|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
να κατι που θελει μεγαλα κακαλα και ξεφευγει απο την πεπατημενη...
|
|
|||
|
|||
Εύγε Παναγιώτη! Αναμένω την εξέλιξη, θα έχει πολύ ενδιαφέρον!
|
|
|||
|
|||
Αν θέλεις πες μας τι εξοπλισμό έχεις από watt, αν έχεις skimmer, τι αλλαγές κάνεις και πότε διότι εάν από γλυκό πάω σε αλμυρό αυτό θα είναι σίγουρα Μεσογειακό.
Ευχαριστώ, Παναγιώτης |
|
||||
|
||||
ειναι μια καλη επιλογη με ενα απο τα εμποδια την ελλειπη βιβλιογραφια...
μεσα στα συν (επειδη εστησα και τροπικου υφαλου) ειναι οτι γεμιζεις ενα μεγαλο ενυδρειο με βραχο, αμμο και ζωντανα και δε το πιστευεις πως γινεται να μην εχεις δωσει χιλιαδες ευρω γιαυτο. αναγκαστικα ομως περπατω πειραματικα. δηλαδη εφοσον εχω εξασφαλισει οτι τα ζωντανα μου τρωνε (ερημιτες ψαρια ανεμωνες) απο εκει και περα το αν θα αναπτυχθουν καποια φυκια...η αν επιβιωσουν καποια σφουγγαρια ειναι κατι που αγνοω. η πορεια θα δειξει. το καλο ειναι πως εκτος απο 2-3 ειδη που τα βρηκα με τραγανες απο ψαρα (κι ετσι δε ξερω το βαθος που ψαρευτηκαν)...τα υπολοιπα κοραλια και σπογγοι καθως και οι ανεμωνες ειναι απο πολυ ρηχα...ουτε ενα μετρο βαθος..οποτε αυτο ειναι ενα δειγμα οτι μαλλον μπορουν να προσαρμοστουν σε θερμο νερο (χωρις υπερβολες παντα)...ετσι για την ωρα δεν εχω ασχοληθει με τη θερμοκρασια...σε γερους καυσωνες ομως μαλλον θα πρεπει να βαλω ανεμιστηρες.....ευτυχως το σπιτι διαθετει κλιματισμο. για την ωρα ειμαι χωρις σκιμμερ καθως εχω διαθεσιμο θαλασσινο νερο 200 μετρα αποτο σπιτι κι ετσι μπορω να κανω οσες αλλαγες θελω και οσο μεγαλες επιθυμω. το κοστος του αλατιου δεν υπαρχει. λογω του οτι ο θαλασσινος βραχος δεν ειναι το ιδιο πορωδης με τον τροπικο (εξαιρωντας ομως ισως τις τραγανες που ειναι αρκετα)...στηριζω τη βιολογια μου και σε φιλτρο με σιποραξ (το ειχα ηδη στρωμενο απο το θαλασσινο-καραντινα που ετρεχα). καλη κυκλοφορια....και ενα ευχελαιο που λεει και ο φιλτατος χαλβας...και προχωραμε. απο βατ καπου 30 οι κυκλοφορητες-φιλτρο και 80 βατ φωτος...με καμια 140 λιτρα καθαρο νερο ειμαι μαλλον καλα απο φωτισμο..... επισης το χειμωνα δε θα χρειαστει θερμανση... ειναι μια πολυ οικονομικη επιλογη αλλα χρειαζεται παρατηρηση και υπομονη αν θελει καποιος να κρατησει εκτος απο ψαρια και αλλες μορφες ζωης. μιας και δεν υπαρχουν πολλοι χομπιστες με μεσογειακο....ενας λογος παραπανω να ενημερωνω εδω τι γινεται με το καθε ζωντανο, σπονδυλωτο και ασπονδυλο.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Από σπόγγους, θα είναι δύσκολο να σου επιβιώσουν οι μεσογειακοί, εκτός από κάποια μικροσκοπικά δείγματα. Απαιτούν όμως πάρα πολλή κυκλοφορία νερού και σίγουρα αυστηρά όχι υψηλές θερμοκρασίες. Από την στιγμή όμως που διαθέτεις στο δωμάτιο σύστημα κλιματισμού, θα είσαι οκ.
|
||||
|
||||
πολλα θελω να βαλω αλλα που να τα βρω ο ερμος....
