|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Αντικατεστησα τις 2 πετρες στις γωνιες, και μπηκε moss στα κλαδια της ριζας:
|
||||
|
||||
η πετρα στη δεξια γωνια μου αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....σε συνδιασμο με τη fern...2 συμβουλες απο εμενα...α) βαλλε και καποιο αλλο ειδος πετρας σε σκουρο χρωμα (εκτος απο λαβα)...β) βαλλε χαρτονι πισω.. μπεζ ή μαυρο καλη συνεχεια !!!
|
|
||||
|
||||
Για το θεμα της πλατης εχεις δικιο, αλλα εχω το γραφειο απο πισω και θελω να εχω ορατοτητα.
Εχω καποιες σχιστολιθικες, αλλα δεν θα "βαρυνει" μετα στο ματι; Σε ευχαριστω!
|
||||
|
||||
παντως προτεινω να βαλλεις αλλη μια φτερη(fern) ακριβως στο δεξι σημειο πισω απο την μεσαια πετρα ..(οπως εχεις αριστερα ετσι να βαλλεις και δεξια φερν)>.πιστευω θα γεμισει αυτο το κομματι που δειχνει λιγο ''αδειο'' και θα δειξει και πολυ ωραια...!!
|
|
||||
|
||||
Eπειδη δεν ριχνω ουτε διοξειδιο, ουτε λιπασματα, τα φυτα ακολουθουν χαμηλους ρυθμους αναπτυξης, και για αυτο περιμενω να δω πρωτα ποσο θα γεμισει με τις sagittaria και τις κρυπτοκορινες, που αν πιασουν... ποιος μας πιανει! (εχω σε αυτο το σημειο αν προσεξεις μια ριζα και περιμενω να δω).
Αλλα πολυ καλη ιδεα, αυτο η ισως και καμια ανουμπια που μεγαλωνει κατα πλατος.
|
||||
|
||||
εμένα θα μου άρεσε να το γεμίσεις με java fern και να μην βάλεις κριπτοκορίνες
|
|
||||
|
||||
Και με μαυρο φοντο:
Πως σας φαινεται;
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 13-03-16 στις 02:38 |
|
||||
|
||||
φιλε ειναι τελειο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 13-03-16 στις 02:39 |
|
||||
|
||||
πολυ καλυτερο προσπαθησε (αν βγαζεις με φωτογραφικη) να χαμηλωνεις λιγο την φωτεινοτητα ,να βαζεις χρονομετρο και να την στηριζεις καπου (ή σε τριποδο )
|
|
||||
|
||||
Nομιζω τωρα πολυ καλυτερα ε;
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 13-03-16 στις 02:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ......ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΛΥ Μ ΑΡΕΣΕΙ
ΥΓ θα προτεινα στο κενο εκει δεξια πισω που συζηταγαμε καποιο ειδος crinum ..τι λες? ! |
|
||||
|
||||
Παω τωρα να παρω κατι κλαδεματα απο εναν φιλο, να εχω να κανω δοκιμες.
Ειχες δικιο για την φωτογραφια, και εμενα μου εκανε μεγαλη εντυπωση!
|
||||
|
||||
και οι φωτο μια χαρα ειναι και το ενυδρειο καταπληκτικο!!
συγχαρητηρια!
|
||||
|
||||
Θα ηθελα την γνωμη σας:
Πηρα την αποφαση και εβαλα μια πενταδα crs. Σε σχεση με τις red cherry, θα χρειαστει να κανω εναν συμβιβασμο στο θεμα ph/gh/tds για να μπορεσουν να συνυπαρχουν; Μεχρι στιγμης ολα δειχνουν ο.κ. Θυμιζω τις παραμετρους του νερου που τις εχω: ph = 7.6 ισως να ειναι 7,2 (δεν εμπιστευομαι τα tetra) μεχρι να μου ερθουν τα api gh = 9 kh = 6 No3 <10 Mηπως να εριχνα σταδιακα το ph ως 6,6; η θα επηρεασει την γονιμοτητα των red cherry? ------------------------- Kαι μια πιο προσφατη μετα την προσθηκη hygrophila diformis, crinum calamistratum,
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 13-03-16 στις 02:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Εχετε ακουσει που λενε "χορτασε η ψειρα και βγηκε στο γιακα";
Μιας λοιπον και η κατασταση σταθεροποιηθηκε με τις red cherry και αρχισαν να βγαζουν τα ματια τους ασυστολα, ειπα να προκαλεσω την τυχη μου, και εβαλα μια 10αδα red crystal. εχω ομως μια ερωτηση προς τους φιλους που εχουν εμπειρια στην διατηρηση αυτων των γαριδων. Μιας και προς το παρον ειναι ψηλα ph και σκληροτητες (7.6 και 8 αντιστοιχα) εχω αρχισει τις αλλαγες νερου με 50/50 οσμωσης. Ειδα ομως τα φυτα, σαν να αρχιζουν να χανουν κατι απο το σφριγος τους. (οχι τρελλα πραγματα) Τι λετε μπορω να κανω αλλαγες με 100% νερο οσμωσης, και να προσθετω ιχνοστοιχεια, η απαγορευεται λογω των crs? Δεν θα ηθελα να μαθω για αυτες απο τα λαθη μου, αλλα εις βαρος τους...
