροφας τα οποία έχουν πολύ χαμηλή αντοχή στα νιτρικά(κάτω από 10 mg/l) τα υπόλοιπα είδη που αναφέρει αντέχουν πολύ παραπάνω σε σχέση με αυτό που έχουμε στα ενυδρεία μας(πάνω από 100 mg/l). Εδώ μία σχετική συζήτηση : http://www.barrreport.com/forum/barr...s-and-critters |
|
||||
|
||||
Τα νιτρικα δεν κοιταω μονο κατα ποσο φερνουν αμεσο θανατο.
Τα νιτρικα (και για τα ψαρια οπως και για τους ανθρωπους κλπ) ειναι καρκινογονα και ανακοπτουν την αναπτυξη απο πολυ μικρες τιμες (10ppm). Ασχετα αν στην Ευρωπη εχουμε ακομα τα 50ppm σαν οριο στο ποσιμο. Στην Αμερικη το εχουν παει 10 και θα το πανε στο μηδεν. Αυτα τα δυο φτανουν για μενα να εχω τα νιτρικα στο μηδεν. Και δεν ειναι μονο ο γονος της πεστροφας τοσο ευαισθητος. Μια ερωτηση σε κατι που με ενδιαφερει ακομα. Ποσα βατ συνολικα καταναλωνει για τη "φιλτρανση" το ενυδρειο και ποσο κοστιζει αυτος ο εξοπλισμος? (να το δω συνολικα σε βαθος χρονου) S.D.
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο χωρίς φίλτρο | lifefx | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 37 | 22-02-15 12:26 |
γίνεται sump χωρίς διαμερίσματα? | aquaristas | Φίλτρανση | 5 | 24-09-12 01:29 |
Υπόστρωμα - Γίνεται χωρίς? | OlgaM | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-02-12 16:34 |
χωρίς ΝΟ3 δεν γίνεται φυτεμένο | mitsos1975 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 02-12-10 22:39 |
Tι γίνεται αν παραμείνει το φίλτρο εκτός νερού? | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 08-12-09 22:24 |