θα συνεχισω να ψαχνω..ειναι μια απο τις γοητειες του μεσογειακου...πρεπει να καταδυθεις ο ιδιος και να ψαχνεις...(εκτος κι αν εχεις καλους φιλους να το κανουν για σενα ) θα αλλαξω παραλια να δω τι θα βρω εκει...εχει κυμα ομως σημερα δυστυχως... εντω μεταξυ... http://www.aquatek.gr/vb/showthread....610#post458610
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
..ειναι ενα θεμα...αποσεπτεμβρη ομως που θα πεσουν οι θερμοκρασιες...κοιτα να εχεις καλο στοκ
|
||||
|
||||
Παράθεση:
πες μου τωρα να στεισω και ενα θαλασσινο... χαχαχαχαχ
|
||||
|
||||
τι εκανες παλι???ειδα ενα λαστιχο περναει τον κεντρικο τον δρομο κ πηγαινει στην θαλασσα κ εσενα να τραβας νερο με το στομα!!!παρε μια αντλια ρε πανουπεροχο
|
|
||||
|
||||
αυτες ειναι οι μετρησεις του θαλασσινου νερου στην περιοχη..
κΗ: 11 Mg: 1110 Ca:385 δε μπορω να πω πως δε μου εκανε εντυπωση το χαμηλο μαγνησιο-ασβεστιο σε συνδυασμο με το ψηλο kh ..σε σχεση με τις μετρησεις που επιθυμουμε στα τροπικα reef συστηματα μας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 22-06-10 στις 23:03 |
|
||||
|
||||
ξεχασα να αναφερω και την αλατοτητα που ειναι το πιο σημαντικο και θα σας εκπληξει....1023. διαβαζοντας πως η μεσογειος εχει αυξημενη αλατοτητα....περιμενα καπου στο 1030....αλλα οπως ειπε κι ενας φιλος μαλλον λογω των εκβολων του ποταμου εβρου η αλατοτητα της περιοχης εχει μειωθει σημαντικα..
------------------------------------------------------------------------ ωρα φαγητου!!! (στο 1ομισο φαινονται οι σαλιαρες και στο 2ο μια απο τις 2 περκουλες)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 24-06-10 στις 16:41 |
|
||||
|
||||
ειναι να το χαζευεις με τις ωρες παρεπιπτωντος τα cpdακια σου, σου στελνουν χαιρετισματα
|
||||
|
||||
ειναι ενα ενυδρειο για μεσογειακα ματια και γουστα κατι πολυ φυσικο και ευλειπτο σε ολους, καται οικιο που το βλεπεος αν βυθησεις το κεφαλι σου μεσα σε μια ελληνικη θαλασσα.Μπραβο, πολυ ομορφο.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
εγω πεος μεσ στο ενυδρειο δεν ειδα... |
|
||||
|
||||
...
σημερα προστεθηκαν και καμια 20αρια γαριδες μεσαιου μεγεθους και 2 ενηλικες εκ των οποιων η μια αυγωμενη. αν και οι ενηλικες ειναι καπου 5 εκατοστα δεχθηκαν επιθεση απο τις περκες 1,5 εκ... δεν καταφεραν ομως κατι και τωρα κολυμπουν μαζι...φυσικα δε θα ειναι για πολυ μαλλον. θα σκεφτω τι θα κρατησω και τι θα επιστρεψω στη θαλασσα...αναλογα και με τα μελλοντικα σχεδια επεκτασης. επισης δοκιμασα να βαλω και μικρο σπαρο...αλλα ο μικροτερος που πιασαμε ηταν πολυ μεγαλος για το ενυδρειο κι ετσι γυρισε σπιτι του. ευχαριστω πολυ τον Τολη και τον Αλεκο (alexx) για τη βοηθεια.
|
||||
|
||||
Αντε πρεπει να ερθω παλι να τα πιανω 2 - 2!!!
|
||||
|
||||
σε περιμενω οποτε εισαι ετοιμος...
αλλα οχι με πετονιες κι αγκιστρια....θα παρουμε αποχες...
|
||||
|
||||
φωτο απο τις γαριδουλες..