|
||||
|
||||
ειχα παρει και εγω πριν κανα 2 μηνες μια δεκαδα και τωρα απο τις 10 red crystal εχουν μεινει 6 απο τις οποιες οι 2 ειναι αυγουλομενες!!!!
καλες αναπαραγωγες ευχομαι και σε σενα!!! |
|
||||
|
||||
Να εισαι καλα, στην αρχη εβαλα μια πενταδα και σε 20 μερες αλλες 5.
Ιδωμεν,με το καλο να δεις γεννητουρια.
|
||||
|
||||
ευχαρηστω πολυ φιλε!!!
|
|
||||
|
||||
Να σε ρωτησω, σε τι συνθηκες τις εχεις;
|
||||
|
||||
τι εννοεις?
ph gh και τετοια? |
|
||||
|
||||
Ναι, αλλα νομιζω βρηκα μια παρουσιαση που εχεις κανει του 50λιτρου που τα γραφεις εκει.
Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Επισης μου αρεσει πολυ εκεινη η πετρα με τις τρυπες! Το κανει πιο φυσικο!
|
||||
|
||||
ετσι...μονο που δεν ειναι πετρα..ειναι πλαστικο..
εκεινο που λες ηταν μαυρο απο τις αλγες το ειχα σε αλλο ενυδρειο ... και με το που το βαζω οι γαριδες ολες ηταν πανω του!!! μιλαμε το ασπρισαν μεσα σε 2 μερες!!!καθαριστες αψογοι τα ατιμα!! ενταξει ομορφο..αλλα το δικο σου ολα τα λευτα!!! |
|
||||
|
||||
Χα χα χα! οπως οι Ηygrophilla siamensis που εβγαλα απο το φυτεμενο και φυτεψα, και σε λιγα λεπτα ειχαν γινει κοκκινες!
To μεγαλο παρτι γινεται στην moss που οταν τις χανω, θα ειναι εκει, σε διαφορες στασεις, μεχρι και η μια επανω στην αλλη! Ειναι πολυ γοητευτικα πλασματα οι ατιμες... Παντως οι crs δεν αστειευονται με το φαγητο. Κλεβουν κυριολεκτικα την τροφη απο το στομα των red cherry, και πανε καπου πιο ησυχα να την γλεντησουν!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
περνουν στα ποδαρακια τους τα στικς και τα τρωνε λιγο πιο περα...πλακα εχουν!! ειναι λιγο πιο μεγαλες παντως απο τις red cherry σε μεγεθος.... |
|
||||
|
||||
Αναπτυχθηκε η hygrophylla diformis, και αντικατεστησα την subulata, με hygrophylla carymbosa siamensis στην αριστερη οπως κοιταμε γωνια.
Eπισης εβαλα λιγη lysimachia numularia διπλα στην diformis, και μπροστα ενα κλαδακι heteranthera zosterifolia (stargrass). Πως σας φαινεται; Μηπως ξερει κανεις να μου πει τι φυτο ειναι αυτο πανω απο την subulata;
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 13-03-16 στις 02:43 |
|
||||
|
||||
Kαποιος κρεμασε τα ρουχα του να στεγνωσουν!
Χα χα χα!
|
||||
|
||||
Πολυ ομορφο ενυδρειο εχεις φτιαξει,ειδικα δε και για τα ειδη που φιλοξενεις!
|
||||
|
||||
Σε ευχαριστω φιλε μου, να εισαι καλα.
|
||||
|
||||
Πραγματικα ειναι υπεροχο!
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετακομιση απο 80 λιτρα σε 400!!! | ababapanos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 41 | 05-07-09 15:29 |
ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ | floridis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 04-09-08 08:06 |
μετακομιση | dinos99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 30-06-08 01:25 |
Μετακομιση | netblues | Greek Aquarist's Boards | 7 | 12-02-08 14:02 |