επισης εχουν προστεθει κι αλλες τραγανες... χθες εβγαλα και εναν σκορπιο...καπου δεκα εκατοστα...αλλα απο το μεγεθος του στοματος υπεθεσα οτι τρωει μικρα ψαρια...κι ετσι τον αφησα ελευθερο μιας και εχω πολυ μικρα ψαρια στο ενυδρειο μου και δε θα θελα να τα χτυπησει. ειναι ομως πανεμορφο ψαρι. εβαλα μερικες ακομη περκες ωστε να κατανεμεται η επιθετικοτητα και οντως τα πραγματα δειχνουν καλυτερα... επισης εδω και 2 μερες μας κανει παρεα και ενα γυλος 4 εκ. που ομως ακομη δεν εφαγε φλεικς....τρωει ομως γαριδα σε βαθμο που πρηζεται η κοιλια του... οποτε και αυτος παραμενει μιας και εξασφαλιστηκε η διατροφη του. ενα βιντεο οπου φαινονται τα ψαρακια εδω..
|
|||
|
|||
Συγχαρητηρια πολλα!
Πιστευω πως ενα πιο σκουρο φοντο θα εκανε ολα αυτα τα καλουδια να "δειξουν" πολυ παραπανω! |
|
||||
|
||||
να εισαι καλα Τολη αν και η προκληση ειναι η συντηρηση και οχι το στησιμο του μεσογειακου. εχω ομως μερικους ασσους στο μανικι....
1) ζω διπλα στη θαλασσα ετσι παιρνω αμεσα αλλα και απελευθερωνω αμεσα οποιο ζωντανο χρειαστει. 2) η εμπειρια μου στα γλυκα αλλα και στο θαλασσινο τροπικου υφαλου (εστω και πολυ μικρη) βοηθα αρκετα. δεν ασχολουμαι με ακουασκειπ και με φοντο...γιατι εχω αποφασισει το μεσογειακο να αναβαθμιστει στο μεγαλυτερο ενυδρειο που ειχα ποτε...
|
|||
|
|||
Δεν ασχολεισαι με ακουασκεηπ αλλά μια χαρα ωραιο ειναι! Βαλε ενα μαυρο η σκουρο μπλε χαρτονακι καλε, 5 λεπτα υποθεση ειναι, και θα δειξει αλλιως.
|
|
||||
|
||||
Όσα συγχαρητήρια και να σου πούμε Πάνο είναι λίγα. το βίντεο είναι όλα τα λεφτά.
|
|||
|
|||
Συγχαρητήρια..
Πολύ όμορφο και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή όταν θα έχω και την κατάλληλη εμπειρία θα το τολμήσω και γω. |
|
|||
|
|||
Αλήθεια, αστερίας μπορει να μπει σε μεσογειακο, ή θα φάει τα πάντα;
|
|
||||
|
||||
αναλογα το ειδος υποθετω...δεν εχω ψαξει ακομη...εχω σκοπο ομως να το κανω...οποτε θα προσπαθησω να βρω ποιοι ειναι συμβατοι...
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
πανο ενα μεγαλο μπραβο απο μενα..αξιεπαινη προσπαθεια!
ετοιμασου οποτε θες για σακουλες δωρα τωρα που μπορω να σου κανω και ασχολουμαι γονο καλογριας εχω συναντησει πολλες φορες και μπορω να πω πως ειναι απο το ομορφοτερα μικρα ψαρια που εχω δει στη θαλασσα και οπως λες βασιλη δε φοβουνται..πλησιαζεις ευκολα και ειναι σε κοπαδακια.οτι θες ζητα μπας και μπορουμε να βοηθησουμε. παντως απο φυτα και πρασιναδες..σαν byxa,pelia πολλα.. |
|
||||
|
||||
να εισαι καλα Μιμη!
οι περκες εχουν ηδη διπλασιαστει σε μεγεθος...οποτε θα φανε καθε γονο ψαριου που μπορει να μπει στο ενυδρειο... επειδη ετοιμαζεται το μεγαλο....αυτο που ζητω σεν οποιον μπορει να βρει ειναι καμια "καλογρια" και κανενα γυλο...μιας και με πετονια δε τσιμπανε..
|
||||
|
||||
αν ανεβω προς τα πανω θα σου φερω και απο τα δυο υπολογιζω τελος του μηνα καλογριες οσες θες ψαρευω γοπες και τυχαινει να πιανω.πολυ ωραιο το βιντεακι
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
RΙΟ-180 Εξοπλισμο για μεσογειακο | Μικρος | Μεσογειακό | 97 | 22-06-10 14:51 |
Νεο Μεσογειακο | sv1gfu | Μεσογειακό | 3 | 05-07-08 12:57 |
νεο μεσογειακο | asteris_veroia | Μεσογειακό | 15 | 09-06-08 19:22 |